Skorašnje poruke

#1
avatar_Ljusa
Leptiri / Odg: Mepps leptiri
Poslednja poruka Ljusa - danas u 00:41:59
Ovde ima sigurno dosta iskusnijih varalicara od mene, ali moje iskustvo sa leptirima je bolje u odnosu na druge varalice barem kada je rec o pecanju sa obale, jer iz camca ne pecam. Najvise bucova i stuka sam izvadio upravo na leptire. Imam finu kolekciju Lusoxa i Aglia (DAM i Lav md leptira takodje) raznih dezena i velicina, i jednog dana cu to sa ponosom pokazivati unucima :cheesy:
Imam osecaj da su leptiri i metalne varalice nekako gurnute van margina zbog voblera. Isto tako se u saranskom ribolovu na kukuruz gleda sa podsmehom, jer ipak boila je ozbiljan mamac a kukuruz je odavno prevazidjen. Koliko mi je samo puta cukk spasavao ribolov kada nista drugo nije davalo rezultate...
Stara skola je po meni u ovom slucaju neopravdano potcenjena samo da bi neke modernije stvari koji lepse izgledaju (skupi vobleri) preuzeli primat (verovatno da bi se bolje prodavali).
#2
Kolegе, bliži nam se jesen a nadamo se i viši vodostaj od ovog istorijskog minimuma kako kažu da je ove godine. Elem, hteo bih da kupim jedan štap sa sledećim kriterijumima. 2.4 m, pecam isključivo džigom a ovaj štap želim da perfektno oseća glave od 6-12 gr i poslednji kriterijum je da bude oštar, u p.m. oštar, znači strela. Koristim visage spin 10-45 na,2.7m ibrecimo ta oštrina mi odgovara. Težine do 130 grama da bude štap i okvirna cena 100€ +-
Ima li neki predlog iz prve ruke da neko koristi takav štap da mi predloži?
#3
avatar_Grbo
Leptiri / Odg: Mepps leptiri
Poslednja poruka Grbo - juče u 21:19:31
Mepps i leptiri uopste su najproverenije varalice za stuju, to ce potvrditi svako ko je ikada stuku varalicario. Kada juris stuku uvek kreces od povrsine (prvo laganiji leptiri pa lagane kasike, povrsinski vobleri), zatim srednji sloj (normalni leptiri, normalne kasike, vobleri srednjeronci i suspenderi, spinerbaitovi i sl) a zatim precesljavas dno (teski leptiri pa teske kasike, dubokoronci i dzigovi), ali uvek kreces od leptira. Uglavnom je leptir i ta njegova nenormalna vibracija okidac, pa onda tri prazna mesta pa sve ostalo. Jednostavno stuka je agresivna riba koju je evolucija napravila tako da ima 700 zuba, i leptir sa svojom agresivnom vibracijom, slazu se savrseno. Naravno izbegavati sve leptire ispod velicine 4-5, za nase uslove i ulove velicina 6 je optimalna, mada sto veci to bolji, jedini limit za velicinu leptira je koliko veliki leptir moze stap da ponese. Lusox i aglia su valjda najbolje sto je mepps ikada napravio.
#4
avatar_laza_so
Zakoni i propisi / Odg: Ribočuvarska služba
Poslednja poruka laza_so - juče u 21:13:46
pozz da li mogu da uzmem dnevnu dozvolu na licu mesta za dunav kod ribocuvara  posto nisam nasao kod udruzenja koja trenutno nemaju da mi izdaje dnevnu u mestu odakle sam a izasao bih na vodu ?A na Dunav izlazim mozda 2 puta godinje.
#5
avatar_SlavkoR
Dubinka & feeder / Odg: Monofil ili upredena stru...
Poslednja poruka SlavkoR - juče u 20:28:18
Ovu Berkley x9 su slagali za barem 2 broja...ova 0.06 je deblja od japanskih PE 0.8

Sent from my M2007J3SG using Tapatalk

#6
avatar_tiki61
Monofili / Odg: Koji najlon za feeder
Poslednja poruka tiki61 - juče u 20:04:46
Citat: vladimir022 poslato juče u 11:57:32Sto jeftiniji fluo zuti da bude oko 0.20mm
Pozdravio bi mamicku onom ko pravi trabucco xps feeder kamuflazni onaj

Sent from my RMX3370 using Tapatalk


Navedeni najlon sam imao 4 godine na dva feedera. Iako su bili prilično korišćeni, nisu pokazivali znake slabljenja. Više sam nego zadovoljan svim njegovim osobinama. Zato sam ga opet kupio i namotao na te dve mašinice. Zameniću na ostalim feedera kompletima one na forumu toplo preporučene najlone, koji sa trabuccom ne mogu da se porede ni po čemu.
#7
avatar_Lazar_ns
Dubinka & feeder / Odg: Monofil ili upredena stru...
Poslednja poruka Lazar_ns - juče u 18:23:31
Da li je generalno neko koristio ovu berkley x9 strunu, kako se pokazala? I kakav je precnik u poredjenju sa japanskim strunama, posto berkley ume dobro da promasi?

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

#8
avatar_laki22
Dubinka & feeder / Odg: Monofil ili upredena stru...
Poslednja poruka laki22 - juče u 14:17:32
Na popustu uzeo da probam. 006 9 niti, za kanal i prolećno pecanje... Za štap 3.3 light

Sent from my ELS-NX9 using Tapatalk

#9
avatar_laki22
Udice / Odg: Udice za feeder tehniku
Poslednja poruka laki22 - juče u 13:44:07
ja kao poslednjeg do vrha stavim udavljenog, mrtvog, uparenog... da spreci ove zive da mrdaju puno
#10
avatar_vladimir022
Monofili / Odg: Koji najlon za feeder
Poslednja poruka vladimir022 - juče u 11:57:32
Sto jeftiniji fluo zuti da bude oko 0.20mm
Pozdravio bi mamicku onom ko pravi trabucco xps feeder kamuflazni onaj

Sent from my RMX3370 using Tapatalk