"Peckova" bara - Sakadaš

Započeo apatinac, 12 April 2013, 15:56:51

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

apatinac

Jedna prelepa voda koja je dugo vremena bila komercijalni revir, nažalost u pogrešno vreme. Danas je u stanju kao i sve naše vode.

laza76

Gde je ovo? Izgleda dobro.

pikeman

Bara se nalazi uzvodno od Apatina.


Fotografije bare od pre par godina...dcarp

obidjoh je pre jedno mesec dana, onako usput turisticki.puna je vode al za ribu ne znam.nisam nikada pecao ovde jer sam mislio da je komercijala ili zabranjena,zna li neko kakva je situacija ovde,ima li ribe, kako dobija vodu,jel vezana sa rokasom ili brunajom?moze li se tamo pecati uz redovnu dozvolu?
New thinking
New possibilities

apatinac

Saznao sam ovih dana pravi naziv ove vode - provala "Sakadaš". Vodu dobija podzemno, u najdubljem delu dubina se kreće oko 15-20 m. Bilo je nekada puno velikih primeraka šarana. U kakvom je stanju riblji fond, ne znam, ali vlasnik jedinog čamca na vodi često razvlači mrežu. Bilo je još čamaca ali je od ribočuvarske službe naređeno da se uklone. Zašto je ovaj izuzetak ne znam. Inače važi redovna dozvola, mada je bilo priče da će biti zabranjen ribolov. Za sada table sa zabranom nema.

CostaK

Aj da vam ja odgovorim...moji su tamo preko leta skoro svaki dan. Matori je dosta blinkerisao a znali su i da zabace po koji stap na belu. Uglavno ne bude nista, eventualno nesto bas-bas sitno.
Dok je Pecko to drzao bilo je tu dosta ribe ali su onda dosli nasi hrabri ratnici i ko zna koliko tona dinamita su sahranili u nju...
Znam sigurno da je haos sa terpanima, neki somborski pametnjakovic sa okolnih vikendica je dosao jednom na genijalnu ideju da iz Kupusinskog dunavca gde je pecao jednu kantu terpana ubaci ovde...toliko su se nakotili da su se svi pokusaji da se peca pretvorili u tesko smaranje.
A Bad Day of Fishing is Better Than a Good Day of Work.

pikemanGrbo

Od ove godine, Vojvodinašume su uspostavile novi režim upravljanja na Sakadašu zbog devastiranog ribljeg fonda. Rekreativni ribolov je dozvoljen ali samo C&R varijanta. Sad samo još i da se poribi i čuva bilo bi  :ok: