Vinčanska bara

Započeo orka, 23 Januar 2010, 16:33:59

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

orka

Postoje dve bare u okolini Vince, jedna je na strani sela, na desnoj obali Dunava, a druga tj. ova koja je na slikama na levoj obali, (banatska strana).
Dugacka je oko 3km u zavisnosti od vodostaja Dunava, a siroka i do 70-80m. Duboka je na pojedinim mestima i do 4m. Dosta je nepristupacna sa malim brojem mesta za pecanje, u bari ima skoro svih vrsta dunavskih riba, ima i soma i smudja, ali najvise ima stuke. Bara je smestena tik uz Dunav, paralelno sa njim, pre dunavskog nasipa, tako da se spaja sa Dunavom svake godine nekoliko puta.
Kad je dunav veliki voda protice, krece se i kroz baru.


pikeman

Mora da ima štuke?  smiley157
Lepo izgleda.  :ok:


orka

ima jako lepih stuka,i uglavnom se love sa obale na kedera,varalicarenje je najizglednije iz camca jer sa obale nema puno mesta,i uglavnom su zauzeta od strane pampurasa.
bara je dosta teska i specificna,ali kada se potrefi dan,moze se upecati i nekoliko stuka teskih 2-3kg a hvatane su i one od 5-6kg,naravno najcesce su one oko 1kg.
nazalost,kao i velika vecina terena,i ova bara je na udaru ribokradica(struja,mreze).

Momir

Bilo je mnogo dobre stuke ali poslednje dve godine nista zato sto seljaci iz panceva i okoline jos u prolece pobiju svu(vecinu) zivu ribu tako da u prolece ova bara smrdi na crkotinu!!!!!! :sad: :sad: :sad:

Ribu ubijaju zbog svinja naravno!

A bara je jedna od najlepsih na kojima sam bio...top 3!
Nothing makes a fish bigger than almost being caught.

OlovoOdo krečit šljive.

orka

ne verujem da je zaledila,ali joj je sada jako tesko prici,jer je dunav nizvodno od zemuna veliki,tako da se sad verovatno moze sa dunava camcem uci direktno.
tacno je da su zadnje dve godine bile lose,ali je dobro sto se svake godine obnavlja riblji fond,jer bara zna biti povezana sa dunavom i po nekoloko meseci.
bara je stvarno prelepa,nekada je krupne stuke bilo kao pleve.

baracuda

a i ne videh plasticne kese, flase.... Jel to samo na slikama ili je stvarno ovako cisto? Kakva je ta druga bara na desnoj obali?

orka

jeste,cisto je,a ta druga bara je propala,tacnije zagadjena je, jer se od pre 7-8 godina sa vincanske deponije smeca slivaju kanali prljave i zagadjene vode.potpuno je drugacija od ove opisane,ima pescano dno i plica je,bila je prepuna velikih lokvanja,a 80'i 90'godina je bila prebogata ribom,steta sto nemam neku sliku iz tog perioda.

Olovo

jeli ostajao neko u noc , ima li smudgota?

kao da sam bio tamo..sad ga vrtim u memoriji, isto je velika voda bila...a slike pozutele stoje kod drugara...nemam nacina da ih stavim... :huh:


Odo krečit šljive.

orka

ima smudja,nisam video da ga je neko ciljano pecao,ali sam video jednog uhvacenog na sheda,a vidjao sam ga i u mrezama ribokradica.

baćko

Ovako je nekada izgledao  šinterhagl u Petrovaradinu no sada je zasut i prekriven drezgom , malo se popravi situacija kada je dunav velik jer onda ga napuni vodom i normalno za vodom evo i lopova i to je cela priča. :sad: :shocked: :veryangry:

budens72

Baćko care  :bye:

na Hagli sam imao prvi susret sa pecanjem na plovak...pre mnogo godina...kada je je Šinter-hagl bio pun ribe  :ok:

dejandexy

a dali neko zna dal se i koliko placa dnevna dozvola na bari. :cheesy:

Teme sličnog naslova (10)

24731

Odgovora: 13
Pregleda: 13508

20818

Odgovora: 3
Pregleda: 7912

10414

Odgovora: 25
Pregleda: 10419

3436

Odgovora: 27
Pregleda: 6989

22261

Odgovora: 111
Pregleda: 38730

15545

Započeo zoks


Odgovora: 18
Pregleda: 18437

3268

Započeo pikeman


Odgovora: 62
Pregleda: 37312