Vode Vojvodine poribile Dunav

Započeo pikeman, 06 Decembar 2011, 17:46:40

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

pikeman

06. decembar 2011. | 14:48 | Izvor: Beta

NOVI SAD - Oko 20 tona šaranske mlađi pušteno je u Dunav i još nekoliko vodotokova u Vojvodini, u okviru akcije poribljavanja, saopštilo je danas Javno vodoprivredno preduzeće Vode Vojvodine.
Poribljavanje se obavlja jednom godišnje, uglavnom u decembru, na lokacijama za koje ribočuvarska služba proceni da je najpotrebnije, navodi se u saopštenju za javnost.


Vode Vojvodine upozorile su da će poribljene lokacije u narednom periodu češće nego obično obilaziti ribočuvari.

Pored Dunava, poribljeni su i Čonopljansko jezero, Jegrička i više lokacija na kanalima Hidrosistema Dunav-Tisa-Dunav.


Zmaj Strasni

Uopste mi nije jasno zasto su poribili Conopljansko jezero kad tamo ima ribe i cuvarska sluzba savrseno funkcionise, a izlov od strane rekreativaca je prakticno nula

Bigash

Poribili su i VBK kod mene tim smecem sto ne zna da jede pa pocrka 90%  :help:

alexdja

       Nema više divljeg bučka. :no:

Александар Бунчић

Ove godine sam dosta posecivao jezerero,pecao sam u trsci  sa pontona i sit se nahvatao sarana koga ima podosta.Da ne duzim,koliko ja znam njihovo udruzenje je svake godine poribljavalo saranom ali od clanarine koja se placala zasebno od jedinstvene dozvole,a vode Vojvodine verovatno hoce deo kolaca sa jezera pa su ga zato i poribile jer i one gazduju tamo(bar tako pise na tabli koju su stavili :cheesy: )
Fisherman/Musician/Astronomer amateur

Sp1tF1re

Bolje da su prosirili zone zabrane pustanja mreza, objavili neke nove kilometre zabrane privrednog izlova ribe,i javno spalili mreze ribokradica i sl., sve
je ovo cini se malo i nedovoljno a trebalo je stanje srediti jos juce  :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
   
               Dajte mi da budem serif na vodi samo mesec dana smiley010 smiley080 smiley183 smiley212 smiley110

smudjoslav

Citat: Bigash poslato 06 Decembar 2011, 17:56:08
Poribili su i VBK kod mene tim smecem sto ne zna da jede pa pocrka 90%  :help:
hahhahhaa....

martin73

Pozdravlam sto su malo i nase vode poribnjile (DTD kanal) ali isto tako trbali bi i ribokradicama da stanu na put, eto kod nas ( kod Ilandzanske pumpe) mrerze se vade svaki dan i izlovlava se sve zivo cak i stukice od 500g kao i smudeviu istog uzrasta!!!! i niko nista ne preduzima!!!  :help:


Urtelja

Poribljava se jer ima viska mladji, a neko mora da je kupi... Elem, da ne duzim, ove godine dozvoljen poslednji put propust, od sledece poribljava se samo sa mladji koja vodi poreklo sa vode koja se poribljava.

Emanuel

Pozdravljam svako poribljavanje voda  :clap2: :thumbup: na dtd su pustali oko 800 kg ribe , ali kao sto je napisao kolega matrin73  nema nikakve kontrole i cuvanja voda , odavno toliko mreza nije bilo u kanalu i na brojne pozive nas ribolovaca a i predsednistva usr ribocuvarska sluzba ne reaguje :grin: :veryangry: . nista od te ribe nece docekati prolece. nije bilo samo mladji nego je bilo i sarana oko kilo 

Raskoljnikov Jr.

Ako je bilo i šarana od kilo to neće dočekati ni Novu Godinu...

Teme sličnog naslova (10)