Kako drugi štite svoje vode...

Započeo js.bobrock, 24 Januar 2020, 23:47:22

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

js.bobrock

'Ajd da vidimo kako to rade u drugim državama.
Iskočiše mi Rusi na YouTube.
Ne razumem detalje, mada sam učio Ruski.Послато са SM-A405FN помоћу ТапатокаSpojene poruke: 26 Januar 2020, 14:07:45

Brazilci...Послато са SM-A405FN помоћу Тапатока


TopMix

Prvo se izbore ekološki, protiv zagađivača, drugo pohapse krivolovce, treće ukinu privredni ribolov i četvrto, zavedu red među pecarošima. Jednostavno, zar ne?

dragan2006

Mislim da se jedino mogu zastititi jasno definisanim zakonom i dovoljnim brojem lica koja ce taj zakon sprovoditi!Nebitno je da li su to ribocuvari, panduri ili treca lica...bitno je da rezu po dzepovima i samo da rokaju kazne.Neophodno je da non stop budu na vodi i da nisu korumpirani, tj da zaradjuju dovoljno i da ne budu skloni nikakvom mitu.Tako se to odradilo u svim ozbiljnim drzavama, i ne samo u ribolovu! :takoje: :takoje: :takoje:
Mi smo otisli par nivoa dalje, dozvoljeno je prisvajanje obala i delova voda, drzava je to cak stimulisala prikljucenjem na vodovod i struju.Male reke smo stpali u cevi, i tako...nece se to resiti ni za 100 godina, jer je intres drzave i pojedinaca iznad svega normalnog i valjanog! smiley033

srdjanpn

Mogu samo da zamislim sta bi bilo kad bi poceli da apse i oduzimaju camce i opremu od smudjarosa posle 18h sad kad smudj radi.

TopMix

Ma da, to je najveći problem...Mreže ribara stoje i danju i noću i što više ulove, to su bolji "privrednici"...

mi-ne

Citat: TopMix poslato 26 Januar 2020, 19:11:09
Prvo se izbore ekološki, protiv zagađivača, drugo pohapse krivolovce, treće ukinu privredni ribolov i četvrto, zavedu red među pecarošima. Jednostavno, zar ne?
Ma, mi smo cudo jedno. Mi smo svi za nacionalne trenere.
Tako su mislili i oni odozgo.
U okolini Pasaua (Nemacka) pre trideset godina u mrezi po desetak kg ribe, a danas je sretan ako dobije 3, 4 ili 5 komada ribe/ ribica.
Od 0:58 nekakav dunavac koji je presusio i za cije izmuljavanje nema interesa.
Ocigledno da je cena izbetoniranog kvadratnog metra obale mnogo interesantnija.
Zato salju nama svoje sekte (kao WMF ili tako nesto) da se brinu za koliko toliko netaknutu prirodu i nadaju se da ce pokoja ribica doplivati i do njih.


sona


Teme sličnog naslova (10)