Može li se nešto protiv ribokrađe?

Započeo Sahib, 08 Januar 2011, 09:58:28

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.


Vladimir Jekic

Pre mesec dana zaustavi me rečna policija u povratku s pecanja kada sam prilazio marini u Starim Banovcima. Proveravali registraciju, dozvolu za upravljanje... I tako saznam od njih da su se pojavili strujaroši koji ordiniraju oko belegiških ada i da idu u proveru. Danas vraćam se s pecanja i svratim do prijatelja koji živi na jednoj od belegiških ada i čujem od njega istu priču. Kaže da redovno viđa kako se noću vrzmaju oko velike ade sa sve reflektorima. Valjda kupe omamljenu ribu.

NSTSD


DakiNS

Na Čerevićkoj skeli bilo je nekoliko mesta ove godine gde je lepo radio smuđ, i onda kao presečeno prestao. Pa ponovo počeo raditi desetak dana i prestao . Razlog su električari koji su čuli da tu radi smuđ i sad redovno noću posećuju.
Kada budem lovio u večnim lovištima loviću sa Bretonom.


milek

Izgleda da su resili da zavedu red...Samo da niko od njih ne strada...

Emanuel

Moze kad se hoce !!!! Mi smo dobili novog ribocuvara na dtd-u u juznom banatu radi skoro 6.meseci  :tongue:

Salence


GRABLJIVCI (režija Dragan Gmizić, dokumentarni film, 2019)



Nemanja~

Kraljevo danas, na dva mesta skobalji iz zamrzivaca 150din komad




БУЏА БАБУШКА

Nema svesti uopšte. Pre neki dan na televiziji Balkan Trip u emisiji "Kulturista", lepo zumiraju oval sa mikro kečigama iako je u trajnoj zabrani već tri godine. Strašno

Poslato sa VTR-L09 pomoću Tapatoka

Поздрав за Сркија :)


flutikazon

1 vodenica = 7 kamenova, 1 kamen = 4 litre = 400 drama, 7 kamenova = 28 litara,1 litra = 7 dana =100 drama, 7 kamenova = 196 dana

sona

Trebalo bi da se na visim nivoima vlasti uvedu promene krivičnog zakona za krivolov,vece kazne,manje korupcije i kazne za iste.Naravno obezbediti savestan kadar da sprovede zakon bez obzira na društveni status krivca.....

Grof1204

Vece su sanse da Nejmar zaigra za FK Lestane.
Dva vuka, jedan zavija, dok drugi odvija.

pikeman

Uhapšeno pet ribokradica kod Kovina: Zaplenjeno 100 kilograma ribe i aparat za strujno ubijanje

Pet osoba uhapšeno je zbog krađe ribe koju su lovili aparatima za strujno ubijanje.


Ribokradice su uhvaćene na delu u naselju Dubovac, kod Kovina, u zajedničkoj akciji ribočuravrske službe JVP "Vode Vojvodine" i MUP-a Srbije.
Tokom hapšenja, zaplenjena su im dva čamca korišćena za krivolov i aparat za strujno ubijanje riba.

Policija je u automobilu uhapšenih pronašla oko 100 kilograma ukradene ribe, uključujući šarana, soma i smuđa.



Ribočuvarska služba JVP "Vode Vojvodine", koja ima nadležnost nad ribolovnim vodama i zaštićenim područjima, radila je pojačanim intenzitetom proteklih dana kako bi sprečila krivolov.
 
"Ova akcija JVP 'Vode Vojvodine' sprovedena u saradnji sa Jedinicom za bezbednost na rekama MUP-a Srbija samo je jedna u nizu uspešnih akcija Ribočuvarske službe ovog preduzeća, koja zahvaljujući novoj, savremenoj opremi i Monitoring centru, u svakom trenutku prate stanje na rekama koje su pod njihovim upravljanjem", zaključuju u "Vodama Vojvodine".

Izvor: 021.rs


Teme sličnog naslova (10)