Može li se nešto protiv ribokrađe?

Započeo Sahib, 08 Januar 2011, 09:58:28

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

sona

Pohvala za akciju.
Jedino da se uzdamo u pravosudne da vinovnici budu adekvatno kaznjeni.
Da se ne desi da bude samo ukor pa za koji dan ponovo.

pop1307



sona

Do tri god., uslovno 6 meseci,uz dobro vladanje 30 dana pa ponovo.Kad se ukine ono "do" i zameni se sa "od" i to se primeni mozda ce se i ribokrajda smanjiti.

BGI

Ili možda bolje po američki, tri korne - penal!
Pa se ti čačkaj, posle žvaće dupe gaće.   smiley033

pikeman



tiki61

Kao i svake godine u ovo vreme, tezge na ribljem delu zemunske pijace prepune smuđeva nabreklih od ikre. Nije mi jasno da nadležna inspekcija zanemaruje ovaj masakr.
Svi smo mi ravnopravni, ali su neki malo "ravnopravniji"!

Duduk

Dobih neki snimak pohapsenih ribokradica ali nisam uspeo da postavim ovde.Registracija na kolima su KO.



Oliverikus

Snimak je autentičan, nemontiran i nije bio namenjen za javno prikazivanje. "Procurio" je greškom jer postupak još nije okončan.
Lopovi su dobili po 6 meseci kućnog pritvora ali kazna još nije počela da se sprovodi, pa prema nekim informacijama isti lopovi i ovih dana "svetle" po Dunavu.
Za njihovo hvatanje je zaslužan jedan ribočuvar i policija (novoformirano odelenje ekološke policije).
Nisam dobio sve informacije zvanično ali izgleda da su lopovi priznali delo i prihvatili kaznu (koja ide do 3 godine zatvora) od 6 meseci kućnog pritvora bez prava na žalbu. Imam utisak da se tu nešto i prećutkuje, iz ko zna kog razloga.
Ono što je bitno, jeste da je kolega ribočuvar (nije iz RSV) odradio svoj posao odlično, profesionalno i za svaku pohvalu, kao i policijski službenici koji su učestvovali u sprovođenju akcije.

iwander

Ako je to snimak koji sam upravo pogledao na Instagramu, onda dve  činjenice da dodam:
Prvo: Svaka čast i kapa dole za sve nadležne organe / službe koje su ovo izvele, konačno ( osim Olivera i ekipe ) da vidimo da neko nešto radi , koliko - toliko, ali radi. Još jednom svaka čast.
Drugo: u komentarima kojih ima oko 500 gotovo polovina ovaj čin KRIMINALA, odobrava tj. pravda siromaštvom i nemanjem posla, a na snimku sve gromade od ljudi sa lisicama na rukama, znači mogu ali neće, jer je lakše potopiti žice u vodu i pokupiti ono što ispliva, nego građevina, poljoprivreda itd...
Naravoučenje: Neće nama još skoro biti nimalo bolje, pa pola ovog naroda voli da krade, slađe mu je , zeznulo je državu/sistem, ko još brine za javne / narodne resurse...
Nije nama dobro sa nama samima, a hoćemo da nas neko voli i ceni...


Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

sona

Generalno treba poraditi na savesti gradjana narocito mladjih,jer za starije nema nade jel su to propustili zato treba da odgovaraj neko vise neko manje sve zavisi ko koga poznaje.
Mozemo videti da se organizacija za ocuvanje voda menja,mada treba jos dosta vremena da prodje da sve bude kako treba.

slob

Citat: iwander poslato 18 Mart 2023, 07:51:50........
Naravoučenje: Neće nama još skoro biti nimalo bolje, pa pola ovog naroda voli da krade, slađe mu je , zeznulo je državu/sistem, ko još brine za javne / narodne resurse...
Nije nama dobro sa nama samima, a hoćemo da nas neko voli i ceni...


Послато са SM-A528B помоћу Тапатока


Nažalost i ja već dugo imam takav utisak. Jedino što bih dodao je i to da povrh svega i država/sistem zeza nas. Poneki put se pitam kako uopšte i funkcionišemo. Ako se tako nastavi ne piše nam se dobro. Zaglavićemo se vremenom u kaljugu pa ćemo živeti kao prasići.
Ali ja sam ipak optimista. Potrebno je vreme da bi stigli do nekog cilja. Jedino da ne promašimo pravac a mislim da ipak nismo baš zalutali.

"Ako  nismo u stanju da nešto predstavimo brojevima, to svakako znači da je naše znanje o tome nedovoljno."
                                                          Lord Kelvin

sona

Slob u pravu si, da je potrebno vreme da bi se nesto promenilo a vreme je vec pri isteku.Ako mi sami nesto ne ucinimo za sebe i dobro bit nase dece onda ce se nasa deca zaglaviti u toj kaljuzi a to ce nam prebeacivati dok smo zivi a mozda i posle.

god-ar

Samo kaznena politika sve resava.
Nije se ni narod na zapadu edukovao od malena jer im je lepo tako, nego ih tukli kaznama pa se naucili sta se moze a sta se ne moze, tj. ne sme.
Sto kaze moja svastika iz Germanije, kada je bacila papir kroz prozor auta i na reakciji moje supruge sta to radi i da li to i tamo tako baca, kaze "a pa gde to smes tamo, to je kaznjivo".
Kako smo se brzo naucili da stavljamo sigurnosne pojaseve u automobilima od kako su poceli da nas kaznjavaju, a pre toga niko stavljao nije... E pa bato, lupi samo po dzepu i da vidis i starci kako se edukuju na brzinu, kako im nikada nije kasno.
Nemam ti ja pojma!...  Ali naučiću!!!

slob

Sve je to tako kao što kažeš.
Ali državni organi bi hteli da primaju platu a da ne izvršavaju svoje obaveze. Lep život, nema šta. Ko će njih da kazni? Jel oni koji na isti način rade svoj posao?

I šta ćemo sad??
"Ako  nismo u stanju da nešto predstavimo brojevima, to svakako znači da je naše znanje o tome nedovoljno."
                                                          Lord Kelvin

Teme sličnog naslova (10)