Feeder hrana i primama

Započeo Sax, 18 Mart 2010, 22:47:43

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

laki22

U pravu je Mile, mozes i vocne da probas. Meleg je na jednm predavanju to rekao. Da saran u hladne dane trazi voce. Npr dobre zimske hrane od VDE, sto je meni davalo rezultata za babusku su beet, heavy specijal i river ace. beet + heavy najbolje. kod svake kombinacije isto moze da se doda a i pozeljno je turbo black. vde carpe jagoda od aroma  :thumbup: dobro sam na oazi ranije prolazio na feishmeal + carp food source sto je meso sa aromom jagode.

NikolaNS

Rekao je Dunav, a on dobro zna, Na prvom je mestu zemlja Srbija. A gradovi i prije i sad, Kako Dunav rece, to je Novi Sad.

Troll808

VDE supercarp jagodu bih i ja jeo  :ok:
Ono po nekoj logici bi trebao da jede meso da nadoknadi izgubljeno tokom zime,ali...
Znaci pet kofa za primamu,zapisano  :rolleyes:

dragan2006

Druže kupiš jagodu i fišmil (npr)...ovu prvu napraviš i probaš sa njom da pecaš, ako ne ide, odvojiš manji deo pa u njega dodaš malo fišmila ili kakvog god smrada,dofajtaš i probaš :wink:
Tako možeš da se igraš u nedogled, treba ti par posudica za te igrarije...po malo hrane praviš,dodaš i arome neke ako ti volja, procentima se igraš :takoje:
Najbolje da ćeš sada pokupovati pola radnje i sve umešati za jedno pecanje :no:

Troll808

Salim se,nisam mislio bukvalno.  :cheesy:
Cekam samo prvi izlazak pa cu napisati rezultat i kombinacije.Volim da podelim  :takoje:

vlada1978.

Prošle godine sam pored "Vde" koristio "Sensans-Explosive Bream" naravno u kombinaciji sa partiklama, peletom i prezlama. Ovu hranu sam shvatio da je osim za deveriku koju drastično dugo drži na spodu, dovlači i krupnije ciprinide na njega. Ja sam lovio na nju na stajaćim vodama i pošto tu uglavno koristim hranilice 10-15gr. male. Method takođe. Hranu sam kombinovao 1:1, 1:2 u korist zemlje i imao fantastične rezultate. Pogotovo Terre de Somme(Damp Yellow Leam-vlažna žuta zemlja) koju i oni sami preporučuju kao dodatak ovoj primami. Zavisno na doba godine i aktivnost ribe. Bez obzira što je sama prošla godina bila za mene jedna od lošijih. Ali to je već druga stvar i tema.
Neki moji drugari i kolege su je takođe koristili i išli čak odnos 1:3, 1:4 stim što su u miks dodavali i još neke primame. Svoje ili od manje renomiranih proizvođača i takođe imali dosta uspeha. Ali glavni nosilac i osnova je bila "Explosive Bream". Jaka jeste ali zato i idu ovi odnosi u korist zemlje. Provereno.
Cena jeste popularnija, ali za ovu primamu i vredi. Moje lično zapažanje je da sa ovom ne bih trebalo da bude promašaja u lovu deverike kao i ostalih ciprinidnih vrsta ribe. Još što je interesantno za ovu primamu je da je riba odmah detektuje i daje nagon za hranjenje. Naravno ribolov je takav. Nekada možeš i sa dukatima da mamiš bukvalno rečeno, kada neće neće. Ali ovu primamu sam izdvojio jer mi je uvek davala krupne primerke i bio sam zadovoljan sa njom.
Lepo se kombinuje i uklapa i  sa svojim sopstvenim primama i proizvodima (mislim na Sensans) daje vidne rezultate. Nije nikakva reklama, nego bih pomogao iz mog ličnog iskustva i zapažanja u odabiru primame. Probajte je ako niste pa javite. Pogotovo u lovu deverike, babuške, karaša i šarana. :ok:

Pozdrav i bistro na vodi.

Strpljenje je umetnost nadanja.

zolja

Vlado verujem ti na reč, ali mislim da si napravio mali lapsus   :wink: , naime meni cena od bezmalo 600 dinara nikako nije popularna   :cheesy:
Verovatno si 'teo napisati da je cena malo "jača".......
Meni lično Maroševa eco serija sa rasponom cene od 190 do 220 dinara je dosta "popularnija"   :thumbup:    smiley033

vlada1978.

Izvinjavam se na "lapsusu" upravo to sam i hteo da kažem ali sam trebao da dodam rečcu ne ispred. Ne popularana i jaka cena. To je već prihvatljivo.
Hvala kolega što si me ispravio. Ali šta da se radi. Neki puta se može i pogrešiti.  smiley033
Upravo tako. Jeste skupa i za naše uslove i naše zarade ali je po meni i dobra. Zato sam i napisao da vredi svaki dinar.

Hvala, kolega i prijatelju na ispravci.
Pozdrav i bistro na vodi.
Strpljenje je umetnost nadanja.

zolja

 smiley033

Nego, da li imaš neka saznanja što se Dunava tiče kako se pokazala ova hrana, jel realno kada se uzme u obzir da se može i kombinovati + zemlja (za koju se nadam da nije obavezno da bude brendirana) onda cifra i nije tako ubitačna kao na prvu loptu   :thumbup:
Nisi ništa napisao da li ima neku aromu ili je više neutralna?

dragan2006

Kada dodaš zemlje koliko može ta hrana da nosi,dođe ti na cenu kao taj eko maroš.Zemlja je besplatna,nađeš je i proseješ,a kvalitet Sensasa i dalje ne može da se poredi sa najjeftinijim hranama...

Spojene poruke: 11 Mart 2018, 12:30:09

Imaš druge brim hrane od Sensasa,ova je više za stajaće vode.

Milan.M

Gde ima da se kupi ova hrana, nemogu da nadjem na netu.

A u ostalom, nije mi zao da platim i pet puta vise ako cu da imam neki rezultat, godisnje odem daj boze pet-deset puta, ako ce da radi posao nista nije skupo, ali i za to treba znanja.

dragan2006

Novi uvoz Sensasa još nije stigao pa je izbor mršav,inače je drži Carpmania,As,Profishing, ona mala radnja na Padini kod Omw pumpe,Al Karpone,Mgp Obrenovac naravno...oni su i uvoznici.

laki22

juce se jos jednom dokazalo da kad su teski uslovi kvalitet donosi onu prevagu. nas 4 pecali, od toga moja kombinacija sensasa sa greenom i jos par sastojaka je donela nama oko 15 riba dok drugari sa strane ukupno imali jednu.

Sax

Jel drugar bio bas mesto pored tebe  i sta je on koristio od primame?

laki22

ne znam na sta je drugar levo pecao ali desno je domaca prihrana. pecali smo 15-ja na 16-17 ista prihrana kao moja -18 domaca

Teme sličnog naslova (10)