Feeder hrana i primama

Započeo Sax, 18 Mart 2010, 22:47:43

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

orka

Sensas su veoma dobre hrane,ali se tesko dolazi do njih..Najskuplje verzije Maros-a su takodje odlicne.. :ok:

VladimirR

Da, Maroš xxl dever, pa zatim La sirena...
Ja sam ove godine, mada i nije bila neka godina u većini slučajeva koristio Gold pro i river ace, i skoro da nekažem uvek ćorak. Samo promenim, krene, a promena je uvek bila onako ofrlje ajd daj šta daš, jer kontam ka neće na VDE, šta sad da radim i uvek se iznenadim, sa nekom najobičnijom.
Ne znam koja je ova i kakva je, video sam je u Pet star shop na Banjici, pakovanje oko 220 din, a mislim da je koriste momci iz "Energo tima"

Koji sam ja baksuz, da dobijem ulogu da glumim u pornićima, glumio bih ong muža što ide na posao!

no names

Sensas kad otvoris mirise i na drugoj obali  :ok:
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

Misur

Mirise,da,al sto boli predeo oko dzepa!!!!!!!!

no names

Ono sto valja to i kosta...mada recimo sensas club 3000 je u cenovnom rangu kao i mvde,a odlicna je prihrana i cak sta vise i bolja od mvde bar za mene.
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

Stara skola

Sada sam pogledo u Carpmaniji sensas im je na nekoj akciji i kosta od 380-500 sve zavisi koja primama je u pitanju

Imre

E sad me već jedite malko..
Džabe je nešto skupo i kvalitetno ako ne zna ribolovac da ga koristi, onaj ko zna koja se hrana kad koristi, koja količina zemlje( i koja zemlja ) ,prezla, itd,ide u hranu zavisno od godišnjeg doba,  bistroće vode, zavisno i od toga da li se recimo nivo vode podiže ili opada, koji živi mamci kad idu u hranu .
Eto naprimer recimo, seckane gliste mnogo više vrede u prvoj polovini godine nego u jesen, u jesen što reče jedan naš drugar, riba traži proteine za zimu .
I to kad sve naučite,usput naučite da bacate lepo u tačku, a ne da se baca hrana u 10 kvadrata.
I još mnogo stvari treba čovek da nauči da bi sudio koja je hrana kakva.
Nije pametan onaj koji mnogo zna ,nego onaj koji zna šta hoće........

dragan2006

Lepo si to rekao, ali to se podrazumeva.Ko ima slabo predznanje, može da kupi šta hoće i opet će mu izostati rezultat.Ali definitivno ima daleko boljih primama od VDEa, koja po meni nije loša, npr gold pro leti je extra za deve na rekama, activ feeder za stajaćice...Mene možda malko odbija jer je previše izvikana pa ću uvek kupiti neku drugu ako mi se učini dovoljno kvalitetno.Tako sam i isprobao veliki broj stvarno kvalitetniih hrana.I da ,slažem se za skuplje varijante Maroša - XXL, ali mi je extra i EA koja nije uopšte skupa, pozz.

Milan berkut

 smiley194 . . . ja bi reko da i "vanderender" mirise daleko - kad kupis bas njega! . . . a kad kupis samo kesu od njega - ondak bude corak!  :takoje: . . . ko ga dugo koristio  o`ma zna sta je kupio cim otvori kesu . . .  nasi severni susedi se dosetili kako da malko para zadenu u pojas . . . e to ti je stvar sa svim stvarima koje su po necem najbolje, najpopularnije . . . najprodavanije. Taki slucajova sam i ja im`o . . . a ondak mi jedna  "pticica" kad sam mu dos`o u radnju da mu zavrnem jajca, rekla da je to madzarski "vanderender" . . . a ja se primio na 50 dinara razlike u ceni i bilo mi o`ma cudno kako da on bekrija u svojoj maloj radnjici ima jeftiniji "vanderender" nego oni sa velikim radnjama i oni iz kompjutera sto prodavaju . . . i jos mi reko da sam ja prvi koji se dosetio da to moz biti to i dos`o da se svadja s njim . . . sve su to banditi breee  :veryangry:

Imre

E ,ajd da malo razbudimo onda temu, ionako ide zima  :smiley:

Kao prvo, ja lično ne volim gold pro, ali, opet nije svejedno koji gold pro se kada koristi, potpuno je pogrešno koristiti naravno žuti u proleće pošto se u hladnije vreme jelte koristi tamnija hrana jer je riba opreznija.
Ok, Activ feeder jeste za za stajaće vode pošto razbija hranu iz hranilice, ali ipak ona se ne koristi samostalno nego sa drugom hranom zavisno od toga koja je ciljna riba.
Ne branim VDE, pošto je Maroš i recimo Timar prihrana iz Mađarske, pa samim time je i ta prihrana spremljena tako da po PH vrednoisti odgovara  i za naše vode.
Nije pametan onaj koji mnogo zna ,nego onaj koji zna šta hoće........

orka

Ja sam nekada uzimao hranu tako sto sam skidao kese sa rafova ne gledajuci mnogo marku tj proizvodjaca.,Bitno mi je da je u nekoj sredini cenovno.,da nije ni najskuplja,ali da nije ni najjeftinija,a u zavisnosti od godisnjeg doba i ciljane ribe biram boju i miris..Pa kada se "doradi" dodacima svaka je vise ili manje dobra..Neko ce i sa "losijom" hranom uhvatiti vise od onog sa "boljom" hranom.,jer hrana je samo jedan element koji donosi rezultat,a "elemenata"ima mnogo,a najbitniji su praksa,osecaj i iskustvo samog ribolovca..,pa se iz svega mogu izvuci pogresni zakljucci tako sto ce glavni "krivac" biti "losa" hrana..,a moze da bude,a i ne mora da znaci.. :smiley:
Sve je relativno..U slobodnom ribolovu hrana je manje bitna za razliku od takmicarskog ribolova..
Ako mogu da biram uvek cu izabrati neke prizvodjace hrana za koje ja mislim da su bolje,tj one koje su mi se bolje pokazale.,ali cinjenica je da su skuplje hrane uglavnom bolje,tj kvalitetnije jer su raznovrsnije tj bogatije kvalitetnim sastojcima i mirisom..

mihabg

Mislim da svi imamo svoje adute , i verovatno svako ima sitnice i cake koje dodaje u bazu i cini je boljom ili totalno promasenom na nekoj vodi. "Izvikana" hrana je samo ona koja ne daje rezultat ikome, a  mozda nekome bas nedostaje par elemenata da bude totalno alhemicna ! Zato i sluzi proba na vodi , ova razmena informacija i filozofiranje...pa svako pronadje ponesto za sebe .Prihvati sugestiju ili ne. ️ Sablon ne postiji koji je idealan , ali od dobrog do optimalnog je velika razlika u cuvarci. 
U ribolovu ima trenutaka ili dana , kad mozes i "zlato" da spustis pa da izgleda kao olovo ...onda valjda samo iskustvo u brzoj adaptaciji ,skladno uslovima, moze da odigra i donese rezultat.
Zato uvek treba postovati tudje misljenje i uverenje, ali ne po svaku cenu i ne zauvek !
Proba, rad, zezanje, pa opet u krug...onda nadjes bombu pa teras eksploziju do kraja cuvarke . Jos ako visak vracas u vodu, svaka cast!
Na drugoj vodi , to isto odradi nesto drugo, i sve tako.... Jedino poredjenje koje prihvatam je kad dvojica takvih ludaka sednu na 50 m na istoj vodi (a da nije revir) i dokazu teoriju "zavere" kod komercijalne hrane.
To je pravi izazov !
A problem je sto ce sledeci dan , mozda biti obrnuto

tomislav34

Mihabg slažem se u potpunosti! Tema feeder hrane je odlična za zimu. Možemo se prepucavati u nedogled. Taman kad misliš da si nešto naučio o hranama i misliš da si pronašao pravi recept, jedan dan ti svo znanje padne u vodu i pojavi se 100 upitnika. Hrana je bitan faktor, ali ako se posloži još dosta faktora. Ja imam jedno pitanje. Po čemu donosite zaključak da je hrana dobra??? !0, 20, 30 ili 50 riba u čuvarici??? Po meni, nekad je uspjeh uloviti i 3 ribe s obzirom na to gdje loviš i u kakvim uslovima!!!
... smuđ, šaran, a bogami i kečiga ... :)

tonac

Ljudi... prekrupa pomesana sa brasnom i eksperimentisanje sa sastojcima iz kuhinje daje ozbiljno bolje rezultate nego sve te kupovne hrane ...

mihabg

Tomislav34:
Koliko pratim izvestaje , ako ulovis i 3 sada, nisi uopste los ;)
Sale malo , nije sve u hrani....nesto je i u zenama i picu

Teme sličnog naslova (10)