Feeder hrana i primama

Započeo Sax, 18 Mart 2010, 22:47:43

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 7 gostiju pregledaju ovu temu.

orka

Izbegavati hrane drecavih boja i napadnih i jakih mirisa.Saran je usao u zimski rezim,slabije se krece i manje hrani..Ne treba ga zatrpavati hranom.,dodatak glavnoj osnovi sa kojim se ne moze pogresiti je kukuruz secerac,psenica(raspukla zrna) i hleba(prezle).. :ok:

Djolooo

Koju hranu ili kombinaciju hrana bi preporucili za skobalja (feeder)?

bolenbgd

Maros sir + hleb + crvi,isprobano.

mihabg

genjura :
Nekad sam koristio primame tamne boje , sa kuvanom konopljom i secercom koje posle ostavis malo u rumu ( dodas u vodu od konoplje casu od 1dl na 1kg kuvane konoplje dok je topla i sibnes i secerac unutra ...)
Rum je onaj kuhinjski za kolace , ne Bacardi naravno :)) ...i moze seckana glista kao sto rece djmisha77 u smesu , ili upareni crvi .
Dugo ne pecam sarana posle oktobra, ali sam na ovo dobijao u novembru i pocetak decembra ...Samo sto se duze cekica pored vode, pa sam prestao . I mleveni  kikiriki sam stavljao ponekad zimi, ako je rum unutra ...


Sent from my iPhone using Tapatalk

Djolooo

A zemlja? Moze li 1:2 u korist zemlje?

bolenbgd

Moze,ali da se podeblja sa vise crva,mozda bolje zivih,za skobalja.

mihabg

Zemlja cak i bez komercijalne hrane,  sa konopljom , i secercom (sve u rumu) , kikiriiki i sl. uvek moze !!!!
Ali na brzoj vodi zemlja se brzo rastvori, pa nije lose povezati malo .... 1:2 je top odnos !


Sent from my iPhone using Tapatalk

djmisha77

Miha, zasto forsiras rum? Hladna voda pa se alkoholna aroma brze i bolje siri ili nesto drugo? Msm sta ako nece rum, onda si bacio sve u "vodu"?!

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Ja ne odlucujem da li cu ici u bitku po tome kolika je sila koja mi preti, vec po tome koliku svetinju branim.

mihabg

Pojacavas aromu naravno ali fino i umereno, a kao sto vidis sa konopljom i kikirikijem (prirodne masnoce) bar imas skoncentrisano privlacniju varijantu nego kad bupnes bilo koji hranu u 'ladnu vodu... To je zimska igra , meni bar donosila rezultate. Nije mozda rum uvek plodan, ali recimo sa ostalim probama alkohola u primami  sam losije prosao!  Bilo je tu proba sa pivom, rakijom, razblazenim alkoholnim rastvorima, i jedino mi je rum i viski dao rezultat...Meni bar


Sent from my iPhone using Tapatalk

orka

Rum je stvarno odlicna aroma na bazi alkohola,pogotovo kada je voda hladnija..Rum je slatkast a alkohol doprinosi da se brze ta aroma siri kroz vodu..
Samo ne treba preterati sa istim.,sto kaze Miha treba umereno dozirati na odredjenu kolicinu primame.
Nekada sam ga koristio,a Miha me sad podseti na njega.. :ok:

Stara skola

Na kilogram hrane koliko otprilike dodate ruma ???

mihabg

Ja ne stavljam u hranu direktno , vec skuvam konoplju , pa dok je jos topla  stavim secerac 1-2 konzerve , i u sve to rum!  ... na 1kg mesavine (konoplja/secerac...nekad i mlleveni kikiriki) stavim 1-1.5 dl ruma, pa podelim u 4-6 kesica  i zamrznem visak koji ne koristim.
Pred izlazak na vodu umesam sadrzaj 1  kesice sa 1 kg hrane ....( plus ako jos nesto dodajes kao, iseckani glistu ili upareni crvi, keks itd ) i to je to...
Tako ja radim!

Stara skola

Jel si probo da pecas tako i u letnjem perdotu ili je kombinacija samo za zimski period?

mihabg

Da, koristim ponekad i leti kad je naglo opadanje vodostaja nekoiko dana  i kad je riba neartikulisana i krece se tako da nemas pojima u kojoj je zoni  ..To su one situacije kad je bacanje primame cist promasaj, pa hranilicom saras i trazis je, dobijas sporadicno na razlicitim pozicijama i sl . Tad zna mi donese rezultat  se ne obrukam mnogo :)

no names

Planiram da se "naoruzam" za sledecu sezonu sa ovom prihranom.Dali je neko od cenjenih vukova koristio i kakva su iskustva?Svaki savet dobrodosao.


Ovaj High Energy Feeder ističu komponente kao što su konoplja, mleveno niger seme i brašno secerća koj su na kraju začinjeni sa Strawberry Lotus aromom. Čim dodate vodu u Carp Special i krenete mešati, osetićete miris koji će Vas uveriti u snagu ovog proizvoda. Carp Special možete koristiti kao hranu u Feeder-u, kao primamu za Match Fishing, pecanje na štek itd. Sastojci koje čine Carp Special su toliko kvalitetni da od njega možete praviti i boile. Treba samo da dodate jaja i imate gotovu smesu za boile.


Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

Teme sličnog naslova (10)