Jezerski bucov

Započeo Žorž, 19 Avgust 2009, 13:32:39

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Žorž

Priča se da je oprezniji, teži za lov, a malo ribolovaca ga ciljano lovi (uglavnom su to ulovi pri pecanju štuke, smuđa, soma...).

Evo fotki drugara sa bucovima ulovljenim na Savskom jezeru.


Dakle, Vukovi jel probate nekad na jezeru?

Bigash

Fini boleni, :ok:

Jel to na varku ili ??

Žorž

Manji na Bombera, veći na LAV MD.

Bigash

Pa gukni golube  :cheesy:

Imam par mirnih voda, dje je skoro neuhvatljiv  :sad:

mamijo

Nisi pazio na casu kad je Mrva objasnjavao kako moze da se eventualno ciljno ulovi bucov na stajacoj vodi ....

Ovi su najverovatnije slucajni ulovi pri lovi stuke ( LAV MD ) /smudja (Bomber ) ... desava se, al ciljno ne ide to tako .... lako!

PS Te 2 spomenute varke su klasika za lov na Savskom jezeru! Samo ove slike su jako jako jako stare kolko ja vidim po okolini iza  .... ( il je to ipak Taloznik? )
Hate to say I told you so. I do believe I told you so.

Bigash

Nisam pazio, istina je  :no:

Znam samo tvoju teoriju zavere o Savskom jezeru i bucovima  :rlol:

Žorž

Na Savskom bucova ima dosta i retko ko ga lovi, a nisam siguran da se redovno mresti (niko nije dobio bucova manjeg od 3kg).
Ulovi drugara su prilikom pecanja štuke, prvi na bomber jointed, drugi na kašiku lav md (sporo vođenu iznad dna). U oba slučaja varka je bila na sajli, a udarac uz pojas trave. Jutros  mu je otišao jedan od 3+ (na sporo vođenog smidžu). Mnogo je to da bi bila slučajnost... A standarne fore ne prolaze (brza vuča, pilkeri, strimeri).
Znači Bigash, masovni izlasci, hiljade i hiljade zabačaja :rlol:

Spojene poruke: 19 Avgust 2009, 14:30:38

Istina slike su od jesenas i proletos.

mamijo

Polarizacione naocare. Vidis ga kad patrolira povrsinom i gadjas poperom ispred njega metar i kako padne ( ma jos pre no sto padne )  ooodma zvizzzz od njega tj ka sebi. Ili odmah gadja il pobegne ... :) nema druge! BU efekat pali i kod njega cesto! Et to je Mrvek rekao.

Sve ostalo je u dometu slucajnih ulova!
Hate to say I told you so. I do believe I told you so.

Žorž

A šta sa situacijom kada raub niko nije video godinama, a bucov "poprimio" neke osobine da napada iz zasede - skriven u travi?

mamijo

Ja se ni ne trudim na stajacim vodama .... iskreno ... + na Adi je dozvoljeno pecanje samo u onom plicaku gde je ograda .... tu dojdem sa klincima da shtuku pecam eeeeventualno jednom i to u aprilu ....

nemam pojma kako tamo uspevate da prevarite ista ....  :help: :no:
Hate to say I told you so. I do believe I told you so.

Žorž

Nisam ni ja pecao u ogradi dok me nisu naterali. Ali činjenica je da bucova krupnog ima, da je u obali i da u toku proleća, pored štuke, treba probati i soma (deverika se mresti u tom delu jezera)...

orka

ajde da i ja koju kazem o jezerskim bucovima,na savskom jezeru pecam vec 15-tak godina,i omiljena mi je voda za pecanje,pre svega jer mi je blizu.mogao bih o jezeru puno da kazem,ali prvo o bucovima.imao sam i ja nekoliko bucova slicnih gabarita,tacnije pet,najveci 4.5kg,svi uhvaceni slucajno pri pecanju stuke,smudja,soma,sa sajlom ili bez,nikad ga na jezeru nisam pecao ciljano.sitnog nema,najmanji vidjeni je bio nesto preko kilograma,a najveci okruglo 7kg.desavalo se na jezeru da i po nekoliko godina za redom,ne mozes da vidis raub bucova,ili jako retko,i tada bude jako mali broj ulovljenih,mogu se izbrojati na prste jedne ruke,a onda jedne godine eksplodira,i onda ih bude znatno vise ulovljenih,velika vecina slucajno se ulovi,jedan kolega ih je na licno pravljenog pilkera,pre 4-5 godina,dok se jos pecalo na celom jezeru,ovaj ih je ciljano pecao,i te godine su se masovno pojavili,izvadio 20-tak komada,sve kapitalci,najveci oko 6kg.tog pilkera je bukvalno bacao na pola jezera,a na velikoj daljini je i imao najveci broj udaraca,uglavnom ih je dobijao na pregradi,a to je i najbolje mesto uz sredisnji deo koji je i najsiriri,i po sredini jezera se nalazi veliki sprud,gde ima dosta kedera,a tu je i bucko.jedan od najboljih nacina,za ciljani lov krupnog bucova,koji se na jezeru koristi sigurno unazad 20-30 godina je na slobodno pustenog kedera,samo najlon,sto tanji, i udica,za ovakav nacin lova pozeljno je da se vidi raub bucka.verovali ili ne znam za nekoliko ulova na kedera na dnu,sa sve sajlom i trokrakom,ali to je teska slucajnost,a ono najbitnije je da na vodi treba biti sto cesce,pa tako nece izostati ni slucajni a ni namerni ulovi  :thumbup:

Žorž

Orka, znam za sistem sa otvorenom špulnom i slobodnim kederom (neki su koritili i vaser kuglu) i istina je da su tako ulovljeni najveći na jezeru (i taložniku).Samo što mene taj sistem nikada nije intresovao... Sećam se svojih početaka na jezeru (početkom 90-ih), kada se dešavalo da u svitanje, ako se primiriš, priđe u samu obalu, a raubom te okupa. Siguran sam da bi kedera na raubu uzeo na 1, ali varku... teže.
P.S. Pazi šta mu bacaju na Zvorničkom!

Ili otići u krajnost, vezati muva i razmahati se  :rlol:

Teme sličnog naslova (10)