Najbolje vrijeme za bucova

Započeo Spoljo_ng, 29 Avgust 2010, 17:06:54

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Spoljo_ng

Koje je po vama najbolje doba za lov bucova?

rajko tehnium

 Leto i najtopliji deo dana kada nije leto.

Duca

Najbolje je doba da se bucov proba....kada je gladan!!!  :rolleyes:
Salim se, nema tu pravila, hoce on i kad nema aktivnosti na povrsini i kad je kisa i u sred dana i....ma stvarno nema pravila!
Jedino je pravilo da, sto si vise na vodi vece su sanse da mu doskocis!  :thumbup:

TonyC

Cili ubogi dan , nemoš mu pobječ  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

josip

Kad hoće hoće a kad neće ajme nema teorije da ga dobiješ,vjeruj.
pozdrav iz osijeka

Vlada lo

Sumrak, opadanje vode po oblacnom danu, nekada za vreme tropskih vrucina i noc. Mada sto cesce na vodu i prati. Jer svaka voda ima svoja pravila

ellesar

Najbolje količinski je sad, pre mresta.....ali nikad to nisam voleo,draga mi riba,pa je nevolim smetati pre sexa :cheesy:
Posle mresta ......e onda dolaze veliki,ali sad su ga stavili u lovostaj,pa ništa i od toga :shocked:
A doba dana....ujutro kad se razdani,dok ne izađe sunce i naveče pola sata pre nego sto zađe sunce :takoje:
I have come here too chew bubble gum and kick ass!!!
And i`m all out off bubble gum :) !!!!

licca

Lovom bucova na potezu stare luke u Smederevu i kao najbolje vreme u ovim toplim letnjim danima mi se javljao, naravno kada je hteo da radi, rano ujutru t.j. dođem po mraku i pola čuke po svitanju. Bacam uz šlepove i brodove koji su parkirani uz obalu i od drugih varki ( kastmaster, mušice, mepps 1) vobleri su se pokazali sigurnije rešenje jer kad bucka uhvati ludilo da samo šamara varku, sa voblerom mu ta zaje.ancija loše prolazi.  Količina ulova u tom jutarnjem delu dana je neuporedivo sa bilo kojim delom dana jer mislim da se kederi nisu pojavili u većem broju. Sad, u ovom periodu, sviće oko 4 i neki minut, i ja sam par minuta pre 4 već na vodi. Otprilike intezivno udarci mi se javljaju u sledećih 45 min do sat vremena. Javlja mi se i posle, ali neuporedivo slabije i u 6 sati pičim kući. Naravno, vraćam ih u vodu do poslednjeg komada jer sutra valja isprobati i druge voblere. :cheesy:

orka

Najbolji period za lov bucova je jesen,a izdvojio bih mesec oktobar i novembar.,mada je i prvi deo aprila jako dobar,do pocetka zabrane..
Hladnija voda i manje kedera,povecavaju nam sanse da prevarimo ovu lepu sportsku ribu..,a svakako da su sumrak i svitanje uvek dobri periodi za lov.,mada u hladnijem periodu se moze uspesno ocekivati i loviti tokom celog dana..

Varalicar14

Ja sam ga dobijamo u samo svitanje i predvece , nesto pre sumraka !  :cool:

tonyboy

Po meni je najbolji dio godine proljeće, kad se voda zagrijava, krajem 5. početak 6. mjeseca. Pješčani sprud, dubina na sprudu do 2m. Tada radi po cijeli dan od svitanja do kasno u noć.

NSBucov

Leti, rani jutarnji sati - odmah posle svitanja. U proleće zna biti aktivan preko celog dana.
Bucov Bolen Asp