Boile ili kukuruz? By: dushann Date: 25 Oktobar 2008, 16:20:24
Shta vi koristite i na kojim vodama?!
Da li sami pravite smesu za boile i napishite vash recept ako zelite.
Odg: Boile ili kukuruz? By: robert77 Date: 26 Oktobar 2008, 22:06:40
I jedno i Drugo. Evo jedne jeftine varijante za boilu
-270g kukuruznog brašna
-250g pšeničnog griza
-250g sojinog brašna
-100g mleka u prahu
Jedna kesica smokija(koji treba samleti,može i krupnije)
50 kom. Tabletica veštačkog zaslađivača,jedna supena kašika karija ili belog luka u prahu isto toliko soli i jestivog ulja 10 jaja.U umućena jaja staviti supenu kašiku ulja,zaslađivač,začin aromu i boju(koja nije neophodna)zatim se dobro umuti pa se doda sjedinjeni brašnasti sastojci mesi se dok se masa ne sjedini.Ostavi se da odstoji pola sata,naprave se kugle željene veličine(rola se) i kuva se.
Od kupovnih sam koristio Melegove boile koje su se dobro
pokazale.Za jesen je dobra aroma Monster Crab ili Frankfurtska kobasica.Leti su mi se pokazale dobro arome med,jagoda,tuti-fruti.
Odg: Boile ili kukuruz? By: orka Date: 23 Novembar 2008, 18:23:38
razlika izmedju boila i kukuruza je poprilicna,u korist boila.pecanje i hranjenje boilama je dosta skupo za naseg prosecnog ribolovca i zato oko 80,90 posto peca na kukuruz koji je izuzetno jeftin i lak za nabavku,i zato je velika vecina uhvacenih sarana na kukuruz.siguran sam da bi bilo mnogo vise uhvacenih kapitalnih sarana da se vise peca na boile.ovo sa boilima se odnosi na stajace i sporotekuce jer na takvim vodama je moguce pravilno plasiranje i hranjenje boilama.
Odg: Boile ili kukuruz? By: dirigent Date: 31 Decembar 2008, 20:39:21
Na Dunavu samo (obavezno)prokuhani stari kukuruz, ponekad dodam par kapi ulja od školjke tek toliko da malo zamiriše.i obilno hranjenje.možeš i pecati na njega samo mu skini kožicu da ne pocrni u vodi,takoće ostati žut.
Odg: Boile ili kukuruz? By: somborac Date: 11 Mart 2009, 22:04:30
Citat: robert77 poslato 26 Oktobar 2008, 22:06:40
I jedno i Drugo. Evo jedne jeftine varijante za boilu
-270g kukuruznog brašna
-250g pšeničnog griza
-250g sojinog brašna
-100g mleka u prahu
Jedna kesica smokija(koji treba samleti,može i krupnije)
50 kom. Tabletica veštačkog zaslađivača,jedna supena kašika karija ili belog luka u prahu isto toliko soli i jestivog ulja 10 jaja.U umućena jaja staviti supenu kašiku ulja,zaslađivač,začin aromu i boju(koja nije neophodna)zatim se dobro umuti pa se doda sjedinjeni brašnasti sastojci mesi se dok se masa ne sjedini.Ostavi se da odstoji pola sata,naprave se kugle željene veličine(rola se) i kuva se.
- taj dobri stari recept i ja koristim i pokazao se dosta uspesno,kako za sarana tako i za ostalu ribu s tim da jos ubacim mlevene cokolade i cimeta

Odg: Boile ili kukuruz? By: Neski Date: 11 Mart 2009, 22:30:46
Sta je to kolega "cimeta" ?
Odg: Boile ili kukuruz? By: pikeman Date: 11 Mart 2009, 22:40:13
Cimet je začin, na Francuskom Cannelle (écorce).

Odg: Boile ili kukuruz? By: Neski Date: 11 Mart 2009, 22:43:55
Pazi ti njega, znas i francuski da pises

Odg: Boile ili kukuruz? By: pikeman Date: 11 Mart 2009, 22:46:05
Znam, ali tek kada nađem na netu.

Odg: Boile ili kukuruz? By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 11 Mart 2009, 22:49:15
Za kolegu dirigenta a i sve one koji neznaju ;kukuruz za udicu pripremam sam na svoj način kukuruz je najbolji domaći osmoredac ako ga imate a da vam nepocrni u vodi hehe- dodajte u teglicu u kojoj drzite kukuruz par kašika sirćeta tj octa može pet dana bit u najvećem mulju neće promjenit boju
Odg: Boile ili kukuruz? By: pikeman Date: 11 Mart 2009, 22:51:39
Šarku ne smeta miris sirćeta?
Odg: Boile ili kukuruz? By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 11 Mart 2009, 22:56:00
To se neosjeti uopće teorije su različite ja pecam šarka godinama na isti način i sa istim spremanjem kukuruza on kada naiđe nezanima ga ni boja ni miris to sam naučio ljudi stavljaju u rakiju kukuruz isti je efekat samo se na rakiju osjeti i opet mu nesmeta
Odg: Boile ili kukuruz? By: Djole Date: 11 Mart 2009, 23:02:43
Moje skromno mišljenje je da "šarku" nije ni bitna boja kukuruza. Nešto baš i nisam video (na filmovima i video klipovima, naravno) da prebira po dnu da bi izabrao ona žuta zrna a odbacio ona koja su potamnela. Po ukusu - da, ali po boji - ne!
To je bitnije za same ribolovce nego za šarane.
P.S. Možda i grešim, jer ja sam ipak "samo smuđaroš" - varaličar.

Odg: Boile ili kukuruz? By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 11 Mart 2009, 23:12:40
Mišljenja su različita ali znam jedino da ovom nemože odolit barem u Dunavu -moj vlastiti proizvod

Odg: Boile ili kukuruz? By: igagula Date: 18 April 2009, 17:27:46
dal bi podelio recept sa nama?