Vukovi sa DUNAVA Bucov
Pages: 1234567891011121314
Odg: Kako prevariti krupnog bucova? By: ibanezi Date: 04 Februar 2016, 17:09:55
 Rapale SSR i tejldenser po 7cm, originali od 9 i 11cm.
Odg: Kako prevariti krupnog bucova? By: Mangup Date: 04 Februar 2016, 18:11:33
od kolega sa vode cuo sam veoma pozitivne kritike na racun zara ali sa slepova, veoma dobra varka koja ume da iznenadi kada sve zakaze a uzimanje po povrsini kazu da je neverovatno....
Odg: Kako prevariti krupnog bucova? By: ibanezi Date: 04 Februar 2016, 18:28:55
 Uopšte mi nije teško da poverujem u to.
Odg: Kako prevariti krupnog bucova? By: srdjanpn Date: 04 Februar 2016, 20:22:16
Kod mene na Moravi uvek je sa druge strane,hvata se na sve,glavinjare najzastupljenije jer uvek mozes da dohvatis drugu stranu.Moj omiljeni mamac je spincaster sa belom kicankom na trokraci,moze a i ne mora,bacanje je uvek uzvodno na 45 stepeni besomucno motanje kad uspes da podignes spincastera od 20-30gr na povrsinu u 99% slucajeva imas udarac,nocu zna da iznenadi blizu obale na voblera za smudja i to lepi komadi.Bucova uvek vracam u vodu ma koliki da je ne samo zato sto ne jedem ribu vec sto je zahvalan za pecanje i uvek mozes da nagazis par komada i zadovoljis dusu.
Odg: Kako prevariti krupnog bucova? By: denisdezan Date: 04 Februar 2016, 23:47:36
Moji favoriti za bucka :
Glavinjara zabaci stap uvis i motaj.
Salmo executor za noc blizu obale.
Robinson fighter (kopija mepsa) dobra u svim prilikama...
yo zuri tonuci vobler dnevna varijanta za jurenje kad raubuje i u sumrak.
Mans baby -1 kad treba da se para povrsina .
bomber  moodel b isto ko i minus -1 samo jaci rad.
Na ova zadnja 2 udarci su spektakularni .
 I naravno alex tango i kosta koje sam iskidao pa trenutno nemam.

Zanimljivo je da se u 90 % slucajeva ako ne i vise kace za grudnu troku.
 
Zanimljivo mesto u hladovini preko dana po suncanom danu .
Potopljena stabla i odsecena obala.Odg: Kako prevariti krupnog bucova? By: mrjr Date: 05 Februar 2016, 07:20:10
Moje kolege bucovdžije kažu da je Pota keva


Neprevazidjeni pilker.Ja sam samo par puta zabacio,jer nešto zanemarujem bucova odavno,ali moj drugar ih leši u popriličnim količinama na ovog.
Odg: Kako prevariti krupnog bucova? By: bulmil Date: 05 Februar 2016, 11:57:59
Ja sam ih prosle godine lomio na neki formaxov od 15g i 100 din.
Mada i ovi potini su prilicno smrt za bucova,u mom slucaju ovaj najmanji

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока

Odg: Kako prevariti krupnog bucova? By: Urtelja Date: 01 Mart 2018, 23:01:02
Jos 2012-2013 od drugara naucih kako ciljano pecati krupne bucove, i to kao na traci. On je to radio u BG, na tipicnom somovskom mestu gde je vece najcesce pocinjao sa bucovima a noc zavrsavao sa somovima. Isto to sam probao na Dunavu kod Apatina i dalo je fenomenalne rezultate.

Naime, krupne bucove treba traziti na dnu, najcesce daleko od obale. Cak i kad je blizu, mahom u rano jutro, to je za invalide sa obale prilicno daleko, pa zabacaji moraju biti bas bas daleko, jer se riba najcesce javlja na 50+ metara od obale. Retko kad se te gromade jave na povrsini, ali kad se jave, to su raubi tipa teranja krupnih bucova i poklapanja istih brnjicom daleko od obale. Mislim da basolovci to mogu najbolje da predoce u glavama, jer bas cesto tako lovi. Dakle, biram plaze, bar kad je obala u pitanju i bacam kao manijak. S obzirom da treba daleko baciti i dzigati, glavinjare su mi najcesci izbor. Uglavnom se radi o prilicno plitkim delovima korita, 2-4 m daleko od obale, a glavinjare su 25-40g i za normalno shvatanje ''oru dno''. Medjutim, upravo takve tezine su prave za ovaj vid ribolova i celu tehniku dziganja treba tome podrediti, sto zna biti fizicki naporno, jer mora dobro da se zapne. Znaci, traze se plitki prostrani delovi reke i baca sto je dalje moguce i daljina je najcesce krucijalna u celoj prici. Camac moze bas dosta pomoci. Ako znate manje vise gde love, onda nema puno setnje, ali upravo je u tome car ovog pecanja, sto na ovakvim terenima cesto nemate pojma gde su. Onda put pod noge i sibaj kao manijak. Treba pretraziti sto veci deo ovih pescanih i glinenih povrsina, ali, bar pri nizim vodostajima, u nedelju dana rezultat ne moze da izostane a nekad moze biti fenomenalan.

Davne 2013 sam zadnji put imao vremena da se posvetim ovome. Bilo je kao u prici, po 5-6 bucova od 2-5kg jedan za drugim uz dosta promasaja, a toliko smo ih lovili da smo i videe pravili

Za ljude koji imaju priliku da redovno pecaju na gornjem podunavlju, moja preporuka, ne secam se da li pamtim lepsa pecanja...
Odg: Kako prevariti krupnog bucova? By: Sharky Date: 22 Septembar 2019, 09:08:33
Pozdrav,

Molim da mi pomogne ko god može, ako meni ima pomoći :D Počeo sam da pecam od skora ponovo tačnije posle pauze od nekih 20god... Pecam sa splava na Dunavu koji se nalazi između Yugoslavije i Ušća, na delu gde pecam je dubina vode oko pet metara. Pecam od 5:30am do 7:00am u tom periodu Bucov kao i Smuđ se toliko bacakaju po vodi da je to čudo, bukvalno kao da aktiviraju minsko polje. Koristim varalice sa slike ali! tri nedelje ni jednu ribicu nisam upecao. Ova dva primerka sam ulovio sa ovom malom varalicom prvom ispod masinice i to dok sam je vukao pored splava da vidim kako radi u vodi. Od tada kao da me nešto proklelo... ni da pipne varalicu, čitao sam ovde na forumu da je X-rap odlična varalica, odem kupim nju ali ista priča.
KOnkretno me zanima da li grešim negde, da li su pogresne varalice, kako bi trebao pravilo da vodim varalicu itd... Da li grešim u vremenu kada pecam? Molim sve koji znaju da me posavetuju, pecam sportski i svu ribu vraćam, samo želim da prekratim vreme dok radim noću na splavu nista više.

Hvala svima u napred i BISTRO!Odg: Kako prevariti krupnog bucova? By: acasim75 Date: 22 Septembar 2019, 09:37:52
povrsinski vobleri u svitanje
Odg: Kako prevariti krupnog bucova? By: pkv-pecaroš Date: 22 Septembar 2019, 10:48:55
 Toliko je toga napisano o toj temi da treba samo čitati postove i sve će ti biti jasnije.
Odg: Kako prevariti krupnog bucova? By: Sharky Date: 22 Septembar 2019, 11:07:49
Čitao sam, ali mi tada tek nije ništa jasno.
Odg: Kako prevariti krupnog bucova? By: marina1983 Date: 22 Septembar 2019, 14:00:00
Tu gde pecas ta glavinjara ili ti cikada je najbolji izbor .
Odg: Kako prevariti krupnog bucova? By: pikeman Date: 15 April 2020, 20:40:29
Тekst Miroslava Maglića "Razbojnici rečnog kvarta", objavljen u Riboreviji broj 33, 1997. godina.


Odg: Kako prevariti krupnog bucova? By: no names Date: 09 Avgust 2020, 21:50:49
Nisam znao gde da izbacim ovog blesavog bucova pa ću ovde....
Naime.....kao što vidite po fotkama bucov je došao na method feeder i regularno za usta upecan. Statično bez povlačenja pa da je pokupio. Došao je 15min nakon zabačaja i uzeo je wafters od 8mm sa aromom ananasa. Trzao je par puta pre nego što je lenjo savio vrh kao kad radi krupan šaran. Kako, zašto i zbog čega je ovo uzeo pojma nemam.