Vukovi sa DUNAVA Bucov
Pages: 1234567891011121314
Odg: Kako prevariti krupnog bucova? By: M.P. Date: 10 Jun 2013, 23:33:35
sto se tice VBK,lovim ga na lakse varalice i povrsince ( zbog trave )  :sad: imam neka odredjena mesta gde ga hvatam,ali isto tako imam i prednost camca  :smiley: znam samo da je aktivan i da ima lepih komada ;)
Odg: Kako prevariti krupnog bucova? By: Acika Date: 19 Jun 2013, 13:38:24
Sta mislite , jel bucova privlaci vibracija ili boja , sta je vaznije ?

Privlaci ga i jedno i drugo...ali s obzirom da sam ja hvatao najvise na strimere koji bas i nemaju neku vibraciju,onda je zakljucak da je boja vaznija.To vazi za povrsinsko varanje bucova,za dno je verovatno vibracija vaznija.
Odg: Kako prevariti krupnog bucova? By: Varalicar14 Date: 19 Jun 2013, 14:00:12
Koje dekore najvise voli , na koje boje najcesce dobijate bucova ?
Odg: Kako prevariti krupnog bucova? By: orka Date: 20 Jun 2013, 10:12:09
Nema tu nekog pravila.,najvise koristim prirodne dekore,ali ima ulova bukvalno na sve moguce boje.,po meni najbitnije je odabrati varalicu sa adekvatnom vibracijom.,zatim nacin povlacenja,velicina iste,ugao vodjenja,dubina na kojoj je vodimo.itd.,naravno i boja je tu.,mnogo toga treba ukomponovati da bi se prevario krupan bucov ili neki kapitalac.,i naravno, kao i u svemu potrebno je imati i srece..  :cheesy:
Odg: Kako prevariti krupnog bucova? By: lkocis Date: 10 Jul 2013, 21:39:00
Nisam nikad pecao bucova a hteo bih da probam ove godine pa cu vam postaviti nekoliko pitanja:
1. Pecam na DTD-u, da li ga tamo ima?
2. U koje doba godine se najbolje lovi?
3. Nemam para za voblere. Jel moze da se peca leptirima i kasikama?
Odg: Kako prevariti krupnog bucova? By: bulmil Date: 10 Jul 2013, 21:43:13
ima ga na dtd
najbolje se lovi leti
moze na kasike i leptire
p.s.ja sam na njih i musice bolje prolazio nego na voblere
Odg: Kako prevariti krupnog bucova? By: ellesar Date: 10 Jul 2013, 21:50:20
Ima ga na dtd kanalu, kako da ne. Mozes ga loviti kroz celu sezonu cak i zimi. Na kasike, leptire ili gumu, kao i na kastmastere sa musicama na predvezu, ili bez njih :takoje:
Leptiri jedino mozda nisu bas dobra ideja, jer se baca daleko i vuce brzo, uvrnuces ceo najlon sa leptirima. Najbolje je kastmaster, kao i vobleri domace proizvodnje koji su dosta jeftiniji. Recimo calipso, duplo jeftiniji od prosecne rapale, a lovi  :thumbup:
Odg: Kako prevariti krupnog bucova? By: lkocis Date: 10 Jul 2013, 22:22:05
Hvala vam na pomoci.
Dok ne kupim u nedelju na vasar neke varalice pecacu leptirima, imam neke energoteam i meps trojke i cetvorke. Negde sam procitao da mogu da se otezaju olovom koji se postavi oko 25cm iznad varalice ali ne znam koju tezinu da stavim a da ne bude pretesko?
Odg: Kako prevariti krupnog bucova? By: orka Date: 11 Jul 2013, 08:34:55
Kada budes mogao uzmi nekoliko glavinjara,nisu skupe kao vobleri,a uz voblere to su najbolje i najuniverzalnije varalice za bucova  :ok:
Odg: Kako prevariti krupnog bucova? By: bulmil Date: 11 Jul 2013, 08:47:05
mislim da ce ti 3 i 4 leptiri biti malo veliki al dobro sad šta je tu je
ajd 3 još možda i neće al 4 sigurno
Odg: Kako prevariti krupnog bucova? By: Carlos Date: 11 Jul 2013, 10:52:54
Jedno pitanje, kada bucova lovite sa glavinjarama da li glavinjare spustate na dno i brzi povlacite ili kao i kastmastere sve vreme vucete brzo ka sebi. Hvala smiley033
Odg: Kako prevariti krupnog bucova? By: bulmil Date: 11 Jul 2013, 13:44:18
možeš da ih vučeš kao klasično kad džiguješ a možeš i ravnomerno da povlačiš,sve zavisi gde misliš da se bucov nalazi.ako ga primetiš na površini sigurno nećeš puštati varku na dno i džigovati.ja lično je ne vučem previše brzo kad ga tražim u srednjem sloju i pod površinom,tek toliko brzo da je osetim na štapu.
Odg: Kako prevariti krupnog bucova? By: ibanezi Date: 04 Februar 2016, 15:10:20
 Evo dok mi varalice miruju u iščekivanju marta i prvih raubova krupnog bucova, red je da prvo ova takoreći zaboravljena tema izleti na površinu.
Opisaću moju najomiljeniji lenjovski način.
  Na ovaj način lovim sa usidrenih šlepova, velikih marina, pontona po Savi. Ispod velikih šlepova gornji sloj vode znatno usporava tok, dok niz sam šlep ide svojim normalnim jakim protokom. Na izlazu ispod šlepa se ta dva različita toka spajaju u jedan i to je mesto gde vreba krupan delija. Sitnije je rasterao od sebe i oni skakuću i jurcaju na pristojnom rastojanju. Dakle ne bacam u tu siću, nego sednem na kraj šlepa, pušnjarim ili "razmišljam o prolaznosti života" sa spuštenim preklopnikom i prstom na struni iščekujući raub tog pravog koncentrisan baš na taj 1-2 kvadratna metra. Kada se desi, bacam iz ruke, pravo u raub tako reći u usta, jer znam da se krupajlija još neki delić sekunde zadržava u blizini iščekujući da nešto "padne s neba". Dakle bez onog prebacivanja par metara preko rauba. Mamac, naravno vobler. U uslovima prolećne mutnije vode nešto vrišteće- FT, OT, neki fluo, a u bistroj najčešće letnjoj vodi samo priroda kakvom se bucko hrani. S, SD, pa i bejbi bas. Sa proleća, sve do lovostaja 15og aprila naravno, ulov se može očekivati preko celog dana, dok leti ga dobijem u sam sumrak, i to u periodu kada je već više mrak, nego što ima dnevne svetlosti. Jedan sa početka aprila ulovljen na ovaj način sa šlepa:


 I jedan letnji macan, na isti način.
 Za one koji misle da je samo smuđ riba vredna tiganja, napominjem da je bucov od najmanje 2,5 kg, a što krupniji to bolje, pravi delikates na talandari . Nema više sitnih kostiju, porasle su i udebljale se do veličine pilećih sa krilaca. Meso mu je tečno, zdravo, sočno i slojevito, a kakvo i dabude od grabljivice koja jede samo zdravu hranu? Poštedite nekog smuđarka, probajte bucka. Ali kao i ja pustite sve ispod bar 2,5 ili makar ajde 2kg. Jer bucov od 2-2,5 kg je već malo "nezgodan", a ispod 1,5 kg je pravi češalj.

Odg: Kako prevariti krupnog bucova? By: CostaK Date: 04 Februar 2016, 15:28:17
Cuti ibanezi nemoj da kormorani skontaju da je bucov tako dobar za jesti, nece ga biti za 2 meseca   :))
Svaka cast za podeljeno iskustvo a sto se tice pecenog bucova slazem se.
Odg: Kako prevariti krupnog bucova? By: Isa Date: 04 Februar 2016, 16:35:12
Koji vob. su ti favoriti za veceg bucka i koliki?