Mastan Lebac/Kruh By: Hemingway Date: 04 Januar 2010, 10:53:17
Jutros mi palo na um nesto iz djetinjstva da klopam i ovoga se dosjetio...
Koliko je to kod vas jos aktualno ili omiljeno ?
Pardon izgleda da mi udarila mast vec u mozak... he he e da sa cvarcima sjeckanima je ovo na gornjoj slici...
Odg: Mastan Lebac/Kruh By: Hauba Date: 04 Januar 2010, 11:06:21
Ovo su cvarci u svinski masti, jel tako????
Na kruh ga mazem redko ali ne zbog toga sto nebih bilo dobro, nego zbog previse kilaze.
A kod tenstanog krumpira je skoro obavezan
Odg: Mastan Lebac/Kruh By: maverick Date: 04 Januar 2010, 11:24:44
kruh , mast, ploske crvenog luka i paprika i vegeta
Odg: Mastan Lebac/Kruh By: Bigash Date: 04 Januar 2010, 11:31:27
J.... ti i pastete i margarine , ovo je zdravlje , jos rakije malo
Odg: Mastan Lebac/Kruh By: maverick Date: 04 Januar 2010, 11:45:50
pa rakija je i servirana na slici
Odg: Mastan Lebac/Kruh By: Bigash Date: 04 Januar 2010, 11:49:48
Ma na slici je bash MALO !!!
Odg: Mastan Lebac/Kruh By: Hemingway Date: 04 Januar 2010, 13:16:40
pardon ja malkice gucnuo ...ali Bigash nebrini ima i po 5 Lit staklenke i to pune ..
Spojene poruke: 04 Januar 2010, 13:18:50
i ne samo jedna ...jeste da je svabija u pitanju ali nadju se nacini za donijeti vamo ..
Odg: Mastan Lebac/Kruh By: voja Date: 06 Januar 2010, 11:32:57
Ja ovu poslasticu spremam mojim a bogami i klincima iz komsiluka .
Komsijska deca se prvo mrste , kazu nikad im mama to nije spremala , pa kad krenu da vidis radosti
Odg: Mastan Lebac/Kruh By: paradizo Date: 19 Mart 2010, 00:01:54
Nije to danas isto jelo,nekad je hleb bio ko tocak od fice mati isece celom sirinom,namaze,posoli i doda aleve a jedem u trku.Nemam vremena da stanem i ma miru pojedem.Ponekad nostalgicno pojedem neko parce ali ni blizu nije onako ukusno kao dok smo bili klinci.Jebiga
Odg: Mastan Lebac/Kruh By: profesor Date: 19 Mart 2010, 00:50:53
volim i ja to,malo tucane ( blago ljute )paprike malo crnog luka odozgo(tanko na kolutove) i hleb iz tosta,pa malo omeksa od masti i pored toga paradaiz iz flase sa biberom
e zato sad imam 38 leta i pritisak 170
ali neka,opet ja to s,vremena na vreme omlatim.
Odg: Mastan Lebac/Kruh By: Hemingway Date: 19 Mart 2010, 10:52:24
to cisto da ocuvas tlak ..
nedajboze da spadne ..he he
Odg: Mastan Lebac/Kruh By: ctpaba Date: 19 Mart 2010, 11:27:34
he eh bravo Hemingvej tema ti je pun pogodak.
Ja se secam kao mali nisam hteo da jedem stari hleb od 5 dana, jer je tvrd i hruni se, onda moja prababa odsece krisku pa nabode na viljusku, otvori sporet i na zaru ga malo zarumeni sa obe strane. Onda preko toga namazes svinjsku mast koja se istopi i hleb je upije. i preko svega malo soli i aleve paprike......
mmmmmm da se razbijes ;) ma dijetalno 100%.
Zanimljivo je da sam ovde u Francuskoj na nesto slicno naleteo u jednom restoranu sa dve michelinove zvezdice. Znac visoka gastronomija.
Za predjelo su nam doneli mali dvopek na koji se onako vruc maze slani puter u koji su dodati persun i bosiljak.
Odg: Mastan Lebac/Kruh By: Hemingway Date: 19 Mart 2010, 11:47:16
a i Rilet vam nije los ..kcerka moja bila tamo kao zamjena djaka i donijela mi to ..
nije nesto dugo trajalo ..sad dali je bila mala staklenka ili nas puno ...stvarno nemam pojma
Odg: Mastan Lebac/Kruh By: ctpaba Date: 19 Mart 2010, 14:24:26
hmm Rijet (rillete), gde nadje tu dijetalnu hranu :)
To je pasteta od mlevenih cvaraka pa zalivena sa masti.
Vidis to obicno ponesem kad idem na pecanje, pa sa suvom kobasicom i sirom za mazanje sa belim lukom. Preko svega toga lepo ide crno vino iz pokrajine Burgonje (u nedostatku moze i Bordo).
Nema boljeg dorucka, dok onako svanjava, pa se lepo zavalis u stolicu i dignes noge na kutiju za sitnice. A ispred tebe idila : mirna voda jezera ko staklo i baterija od tri stapa na rod-podu.
Ima li lepseg "sporta" od pecanja ?
Nije moja slika al je ono o cemu pricam :
http://natureetcarpe.n.a.pic.centerblog.net/myoauw1m.jpg
Odg: Mastan Lebac/Kruh By: Hemingway Date: 19 Mart 2010, 15:37:30
Slika je superiska ...potpuno te razumijem ...