Odg: Slavonski čobanac By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 12 Septembar 2010, 00:20:35
Barem još 45 min

Odg: Slavonski čobanac By: ellesar Date: 12 Septembar 2010, 23:00:18
Aha,znaci to je cobanac,naslusah se dobrih stvari o njemu.
Pa ne razlikuje se mnogo od gulasa sto se ovde kuva na veliko u kazanicama za svadbe recimo,jedino nestavljamo sampinjone i senf.
Dinsta se meso i luk,doliva se voda sve dok se luk ne rasturi skroz,malecki tip,prvo dinstanje nek bude na pivu,pa dolivati vodu.

Dalje je sve isto

Odg: Slavonski čobanac By: retfala Date: 12 Septembar 2010, 23:04:01
Gulaš se pravi na gusto , a čobanac bude puno rijeđi
Odg: Slavonski čobanac By: zex.raseta Date: 12 Septembar 2010, 23:35:20
ja se ubijam od čobanca.kada dođe moj tast iz požege(hr) to se prvo sprema.on je majstor.sve otprilike ovako kao što se piše.ali,on zamesi gusto,gusto testo i kašičicom ubaci knedlice na
kraju.ne mnogo,dominira meso normalno.znam da ga dugo kuva i ja se skoro ubijem od šljive dok ne završi.ali onda čobanac leči....sve bolesti.
Odg: Slavonski čobanac By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 13 Septembar 2010, 19:13:03
Aha- pravi noklice od jaja i brašna i to se stavlja po šelji one ljepo nabubre i bude super ja ih nestavljam neželim da kvarim izgled i ukus čobiju

Odg: Slavonski čobanac By: josip Date: 15 Septembar 2010, 22:38:43
Neče ništa pokvarit, samo mu poboljša okus i pokupi malo masti.Ali odlično ide s noklicama.
Odg: Slavonski čobanac By: zex.raseta Date: 15 Septembar 2010, 22:55:26
noklice.bravo.ja sam napisao knedlice..ebi
ga.ma nije ništa sporno.neko ih voli.

i ja ih izbegavam i vadim samo MOČING .

Odg: Slavonski čobanac By: rj Date: 15 Septembar 2010, 23:07:25

nemogu da vjerujem ..

noklice i knedle u čobanac ...par kečeva ...111111...molim vas da se uozbiljite pa nije to domaća juha več ČOBANAC .....dobro da neubacite i puding da bude gušći

Odg: Slavonski čobanac By: smudjoslav Date: 15 Septembar 2010, 23:12:36
...puding obavezno...ne vidim samo sta fali pudingu....

Odg: Slavonski čobanac By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 15 Septembar 2010, 23:12:41
Ja sam svoje rekao

Odg: Slavonski čobanac By: zex.raseta Date: 15 Septembar 2010, 23:16:34
pišem ti kako ga kuva matori iskusni kuvar(70g) iz požege.

znam da su ga kao majstora zvali(i platili) da kuva kad su tamo neki turniri(kuglanje....) skuva ga

Odg: Slavonski čobanac By: rj Date: 15 Septembar 2010, 23:18:24
e da mi je znat ko ga plati za čobanac sa knedlama

Odg: Slavonski čobanac By: retfala Date: 15 Septembar 2010, 23:20:37
U Branji se do prije 20 god u velikoj većini lokala tako sa noklicama kuhao čobanac. Za mene ništa neobično , ali u zadnje vrijeme to nisam nigdje vidio
Odg: Slavonski čobanac By: zex.raseta Date: 15 Septembar 2010, 23:21:13
predajem se

Odg: Slavonski čobanac By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 15 Septembar 2010, 23:27:16
Stvar je ukusa i gazde tj kuhara

ja da mi netko u mojoj hiži stavi noklice u čobi završio bi kod komšije u avliji i čobanac i nogari a bogami i kuhar

šalim se nekvarite čobi i nemećite to u nj nije to krumpir čorba