Vukovi sa DUNAVA Smuđ
Pages: 12345678
Odg: ATTRACTANT-i za silikonce za smuđa? By: mrjr Date: 15 Jun 2011, 12:07:34
Priča je postala tužna.Više nije pitanje da će se uloviti 2 smudja bez atractanta ,ili 5 sa atractantom, već da li će se uloviti jedan smudj u meri u tri izlaska.Ovakva situacija je na Dunavu od Djerdapa do N.Sada,kako kažu ljudi.Možda se nešto lovi na Savi i na Severu ,a ovde ni mrežaroši ne mogu da ulove smudja.Nikad gora situacija.Ipak,meni kesice sa natopljenim silikonom čekaju bolje dane.Ja više i ne bacam gumu bez dodataka.
Odg: ATTRACTANT-i za silikonce za smuđa? By: OLOVO Date: 15 Jun 2011, 12:27:56
kod nas na celom potezu ,treba ti čudo da prevariš mangupa..to je školovano sa 9 fakulteta.
Odg: ATTRACTANT-i za silikonce za smuđa? By: mrjr Date: 15 Jun 2011, 12:38:13
Ama,na gumu je lakom samo tako.Obično je na dnu manje oprezan.Tamo gde ga nabodeš idu jedan za drugim bez frke.Sa voblerima je več druga priča.To je na površini i tu je izbirljiv i oprezan,ali problem je što ga n e m a .

p.s.koji je to vaš potez?
Odg: ATTRACTANT-i za silikonce za smuđa? By: OLOVO Date: 15 Jun 2011, 12:42:34
Beograd.-naš teren , svi mlatimo po istom, ako ste na to mislili.
:lol:

Odg: ATTRACTANT-i za silikonce za smuđa? By: mrjr Date: 15 Jun 2011, 12:48:42
Tako sam i mislio  :lol: Potez je širok pojam od stotinak kilometara ponekad  :wink:
Odg: ATTRACTANT-i za silikonce za smuđa? By: twister011 Date: 15 Jun 2011, 12:54:13
Ovo mi zvuci jako ligicno  :ok:
Prema tome, atraktovanje ne skodi, a moze da pomogne!  :thumbup:
Tope, nadam se samo da nisi mislo na ono "mozda ne jede" :rolleyes: :lol:  
Nemam nista protiv A traktora vec su mi u 80% slucajeva nepotrebni. Jednostavno kada su "normalna" pecanja sve se svodi na trazenje ribe, jako retko "nece da jede". Mozda to nije i realno ali samo trazenje me mnogo vise zadovoljava nego zamaranje nedoumicom "mozda su tu ali...", a i rezultati su najcesce zadovoljavajuci.

Salu na stranu, ovo su definitivno najtezi trenuci u zivotu svakog smudjolovca. Jedan od najudarnijih perioda se pretvorio u najgori moguci :sad:. Umem da uzivam i u ovome, ali na zalost jos mesec dana pecam samo sa obale, te mi preostaje samo da teoretisem a ne i da razbijam glavu u praksi :rolleyes:.
A traktori se najcesce dodaju ne bi li bili inicijalna kapisla poluraspolozenom i neraspolozenom smudju, najcesce zimi. Sada je problem sasvim drugaciji, susret sa raspolozenim i aktivnim smudjevima kojima su trenutno oci najizostrenije culo, i glavna barijera izmedju njih i nas. Da ne zaboravimo i bocnu liniju koja sada ima uslove za neometani rad  :lol: Zbog toga atraktori trenutno predstavljaju samo slamku spasa ocajnicima, sa minimalnim sansama za promenu rib. srece.
Od pocetka proleca na gumu sam hvatao samo za vreme retkih promena toka i zamucenosti, a sve ostalo na voblera i to u kasnijim satima. Ovih dana se ponesto i ubode.

Po vestima koje cujem, a sasvim neocekivano (premda..) vesti ni od onih koji pecaju mesom nisu tako sjajne. Licno pretpostavljam da su i one male prevare kod tih mamaca sada lako uocljive (ne mislim samo na oci) ribama. Na zalost, nema Stefanya, a ni drugih da iznesu svoje vidjenje. Nisam zaboravio na nasu opkladu (guma VS meso) ali po ovim uslovima nikada ne bih izasao na crtu :rolleyes: :lol:

Odg: ATTRACTANT-i za silikonce za smuđa? By: maverick Date: 15 Jun 2011, 13:19:19
kad idem na vodu racunam na sve ali me ne sekira jeli baja zainteresiran za igru sa mnom ili je polu zainteresiran....odradim sve do najsitnijeg detalja pa se ne zamaram puno u kakvom je on stanju ...na meni je da mu promjenim stanje u ono koje meni paše ako postoji i mala mogućnost....a kolega mi inace drzi gume sat dva namocene u smljevene kedere, stari pecaros...70 plus godina.....valjda je i on vjerovao u nesto pa mu ostala navika...kad ga neki dan upitah ima li to smisla....kaze on nemam pojma....ali bih se pitao da ne udari ni jedan, trebalo je da ih namuljam  :lol:
Odg: ATTRACTANT-i za silikonce za smuđa? By: twister011 Date: 15 Jun 2011, 13:31:50
U svakom slucaju na nama je da damo maksimum. Granice mog sam podvukao pre tih "smrdljivih" dodataka tako da kada ribe nema to pripisem nekom drugom faktoru. Jbga, svi smo razliciti. Tvom kumu granica koju ne zeli da predje je tvister, te kada nema ribe sigurno nikada ne kaze "jbga mozda nece seda vec samo tvistera" :lol:
Odg: ATTRACTANT-i za silikonce za smuđa? By: maverick Date: 15 Jun 2011, 13:37:10
zeznio bih se, neki dan bacamo , a ni da se javi...izvadi sandru( spada zajedno s shedtwisterom u skupinu tvistera koje ne voli  :lol: ) bez ikakvih maza i prvi zabacaj i bum smudj i to dobar...skine i njega i varalicu i nastavi dalje po svom... :lol:
Odg: ATTRACTANT-i za silikonce za smuđa? By: twister011 Date: 15 Jun 2011, 14:02:27
 :lol: E to se zove karakter  :tongue: . Znaci samo da proveri da li je u tome problem. Tu smo dosta slicni, ja prelazim na njih tek posle treceg koleginog na tvistera. A sto tek ne mogu sedtvistera da vidim ocima i taknem rukom    :lol:
Na nekom drugom mestu upita kolega koji su najbolji sedovi za smudja a prvih 10 mu odgovori Orka sed tvister :eek: :lol: :lol:
Odg: ATTRACTANT-i za silikonce za smuđa? By: orka Date: 02 Januar 2015, 12:04:49
Ima li nekih novih iskustava sa "mirisima" za silikonce..?
Odg: ATTRACTANT-i za silikonce za smuđa? By: Majdan Date: 05 Januar 2015, 13:24:23
Krajem novembra nas troje u čamcu vertikalno džigujemo , 1 ne stavlja atraktor nas dvoje stavljamo on 10 smudjeva mi 6 , doduse nasi su bili malo veći ali mislim da nema neke velike razlike, koristili smo neki ultrabite atraktor iz formax-a. Sledeći vikend bolje prođemo mi sa atraktorom . Nisam pametan  :no:
Odg: ATTRACTANT-i za silikonce za smuđa? By: VladimirR Date: 25 Maj 2015, 13:37:13
Kad se koriste ovi atraktori, isključivu zimi ili u bilo koje doba godine?
Odg: ATTRACTANT-i za silikonce za smuđa? By: orka Date: 25 Maj 2015, 14:18:29
Kada je hladnija voda..Kažu da leti nisu efikasni.. :smiley:  :lol:
Ja zimus uzeh top secret amino sprej..Naprskam ga u najlon kesu,one male za zamrzivač,pa onda stavim silikonce da odstoje preko noći,i ujutru su spremni za prezentaciju.. :cheesy: 
Smrad je nesnosan i prilično postojan,ne spira ga voda.,samo poželjno je imati gumene rukavice kada se silikonac vadi iz kese i stavlja na dzig glavu..
U suprotnom nećete se narednih nekoliko dana moći osloboditi tog finog mirisa sa ruku.. :rolleyes:  Ko ima slabiji stomak može lako i rigoleto da odpeva.
A kako i dali smuđ uopšte reaguje na sve to? Nemam pojma..Probao sam par puta,ali to je suviše kratko da bih mogao doneti neki sud..Uglavnom kažu da tako tretiran silikon smuđ halapljivije i čvršce odnosno duže drži u ustima..Mislim da se do nekih rezultata može doći na vodama koje su bogate smuđem i gde se često lovi,odnosno gde dvojica jedan pored drugog bacaju isti silikonac.,jedan tretiran,drugi ne..Inače sam skeptičan prema tim mirisima i mazalicama i mislim da je "igranje" sa njima gubljenje vremena..Izgleda da mi je zimus bilo dosadno.. :cheesy:


Odg: ATTRACTANT-i za silikonce za smuđa? By: VladimirR Date: 25 Maj 2015, 14:31:59
Hvala Orka, na detaljnom odgovoru i pojašnjenju. Iskreno, nisam imao pojma da se silikon dipuje k'o boil za šarana, jer prvenstveno sam po mom mišljenju pitan je rad šed-twistera i vibracija od samo g ukusa, ali eto nisam znao da sam tolko glup  :lol:
Baš ovih dana, jedan stari kolega, često se srećemo na Savi, plastičnom kašikicom zahvata nekakvu šljokičavu smesu iz kutijice i premazuje zelenog šljokičavog twistera, neko sredstvo iz plastične kutijice kao vosak za kosu prepuno šljokica  :huh:. Nisam ga zapitkivao šta je, mada sledeći put hoću i pa da vidim gde je uzeo. Čovo, ciljano lovi smuđa, još ga nisam video da je izvadio, ali štuku redovno dobije bar jednu  :huh:  e da nezaboravim, a nije ni zimsko vreme?   :lol: