Vukovi sa DUNAVA Smuđ
Pages: 12345678
Odg: ATTRACTANT-i za silikonce za smuđa? By: Dejan s_r Date: 31 Decembar 2009, 15:59:50
Iskustva nekih iskusnijih ribolovaca,koje poznajem,govore da sve kvalitetnije "maze" jako pomazu,ali samo u doba kada je riba manje aktivna....

Ja koristim ovu "mazu"


...ona je u technom stanju,i ukoliko se stavlja na licu mesta(na vodi) nema toliko efekta,zbog brzog spiranja iste..ja potopim silikonce u kesu,u kojoj je prethodno sipana techna "maza"

Za delovanje i premazivanje silikonaca na samoj vodi,mnogo se efikasnije pokazala


inache,cena i jednog i drugog u Srbiji je oko 3.5 eura
Odg: ATTRACTANT-i za silikonce za smuđa? By: bilishok Date: 01 Januar 2010, 10:25:08
RJ svaka cast za malisu na fotki.Kolki je bio? Zelim ti puno takvih u Novoj.
Odg: ATTRACTANT-i za silikonce za smuđa? By: rj Date: 01 Januar 2010, 10:37:47
to je novembarski ulov ravno 10 kg i 100 cm na jocinog sheda 11 cm

http://s988.photobucket.com/albums/af9/ruppej/?action=view&current=IMG_1604.jpg
Odg: ATTRACTANT-i za silikonce za smuđa? By: NOMAD Date: 17 Novembar 2010, 13:28:09
Ja sam koristio ove tri mazalice ( nabavio kod Cabelas ) ali moram reda radi reči, da je upotreba tih atraktora sipanje iz praznog u šuplje   :huh: :veryangry: :


bar ja imam taj osečaj, više je bitna boja, vibra i samo vođenje te jasno iskustvo gde u koje vreme nego svi ti idimidođimi atraktori. Niko, ja mislim, nemože reč, da ima nešto VIŠE u njima !! :veryangry: Ja sam dosta puta lovio sa tim namirisanim silikoncima / voblerima a moj drug opet bez (jer je več na početku bio vrlo skeptičan i rekao je : ovo može samo oterati ribu ), kao što vidite, dao sam dosta na miris češnjak, pošto su stari smuđaroši u "tajnim krugovima" nešto pričali baš o tome mirisu, ali uspeh je bio podjednak, jedanput sam ja hvatao ribu, drugi put on, tako da sam došao do uverenja da se na te fore love ribolovci a ne ribe !

Odg: ATTRACTANT-i za silikonce za smuđa? By: Makedonac Date: 17 Novembar 2010, 13:43:59
Cuvaj to za dubinke,tamo je korisno i ima efekta,samo neki gusci sungercic namoci...  :wink:
Odg: ATTRACTANT-i za silikonce za smuđa? By: TopMix Date: 17 Novembar 2010, 21:06:09
Bez raznih atractora, smraja i dodataka si ja uopste nemogu zamisljat zimskog smudgelova.
Bez tih tvari, bolje da kuci masirate zenici tabane :rolleyes: :rlol: :rlol: :rlol:
Zimski smudgeron ili PETI SLOJ
Prvi put sam prelistavao ovu temu, al ovaj intervju mi je popravio dan. Dakle, tip je najsimpaticniji zlojeb kojeg sam vidio i cuo!
Odg: ATTRACTANT-i za silikonce za smuđa? By: twister011 Date: 20 Novembar 2010, 12:47:58
Zbog nekoriscenja ovih izuma, ja do sada nisam pogledao ovu temu, te se pridruzujem kolegi iznad u odusevljenju pomenutim filmom. U modernim trendovima da se na vodu ne ide bez aparata i kamere, i poplavama kojekakvih snimaka, ovaj pretstavlja pravo osvezenje. I scenario :cool:, i gluma :cool:, a sto je najvaznije i poruka filma, su na najvisem nivou :clap2:. Svaka cast kolege :tongue:

Posto ste dostigli savrsenstvo u upotrebi mazalica, jedno pitanje od totalnog laika. Da li ste ikada eksperimentisali sa redosledom mazanja a posebno, mestima na kojima se maze? Recimo, da li ste probali onu mazu, sto ide na anus, da stavite na oci (gumice, ne vase)i obrnuto? Ako jeste, do kakvih ste zakljucaka dosli? :rolleyes:
Odg: ATTRACTANT-i za silikonce za smuđa? By: Slaven Date: 20 Novembar 2010, 13:07:25
Sječam se, neznam točni ni od kud, možda je čak to i bilo u nekim ribičkim novinama, uglavno radi se WD-u 40, kao da je dobro s tim našpricat varalicu, znam da smo ja i frend vodoili polemike oko tog pa kao možda bi bilo ok jer u WD-u ima ribleg ulja :rolleyes:
Odg: ATTRACTANT-i za silikonce za smuđa? By: twister011 Date: 20 Novembar 2010, 13:31:52
Ko ce ga znati :huh:. Obzirom sta se sve ispusta u Dunav mozda su ribe vec odavno navucene na kojekakve hemije, posebno ova ulja, goriva i sl :rolleyes:.
Odg: ATTRACTANT-i za silikonce za smuđa? By: voja Date: 20 Novembar 2010, 14:07:00
Sječam se, neznam točni ni od kud, možda je čak to i bilo u nekim ribičkim novinama, uglavno radi se WD-u 40, kao da je dobro s tim našpricat varalicu, znam da smo ja i frend vodoili polemike oko tog pa kao možda bi bilo ok jer u WD-u ima ribleg ulja :rolleyes:
98% ribljeg ulja ,uglavnom koriste kao mazalicu u Kanadi.WD mirise isto kao jekoderm mast za opekotine.
Odg: ATTRACTANT-i za silikonce za smuđa? By: kviskons Date: 20 Novembar 2010, 20:14:12
U Novom Sadu na keju ti ne treba mazanje.
Samo provuces varalicu ili gumicu kroz ispust kanalizacije.
Odma je "namazana".  :rolleyes:
Odg: ATTRACTANT-i za silikonce za smuđa? By: TopMix Date: 13 Jun 2011, 11:06:36
Ne znam kako na lovnost uticu razne mazalice. Treba tu malo vise prakticnog iskustva. Nije sve jedno da l je voda topla ili hladna...Mozda u brzim i jacim vodama smudj lovi na snagu, na brzaka, na pokret i vibraciju i vid, i nema vremena da se oslanja na miris. Medjutim, u sporotekucim vodama, pogotovo u situaciji kad se shed povlaci nesto sporije, mozda smudj ima dovoljno vremena da se "osvrne" i na miris. Mozda miris moze biti od koristi kad smudj kilavo radi... O tom, potom...
Mene zapravo zanima jedna druga stvar. Kako neutralisati fabricki smrad gume? Kojim sredstvom izvuci to iz gume? Uzmem novi kontigent omiljenih shedova i ubedjen sam da taj fabricki smrad silikona sigurno ne moze da pomogne, moze samo da odmogne. Ko velim, ako se vec ne maze sa mazalicama, bar da nema taj vestacki smrad.
Nije sporno da smudj poseduje i culo mirisa, pored bocne linije i cula vida.
Odg: ATTRACTANT-i za silikonce za smuđa? By: rj Date: 13 Jun 2011, 11:13:08
prokuhaj ih 2-3 min ...pa kad se osuše istrljaj ih ribljim uljem
Odg: ATTRACTANT-i za silikonce za smuđa? By: twister011 Date: 13 Jun 2011, 11:24:20
A drugi, proveren recept je ne obracaj paznju na to. Po mom iskustvu nisam nikada primetio bilo kakav uticaj. Kakve sve hemijske smradove nisu ispustale razne gumice i sve su hvatale i u brzoj i u sporijoj vodi (mislim na reku). Pa samo se seti Orki od pre. Da ne pominjem koliko puta smo sa rukama natopljenih gorivom od motora namestali gume. U pocetku sam jos i pokusavao da operem ali ubrzo prestao.
Odg: ATTRACTANT-i za silikonce za smuđa? By: maverick Date: 13 Jun 2011, 11:52:34
ja sam isprobao par ali bez nekih zakljucaka, sad ih prebrisem krpom natopljenom u ribljem ulju i slozim u kutiju