Odg: Pikantna govedina By: Hauba Date: 22 Septembar 2008, 07:53:14
Kako onda da ti objasnim

Imaju zanimljiv svojstven ukus, ali ako ih nemas nema veze.
Slobodno ih ispustis iz recepta. Vazno je tu crveno vino, senf i secer

Odg: Pikantna govedina By: Bigash Date: 22 Septembar 2008, 07:54:48
Sve jasno

Odg: Pikantna govedina By: Hemingway Date: 09 Decembar 2009, 11:21:13
Kapre su kvalitetnije sto su manje jaca im je aroma i prije uvenu nego veci primjerci
a venulost je bitna ..proces fermentiranja daje aromu dok ulje ili so ili cak sirce to sve konzervira ..
,,Capparis spinosa" je lat. naziv
beru se dok je pupoljak mali ..
ukus je stvarno teze opisati ..mene naprimjer podsjecaju na Turske ,,Sadam Dolme"
po nasem Sarme u vinovom listu ..e! tu na taj me list me podsjecaju ..nije isto ali slicno ..
i jos slan okus ..uvijek imaju ..