Pikantna govedina By: Hauba Date: 21 Septembar 2008, 11:43:46
Juce sam nesto kemijao sas govedjim mesom. Stvar je ispala vise nego odlicno
Hranu sam nazvao "pikantna govedina", drugo mi nije palo na pamet
Stvar je vrlo prosta, ali trazi malko vise vremena, jer je govedje meso, u mom primjeru junetina malko tvrsa,
pa trazi duzu toplotnu obradu.
Zacini, to jest dodatki su sasvim prosi, nista specijale. To sam imao u hladnjaku i gotovo.
Crveno suho vino, sol, biber, majaron, senf, kiselo vrhnje, braon secer i kapre. Te kapre su fenomenalne, kupio sam ih
ove godine na Visu. Prave divje kapre ulozene u sirce od crvenog vina-Viskog plavca.
Moze i sasvim obicne kapre iz trgovine, ulozene u slanici ili ocetu.
Junetina, debliji odreski, cca 1 do 1,5 cm.
Ovo meso sam drzao nedelju dana u hladnjaku preliveno uljem. Pola maslinac, pola obicno ulje.
Na taj nacin omeksas meso, posebno ako ga spremas na zaru-ko biftek.
Za ovo jelo to nije bitno, moze sasvim frisko od mesara.
Odg: Pikantna govedina By: Hauba Date: 21 Septembar 2008, 11:47:16
U vrucu ponvu puknemo malko ulja, ja ga nisam stavljao nista, jer su bili odreski vec nauljeni.
Na brzinu opecemo, na svakoj strani po 2-3 minuta, izvadimo i stavimo na toplo.
Odg: Pikantna govedina By: Hauba Date: 21 Septembar 2008, 11:51:57
Uzmemo jedan manji luk i isjecemo ga na tanke kolutice.........
stavimo u istu posudju i ulje u kojem smo opekli odreske.......
Kad luk dobije lepu zlatnu boju ga zalijemo sas vino........
i malko pokuvamo.....
Odg: Pikantna govedina By: Hauba Date: 21 Septembar 2008, 11:57:26
Vratimo opecene odreske u ponvu....
i jedno pola sata tenstamo na laganoj vatrici. Sad vec solimo i biberimo te ubacimo majaron.
Malko zalivamo obicnom vodom i crnim vinom.....
Odg: Pikantna govedina By: Hauba Date: 21 Septembar 2008, 12:00:29
Posle 3/4 ure, kad je meso vec omeksalo dodamo senf i kiselo vrhnje...
pokuvamo, probamo i dodamo secer po ukusu.......
dodamo kapre.....
posle sat vremena je jelo gotovo....
Odg: Pikantna govedina By: Hauba Date: 21 Septembar 2008, 12:03:10
lepo je, ako se servira na tople tanjure. Ko dodatak moze krumpir ili obicni kruh.
Casa dobrog vina nece da smeta
Ukusno, pikantno jelo. Probajte, nece vam biti zao.......
Odg: Pikantna govedina By: sm7 Date: 21 Septembar 2008, 12:40:17
sada sam ogladnio
Odg: Pikantna govedina By: Damir Date: 21 Septembar 2008, 13:13:51
Ovako i ja nešto slično pravi i moram reči da je jako fino
Odg: Pikantna govedina By: Djole Date: 21 Septembar 2008, 13:26:29
Hauba, već odavno se pitam da li si ti bolji kuvar ili varaličar.
Odg: Pikantna govedina By: mossi Date: 21 Septembar 2008, 15:07:36
Xe xe bravo Hauba!
Lepa hrana, josh bolji kuvar!
A i fotoaparat te lepo sluzi!
Odlichni makro of shnicla!
Odg: Pikantna govedina By: BOJANK Date: 21 Septembar 2008, 21:27:05
Više me ne iznenađuje
, sve izgleda vrhunski
Odg: Pikantna govedina By: PEGULA Date: 21 Septembar 2008, 21:32:30
KARAPANĐŽA svaka čast samo kači ovako fina i sočna jela da imao šta isprobavati ,iako sam već nešto slično pravio
Odg: Pikantna govedina By: Bigash Date: 22 Septembar 2008, 07:13:52
Uz ovo ja sluzim iskljucivo kuvanu krtolu, da ubije "pikantnost"
Kapar?
Na sta lici to, po ukusu
Odg: Pikantna govedina By: Hauba Date: 22 Septembar 2008, 07:41:49
To lici iskljucivo na kapre
Zar nikad nisi jeo slane fileje sa kaprama???
To se stavlja naprimer i u Tatarski biftek.
Odg: Pikantna govedina By: Bigash Date: 22 Septembar 2008, 07:46:42
Jok brate, nijesam ga ni vidio, sem na televizor
Sve sto nije Kotanyi bocica , kod mene ne postoji !