Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 12
Pikantna govedina By: Hauba Date: 21 Septembar 2008, 11:43:46
Juce sam nesto kemijao sas govedjim mesom. Stvar je ispala vise nego odlicno :takoje:
Hranu sam nazvao "pikantna govedina", drugo mi nije palo na pamet :embarassed:
Stvar je vrlo prosta, ali trazi malko vise vremena, jer je govedje meso, u mom primjeru junetina malko tvrsa,
pa trazi duzu toplotnu obradu.
Zacini, to jest dodatki su sasvim prosi, nista specijale. To sam imao u hladnjaku i gotovo.
Crveno suho vino, sol, biber, majaron, senf, kiselo vrhnje, braon secer i kapre. Te kapre su fenomenalne, kupio sam ih
ove godine na Visu. Prave divje kapre ulozene u sirce od crvenog vina-Viskog plavca.
Moze i sasvim obicne kapre iz trgovine, ulozene u slanici ili ocetu.



Junetina, debliji odreski, cca 1 do 1,5 cm.
Ovo meso sam drzao nedelju dana u hladnjaku preliveno uljem. Pola maslinac, pola obicno ulje.
Na taj nacin omeksas meso, posebno ako ga spremas na zaru-ko biftek.
Za ovo jelo to nije bitno, moze sasvim frisko od mesara.


Odg: Pikantna govedina By: Hauba Date: 21 Septembar 2008, 11:47:16
U vrucu ponvu puknemo malko ulja, ja ga nisam stavljao nista, jer su bili odreski vec nauljeni.



Na brzinu opecemo, na svakoj strani po 2-3 minuta, izvadimo i stavimo na toplo.



Odg: Pikantna govedina By: Hauba Date: 21 Septembar 2008, 11:51:57
Uzmemo jedan manji luk i isjecemo ga na tanke kolutice.........



stavimo u istu posudju i ulje u kojem smo opekli odreske.......



Kad luk dobije lepu zlatnu boju ga zalijemo sas vino........



i malko pokuvamo.....



Odg: Pikantna govedina By: Hauba Date: 21 Septembar 2008, 11:57:26
Vratimo opecene odreske u ponvu....



i jedno pola sata tenstamo na laganoj vatrici. Sad vec solimo i biberimo te ubacimo majaron.
Malko zalivamo obicnom vodom i crnim vinom.....



Odg: Pikantna govedina By: Hauba Date: 21 Septembar 2008, 12:00:29
Posle 3/4 ure, kad je meso vec omeksalo dodamo senf i kiselo vrhnje...



pokuvamo, probamo i dodamo secer po ukusu.......



dodamo kapre.....



posle sat vremena je jelo gotovo....



Odg: Pikantna govedina By: Hauba Date: 21 Septembar 2008, 12:03:10
lepo je, ako se servira na tople tanjure. Ko dodatak moze krumpir ili obicni kruh.
Casa dobrog vina nece da smeta :smiley: :smiley:
Ukusno, pikantno jelo. Probajte, nece vam biti zao.......


Odg: Pikantna govedina By: sm7 Date: 21 Septembar 2008, 12:40:17
 :clap2: :clap2: :clap2: sada sam ogladnio :ok:
Odg: Pikantna govedina By: Damir Date: 21 Septembar 2008, 13:13:51
Ovako i ja nešto slično pravi i moram reči da je jako fino
Odg: Pikantna govedina By: Djole Date: 21 Septembar 2008, 13:26:29
Hauba, već odavno se pitam da li si ti bolji kuvar ili varaličar. :clap2::tongue:
Odg: Pikantna govedina By: mossi Date: 21 Septembar 2008, 15:07:36
Xe xe bravo Hauba!
Lepa hrana, josh bolji kuvar!
A i fotoaparat te lepo sluzi!
Odlichni makro of shnicla!
Odg: Pikantna govedina By: BOJANK Date: 21 Septembar 2008, 21:27:05
Više me ne iznenađuje  :ok:, sve izgleda vrhunski  :clap2:
Odg: Pikantna govedina By: PEGULA Date: 21 Septembar 2008, 21:32:30
KARAPANĐŽA svaka čast samo kači ovako fina i sočna  jela da imao šta isprobavati ,iako sam već nešto slično pravio  :clap2:  :thumbup: 
Odg: Pikantna govedina By: Bigash Date: 22 Septembar 2008, 07:13:52
Uz ovo ja sluzim iskljucivo kuvanu krtolu, da ubije "pikantnost"  :takoje:

Kapar?
Na sta lici to, po ukusu  :huh:
Odg: Pikantna govedina By: Hauba Date: 22 Septembar 2008, 07:41:49
To lici iskljucivo na kapre :smiley: :smiley:
Zar nikad nisi jeo slane fileje sa kaprama???
To se stavlja naprimer i u Tatarski biftek.
Odg: Pikantna govedina By: Bigash Date: 22 Septembar 2008, 07:46:42
Jok brate, nijesam ga ni vidio, sem na televizor  :rlol:

Sve sto nije Kotanyi bocica , kod mene ne postoji !