Odg: Šaran u rašljama By: kawasaki Date: 03 Januar 2011, 19:53:58
odlicna ako ne i najbolja priprema sarana!
htio sam nadodati da decki u Slav. Bordu peku 45 min i bude im odlican.
kasnije su mi otkrili tajnu, znaci peku ih u pecari za prase vrtit i to tako da su oni ispred zari i postizu super temperaturu i sav dim ide na njih jer su ostale tri strane zatvorene.
izvjezbali su tehniku i ne raspada ima se. kad ga skinu premazu ga sa maslinovim uljem, bjelim lukom i persinovim listom dok je vruc da bolje upije.
prije pecenja sol i crvena paprika.
Odg: Šaran u rašljama By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 03 Januar 2011, 20:35:16
Maslinivo ulje ?

pa nije to brancin prijatelju
Odg: Šaran u rašljama By: kawasaki Date: 03 Januar 2011, 22:43:04
Moras to probati.
osobno koristim maslinovo na svim nasim rijecnim ribama.
a zasto ne koristiti maslinovo ulje za rijecnu ribu?
Odg: Šaran u rašljama By: Hemingway Date: 04 Januar 2011, 11:35:18
nista protiv maslinovog ulja na ribi

...
i ja sam probavao na ploticama preko 1kg sa rostilja izsitnim cesnjak i polijem
ga sa uljem preko ribe ..bratac ... genijalna stvar .. jos sok od limuna ili limete

.. njam njam njam
Odg: Šaran u rašljama By: kawasaki Date: 04 Januar 2011, 15:23:07
da limun je odlican dodatak

to su stvari koje otvaraju apetit
Odg: Šaran u rašljama By: TopMix Date: 04 Januar 2011, 16:33:33
Jedan moj drugar pravi sarana u rasljama, probao sam i ne znam da l sam nesto bolje jeo od toga. Po njegovom receptu, obavezno ide ribnjacki (masni) saran, ne divljak! Presece ga na polutke, naravno, i pece ga, al ne na zaru!, nego na jakoj vatri. Cinilo mi se da ce da izgori, tako je pocrneo od vatre, ali jok. Skida ga sa vatre tako sprzenog i ocedjenog od njegove masti (!) pa tek onda ga guli, skida tu sprzenu kozu, a ispod... da pobrljavis od dobrog ukusa. Tog ribnjackog sarana nisam mogao da smislim u tiganju ili u corbi, al ovo...

Odg: Šaran u rašljama By: srdjan72 Date: 06 Januar 2011, 02:53:36
Ja vec zamislio:Top-mix,Damjan i moja malenkost na leto peckamo na Tisi,pretpostavljam i upecamo pa se vratimo u konak naravno posle tri dana,pa zalozimo vatricu,zabodemo rasljice i dok se cvari Tiski lisac sumiramo utiske,kad ono medjutim-pa ja moram kupiti nekog golaca pre polaska.

Odg: Šaran u rašljama By: kawasaki Date: 06 Januar 2011, 19:23:13
moze neko reci zasto nejde ljuskavi na rasljama?
Odg: Šaran u rašljama By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 06 Januar 2011, 20:49:04
Tko kaže da neide isprobaj ba ćeš vidjet štaje roba

Odg: Šaran u rašljama By: kawasaki Date: 06 Januar 2011, 22:40:01
po srdjanu sam izgleda stekao krivi dojam

Odg: Šaran u rašljama By: srdjan72 Date: 09 Januar 2011, 13:53:16
Kawasaki procitaj post pre mog i samo ce ti se kasti a moj je samo sala .

Odg: Šaran u rašljama By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 09 Januar 2011, 18:25:47
Slobodno probaj ljuskaša ja sam pekao polutke pred novu godinu ako nađem fotku stavim bio je 5,30 kg jedna polutka išla u fiš druga na žar -janjetina joj nije ravna ako imaš dobrog vina onda je i bolja

Odg: Šaran u rašljama By: Zeljkoru Date: 09 Januar 2011, 18:29:11
A druge vrste ribe,da li je ko probao?
Odg: Šaran u rašljama By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 09 Januar 2011, 18:37:21
Probaj veliku deveriku ali veliku barem dvije tri kg postupak isti samo nemoraš toliko dugo peči

Odg: Šaran u rašljama By: Hemingway Date: 09 Januar 2011, 18:43:49
Samo da je masna riba ..ja sam jeo i Lososa na Finski nacin ..
zamislite sebi Kotlic ogromnih dimenzija u kojem se unutra u sredini vatra lozi i na zidovima Kotla imaju klinovi na kojima je objesena riba ..
fantastican okus ribe na taj nacin ..samo mora biti masna ..
