Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 12345
Šaran u rašljama By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 27 Septembar 2009, 19:45:06
Tko od Vukova ovo nije probao nek obavezno proba, jedinstveno jelo zahtjeva malo truda i dugo pečenje ali se isplati.
Polutke šarana do dvije - dvije i pol kg kada se rasjeku stave se u takozvane rašlje. Ribu se dobro zasoli i malo namaže slatkom paprikom jedino što se mora dugo peći oko dva sata a rezultat nevjerojatan okus kojem niko odolit nemože.  :ok:



Odg: Šaran u rašljama By: ravucobir Date: 27 Septembar 2009, 20:18:46
Panonski da li ih vezujes da ne skliznu sa stapova??? smiley033
Odg: Šaran u rašljama By: dushann Date: 27 Septembar 2009, 20:29:44
 smiley112 smiley116 Panonac :ok: ovo jako lepo izgleda i voleo bih da probam :takoje:
Odg: Šaran u rašljama By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 27 Septembar 2009, 21:39:44
Moraju da se povežu, uzme se šiba debljine kao prst  pa i deblja rasječe se po dužini polutka se stavi između i poveže se pocinčanom žicom okreče se svakih desetak minuta nesmije se naglo peći zato i dobija poseban ukus  :takoje:
Odg: Šaran u rašljama By: pikeman Date: 27 Septembar 2009, 21:42:17
Probaćemo Dare!  smiley114 Moraćeš da nam spremiš jednog.  :cheesy:
Odg: Šaran u rašljama By: OLOVO Date: 27 Septembar 2009, 21:57:32
Ja cu da ga donesem.... :rlol: :rlol:
Odg: Šaran u rašljama By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 27 Septembar 2009, 21:59:51
Nema tog roštilja ni pečenja koji ga može zamjenit pravi specijalitet  provjereno  :takoje:  a evo imamo i tko će da ga ulovi Olovni se ponudio
Odg: Šaran u rašljama By: OLOVO Date: 27 Septembar 2009, 22:03:43
donecu ga, kupim od alasa, da ga ja vatam  :wink:, ispod chasti!
:help:
Odg: Šaran u rašljama By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 27 Septembar 2009, 22:14:59
Dok bi mi dočekali da ga ti uloviš rašlje bi istrunile  :rlol:  :rlol:  :rlol:
Odg: Šaran u rašljama By: OLOVO Date: 27 Septembar 2009, 22:15:36
E da neproradi sa sharandziski ego da se razumemo, obozavam dimnjenog sharana i muka mi je sto  nemam dvorishte , a da  ga dimim ovde doshla bi prvo policaja , pa hitna i pravac u ustanovu- zatvoreno odeljenje..
Odg: Šaran u rašljama By: dushann Date: 27 Septembar 2009, 22:17:38
Citat: pikeman poslato 27 Septembar 2009, 21:42:17
Probaćemo Dare!  smiley114 Moraćeš da nam spremiš jednog.  :cheesy:
Obavezno i mene da zovete  :takoje: :smiley: :cheesy:
Odg: Šaran u rašljama By: Hemingway Date: 21 Novembar 2009, 13:48:12

Prvi put sam ovo vidio u NP Lonjskom Polju ..
pa sam kasnije isprobao sa Deverikama isto mogu preporuciti .. smiley033

Odg: Šaran u rašljama By: voja Date: 21 Novembar 2009, 16:07:01
Ja nabijem celu ribu na stap i samo je dobro nareckam i usolim.
To se kod nas zove ,,na procep,,  :ok:

Odg: Šaran u rašljama By: PANONSKI MORNAR_1 Date: 21 Novembar 2009, 18:12:33
Bolje ju raspolovi pa polutke posebno svaku peci bude pečenija i kosti  se odvajaju od mesa puno bolje
Odg: Šaran u rašljama By: Bigash Date: 23 Novembar 2009, 07:32:43
Ovo je pecena riba, meni deluje ko dimljenje  :shocked:

Sta ce im 30 komada ljigavaca ???