Vukovi sa DUNAVA Dubinka & feeder
Pages: 1234567891011121314151617181920212223242526272829303132333435363738394041
Odg: Feeder prihrana - kućna radinost, smeše i dodaci... By: mihabg Date: 25 Decembar 2018, 10:51:11
Evo malo zimske baze od vecine sastojaka iz kuce....i malo aditiva koje  koristim zimi.

1. Glavni igrac mi je :
Izblendiran suvi lebac da moze da se proseje (ne bas sitno kao prezla) , a moze i milbrot ko kupuje i ostalo mu, a naravno i slavski kolaci koji ostanu nakon slava  se ne bacaju inace .
2.
Kesica-dve parnezana se umesa u  lebac (ili praskasta aroma sira)  .
Sad to 1:1 moze sa bilo kojom hranom koju volite i koristite zimi (svako ima svoje) ....a moze i samo zemlja bez druge hrane.
3. Keks , medenjaci i sl.  moze zimi uvek da uleti, i cokoladni keksici koji su bajati u kuci  , onda razne napolitanke , samleveno sve naravno,  takodje su bez greske .
4. Konoplja samo samlevena ziva, ili pecena samlevena (malo)  ...kuvana išš sada iz upotrebe !
5. Za vlazenje hrane, koristim uglavnom....TERMOS
Topla voda, dve kasike meda i kasika parmezana (ili aroma sir ili sta ko hoce)  su mi omiljen eliksir.


Aditivi za zimu koje koristim : korijander (venkel), blood worm , sir , med, slatkisi koji nisu na vocnoj bazi, cimet, zacini razni  itd.
Samleveno seme piskavice (Fenugreek),  cu tek da probam prvi put zimi...

Mamci :  glista, crvi, hleb, boltuska, šaja....
Podizaci: kasteri, duvani crvi i eksp. pirinac u boji.
....
Crvici u dzep u maloj kutijici za mamcemje (kad je mnogo hladno),  i to obicno  u aromi sira mi najbolje prodju, ili u parmezanu uz koju kap ulja .  Moze i u kurkumi, i drugim spajsi varijantama. Boltuska udarena ili cista nije za zapostaviti , a i pensaja sa aromama koje su u navlazenoj krpi nisu los izbor.

Bistro !




Odg: Feeder prihrana - kućna radinost, smeše i dodaci... By: Zoran Date: 25 Decembar 2018, 12:36:36
Ovaj Mihin Glavni igrač igra i kod mene, stim što ga ja rendam, onako sa sve korom do granulacije koksovog brašna recimo, i pokazao mi se ekstra prošlih zima. Ove zime sam završio sezonu malo ranije ...
Jedino nisam probao ovo sa parmezanom. Dodavao sam u taj lebac malo onog mlevenog keksa i zemlju, i to je sasvim lepo dejstvovalo na Dunavu, posebno na Malim vodama. Na Tisi isto, ali moralo je malo više zemlje i da bude malo vlažnija smesa. Problem sa vlažnijom zemljom je što posle odvalim nokte dok ih očistim  :lol:

Odg: Feeder prihrana - kućna radinost, smeše i dodaci... By: js.bobrock Date: 14 Januar 2019, 08:37:04
Koja zemlja je bolja za primamu?  Iz krticnjaka ili bas glina zuta?
Pecam belu ribu na dtd kanalima oko Vrbasa.. Mogu obe da spremim za sezonu, mislio sam da osusim i izmrvim...
Pretpostavljam da je glina teza..

Sent from my Moto E (4) Plus using Tapatalk


Odg: Feeder prihrana - kućna radinost, smeše i dodaci... By: Drill Junkie Date: 14 Januar 2019, 12:34:35
Nemas potrebe za glinom, ne treba ti tezina na toj vodi  :no:
Treba ti oblak , mnogoo oblaka za prolece.. Sa dosta mesa (crvi/gliste)
sve to ali mnogo fino.. Malo ali kvalitetne prihrane sa zemljom i dosta mesa
Krticnjak prosej da ga dobijes sto finijeg  :ok:



Odg: Feeder prihrana - kućna radinost, smeše i dodaci... By: js.bobrock Date: 14 Januar 2019, 12:37:45
E, super, znaci krticnjak..
Puno mesa znam, igra li riblje brasno?
I koliko otprilike, imam ga vec al nisam ga nikad koristio..

Sent from my Moto E (4) Plus using Tapatalk


Odg: Feeder prihrana - kućna radinost, smeše i dodaci... By: Drill Junkie Date: 14 Januar 2019, 12:48:36
Ako imas manjova (terpana) na mestu a verovatno je tako onda se nebi usudjivao stavljati mnogo brasna




Odg: Feeder prihrana - kućna radinost, smeše i dodaci... By: js.bobrock Date: 14 Januar 2019, 12:49:54
Nema ih sa proleca valjda, ladna je voda.

Sent from my Moto E (4) Plus using Tapatalk


Odg: Feeder prihrana - kućna radinost, smeše i dodaci... By: vladimir022 Date: 14 Januar 2019, 13:48:38
Ove godine verovatno terpan nece poceti rano , ipak je dosta hladno vreme, a eto prosle godine od  8. januara je radio (na dva jezera koja sam pecao)  kao lud zato sto je bilo preko 10 stepeni  -.-

Послато са POCOPHONE F1 уз помоћ Тапатока


Odg: Feeder prihrana - kućna radinost, smeše i dodaci... By: laki22 Date: 14 Januar 2019, 15:59:55
prosle godine, neki 5 januar, jezero dobrodol, 6m dubine, radio magarac kao lud... izgleda se prilagodio
Odg: Feeder prihrana - kućna radinost, smeše i dodaci... By: js.bobrock Date: 14 Januar 2019, 16:03:53
Toliko o tome...
'Bem ti amerikance, sve pokvare...

Sent from my Moto E (4) Plus using Tapatalk


Odg: Feeder prihrana - kućna radinost, smeše i dodaci... By: vladimir022 Date: 14 Januar 2019, 16:12:33
Citat: laki22 poslato 14 Januar 2019, 15:59:55
prosle godine, neki 5 januar, jezero dobrodol, 6m dubine, radio magarac kao lud... izgleda se prilagodio
Pa to je to 8.januar tj. drugi dan Bozica, bio sam prekoputa vas
Radio kao u sred leta, jos sam ja bio cini mi se na nesto plicem delu

Послато са POCOPHONE F1 уз помоћ Тапатока


Odg: Feeder prihrana - kućna radinost, smeše i dodaci... By: laki22 Date: 14 Januar 2019, 17:47:01
E da, zaboravih  :smiley:
Odg: Feeder prihrana - kućna radinost, smeše i dodaci... By: nesha1980 Date: 27 Januar 2019, 23:34:18
E,drugari,jedno pitanje:koja začinska biljka ima sladunjavu aromu,ja često koristim korijander,anis i komorač,ređe beli luk u prahu,biber i mlevenu papriku,ali sve su to neki oštriji mirisi.Samo cimet ima taj neki prijatniji slatkasti miris,pa me interesuje da li neko od vas koristi još neki sladunjavi začin?!
Odg: Feeder prihrana - kućna radinost, smeše i dodaci... By: vradojicic Date: 28 Januar 2019, 08:22:25
Ne znam za biljke ali znam da dosta dobrih i proverenih primama ima miris karamele pa treba probati time ali ne za zimu, mada nikad nisam probao, vec za prolece i leto...
Odg: Feeder prihrana - kućna radinost, smeše i dodaci... By: alehandro Date: 28 Januar 2019, 10:39:39
Ja ubacim malo muskatnog oraha i malo karanfilica, to mu dodje kao na slatkasto. To mi je kad idem ciljano na babusku.

Sent from my E2003 using Tapatalk