Patuljasti somić-terpan-cverglan na trpezi By: laki22 Date: 07 Mart 2015, 15:36:21
U gulash ili corbu, njam njam...
Odg: Patuljasti somić-terpan-cverglan na trpezi By: pkv-pecaroš Date: 07 Mart 2015, 16:24:36
13 eura kila u Italiji
Odg: Patuljasti somić-terpan-cverglan na trpezi By: Milan.M Date: 09 Mart 2015, 15:26:07
Pa cim jedu zabe i macke onda im se i cverglan svidja

Nije mi jasno kako moze to da se spremi, nema krljust, slinavo, bodljikavo a i malo, ko to da ocisti?
Jel jeo neko stvarno ovo cuo sam da je ekstra, kao oslic.
Odg: Patuljasti somić-terpan-cverglan na trpezi By: pkv-pecaroš Date: 09 Mart 2015, 16:43:13
Pastati su ukusni za jesti jedino što na većini voda nisu krupniji primjerci pa treba truda za nahraniti jednu osobu.
Odg: Patuljasti somić-terpan-cverglan na trpezi By: Oliverikus Date: 09 Mart 2015, 17:58:35
Koliko god da su vam odvratni, terpani, tj cverglani ili pastati su vrlo ukusni. Čišćenje je vrlo lako, kosti su krupne (nema onih sitnih, kao kod bele ribe). Jedino što može da bude sporno, tj da bude neukusno je da kad se ohladi, ima šmek na mulj (ako je upecan na nekoj bari), a to vam je isto i za drugu ribu. Probajte ga reš pečenog, prženog, povovanog, ili u čorbi, nećete se pokajati

, mislim da se svaka odbojnost može svesti samo na predrasude.
Odg: Patuljasti somić-terpan-cverglan na trpezi By: Spaleone Date: 10 Mart 2015, 22:21:51
O ukusima se ne raspravlja, al' da je klinton ukusan-ukusan je, ali stvarno !!! :)) Kad bi gutao udicu k'o normalna riba i kad bi prosecno bio tezak bar 300gr, mislim da bih ga ciljano pecao.
Послато са U8815 користећи Тапаток 2
Odg: Patuljasti somić-terpan-cverglan na trpezi By: Milan.M Date: 22 Mart 2015, 01:49:44
Dajte neki konkretniji recept, ako je neko vec spremao.
Odg: Patuljasti somić-terpan-cverglan na trpezi By: pkv-pecaroš Date: 22 Mart 2015, 04:56:02
imaš temu "pečeni terpani" pa si biraj recepturu
Odg: Patuljasti somić-terpan-cverglan na trpezi By: mouseattacker Date: 24 Avgust 2015, 21:03:56

Klopa je bila... auuuuu

Odg: Patuljasti somić-terpan-cverglan na trpezi By: Dva vuka Date: 24 Avgust 2015, 21:11:23
Promeni nick-name u terpanattacker

Odg: Patuljasti somić-terpan-cverglan na trpezi By: pkv-pecaroš Date: 24 Avgust 2015, 21:35:02
Netko se načistio ribe

Odg: Patuljasti somić-terpan-cverglan na trpezi By: saliturk Date: 24 Avgust 2015, 22:06:27
ma brzo se to ocisti ,,, a pecen je fenomenalan
Odg: Patuljasti somić-terpan-cverglan na trpezi By: b.jovica Date: 25 Avgust 2015, 18:22:03
Przeni somcici su za mene jedno od najukusnijih vrsta ribe!
Odg: Patuljasti somić-terpan-cverglan na trpezi By: Sax Date: 25 Avgust 2015, 21:29:12
Sto se tice ciscenja,pikeman je negde drugde postavio sa youtuba ciscenje terpana za 3 sekunde i ja od tad tako cistim i zaista je tri sekunde! Meso njegovo je meni licno veoma veoma
ukusno.One od 10 cm ne nosim,to je bas malo ali od 20cm i navise,obavezno. Jeo sam kao klinac paprikas od cvergla,i odlicno je. Recept otprilikeide ovako: Krupnije cvergle 300-500gr seci na jedno 4cm debljine. U serpu slagati red crnog luka secenog na polumesec,red ribe i tako dok se serpa ne popuni.Od zacina so,aleva paprika i ostalo po zelji ako neko hoce da doda. Ne mesa se paprikas nego se polako krcka.
Odg: Patuljasti somić-terpan-cverglan na trpezi By: pikeman Date: 25 Avgust 2015, 22:41:01
Nisam ja

, Bigash je...
