Vukovi sa DUNAVA Štuka
Pages: 1234567891011121314151617181920
Odg: Zašto je nema? By: OLOVO Date: 02 Avgust 2010, 11:00:53
licno mogu sada da izadjem na 3o c napolje i da oshinem na mepsa 1 , 20 komada do 12 h , sada ako izadjem..nece biti nijedna preko 15-30 cm .Da smanjim 30 cm je previshe..
Odg: Zašto je nema? By: arapin Date: 02 Avgust 2010, 14:21:05
Pa ovde tih problema nema, evo ja vec danima izlazim na stuku i uhvatio sam jednu penkalu na kedera na varalice nista a probao sam i ruzno pace i tvistera i leptira i kasike sitne i velike.
Odg: Zašto je nema? By: acasim75 Date: 09 Avgust 2010, 22:51:24
dunav i sava oko bgd su puni mladji stuke i smudja,bas su se lepo izmrestili,samo jos da dozivi da se izmresti,bice ih u izobilju ako ih strujarosi ne pobiju i fabrike ne otruju...
Odg: Zašto je nema? By: b.jovica Date: 15 Oktobar 2011, 12:13:18
Ja sam bio, ponudio je... A što ona neće to je njena sramota!  :cheesy:   :cheesy:   :cheesy:
Odg: Zašto je nema? By: Nikola007 Date: 15 Oktobar 2011, 21:08:48
U mom kraju ima jedan covek sto svako vece stavlja mreze i ujutru kad idem do radnje on stoji i prodaje ribu i ja mu jednom pridjem da vidim sta ima a ono sto sam video je strasno.To su stuke od 200 gr ,Smudjevi isto ma strasno.Rekao sam mu samo kako te nije sramota da to prodajes? a drugo on u danu proda ukupno oko 2 kile ribe a ostatak baci ili da nekom.I onda se ja pitam gde su prave stuke e pa eto de su? A da ne spominjem budale sto uvate stukicu ni 500 gr nema a nose je kuci.
Odg: Zašto je nema? By: milos dasovic Date: 30 Oktobar 2011, 14:18:39
evo danas sam bio na vodi upravo stigo imo sam jednu od 800g koju sam vratio nazad dok su ostali pecarosi nosili stukice od 100-200 grama  :sad:  svasta sam im reko  :veryangry:  ja nekontam sta imaju od te stukice  :huh:  ko kedere da jedes  :shocked:  ove godine sam vratio tko malih stukca i smudjeva ni sam neznm koliko  :takoje:  a taman se lepo izmrestila  :takoje:  jos sto je najgore uhvate oni stukicu tu malu pa je nabiju na trokraku  :sad:   tuga i zalost  :no:
Odg: Zašto je nema? By: KoDar Date: 30 Oktobar 2011, 16:41:03
Jel te male štukice koriste kao mamac za smuđa ili što?
Neki ih koriste u tu svrhu, ja ne.
Ovi što ih koriste u tu svrhu kažu da je to najbolji mamac za smuđa?! :rolleyes:
Odg: Zašto je nema? By: vvukovo1 Date: 28 Decembar 2011, 23:49:26
  haha ja sam se isto tako hvalio sa štukirom. ove  godine sam ih ulovio 10 komada   i to su bile ko dvije kutije za cigarete nekih 10c-13cm ali sam ih pustio i to na idrinog miša. katastrofa ni jedna velika . izgleda da nemamo samo mi budale majmune pedere ....... nego i vi,  a ništa im ne možemo  žalosno
Odg: Zašto je nema? By: Karlitto Date: 29 Decembar 2011, 00:35:38
Zašto je nema?

1. Zato što je minimalna dozvoljena mera nerealno mala? Treba sa sadašnjih 40cm povećati bar na 1m (ili 4-5 kg težine), i tako dozvoliti da svaka jedinka postigne bar nekoliko mresta.

2. Nakon povećanja norme, ograničiti ulov na max. 1 komad dnevno (Primeniti na sve grabljivice).

3. Na osnovu toga maksimalni dnevni dozvoljeni ulov povećati sa sadašnjih 5kg na 10 kg ribe (mislim na ukupan dnevni ulov), i tako sistematsko kršenje zakona o      maksimalnom dnevnom ulovu značajno smanjiti.

4. Ne izdavati dozvole onima koji ne ispoštuju proceduru popunjavanja dnevnih ulova u knjižici koja je za to predviđena. (količina, vrsta, broj komada, voda gde je   određena riba upecana).

5. Sve to moguće je jedino INTENZIVNOM / IJOM  KONTROLOM NA VODI OD NADLEŽNIH RIBOČUVARSKIH SLUŽBI, a to je jedino izvodljivo ako država iz budžeta odvoji više sredstva za očuvanje ribljeg fonda u Srbiji, i tako uposliti više ribočuvara. Znači da država očuvanje ribljeg fonda proglasi kao prioritet, i sredstva u te svrhe predvidi budžetom. A novac od članarine usmeriti za kontuinirano poribljavanje, onako kako se pojedine vrste pecaju ( u skladu sa tačkom 4 ).

Napomene radi, u Južnomoravskom regionu, na slivu Južne morave kroz leskovačku kotlinu, rade svega 4 ribočuvara, a to je tok Južne Morave dužine 100-inak km. To je samo tok Južne Morave. A kroz leskovačku kotlinu protiču još i Jablanica, Veternica, Vlasina, Pusta reka i još nekoliko manjih rečica. Zatim tu postoje par kvalitetnih bara koje itekako imaju štuku- koja je nažalost izložena milosti i nemilosti nesavesnih ribara, bolje rečeno onih koji sebe nazivaju ribarima. O apsolutnoj nezaštićenosti jezera (vodosistema) Barje i Brestovačkog jezera da i ne govorim. I SVE TO ČUVAJU 4 ČOVEKA ! Ja ih poznajem, ali ne tako što sam ih video na vodi ove godine, nego iz ribolovačkog društva. U 2011 godini nisam naišao ni na jednog čuvara koji bi mi iskontrolisao ulov ili potražio dozvolu. Ne zato što ne žele, nego za sve ovo što sam nabrojao treba bar 40 ribočuvara, a ne 4.
Dakle dok se država malo ozbiljnije ne uključi u sve ovo, od očuvanja ribljeg fonda, pa i konkretno štuke u Srbiji, nažalost nema ništa. Ja već 3 nedelje ne idem na pecanje, jer je Morava toliko mala da skobalj i mrena takoreći uopšte ne uzimaju mamac, pa je osnovni ribolovački pribor postao Sistem sa par trokakih udica bez mamca. Znate o čemu pričam - O GREBANJU ! Nesmem da idem na pecanje, jer se bojim da ne završim iza rešetaka. Ne zbog grebanja (NARAVNO), već zbog prekomerne sile primenjene nad pojedinim "RIBOLOVCIMA" koji se time bave !!!

Pored nedostatka vode (padavina) u ovoj godini, i vodostaja na granici egzistencije ribljeg fonda, OVO GORE SU GLAVNI RAZLOZI ZAŠTO NEMA RIBE U SRBIJI !!!
 
U nadi da će u Novoj 2012 sve biti bolje,
srdačan pozdrav i BISTRO ! smiley033
Odg: Zašto je nema? By: alexdja Date: 29 Decembar 2011, 07:28:59
Nesmem da idem na pecanje, jer se bojim da ne završim iza rešetaka. Ne zbog grebanja (NARAVNO), već zbog prekomerne sile primenjene nad pojedinim "RIBOLOVCIMA" koji se time bave !!!

Evo prelistao zakone, nema ograničenja, odnosno nema propisanih gornjih granica sile u Njutnima, koja je dozvoljena za ovu akciju. Opusti ruku slobodno !!!  :lol:
Odg: Zašto je nema? By: Zmaj Strasni Date: 29 Decembar 2011, 08:57:32
Ma najveci efekat je slikati takve, odstampati i polepiti plakate po gradu sa velikim natpisom "OVO JE RIBOKRADICA". Brzo ce postati poznat.
Odg: Zašto je nema? By: god-ar Date: 29 Decembar 2011, 09:16:29
Ako ga to bude uopste dotaklo, mnogi su pononi sto to rade i "niko im nista nemoze", pa se i hvale na sav glas kako su uspesni u ribokradji, kako su od toga kupili kola, idu na letovanje, grade kucu...
Ma strasno...
Odg: Zašto je nema? By: svetišaran Date: 29 Decembar 2011, 18:52:15
Ja sam se tih štukokradica nagledao, najviše na kanalima. Kanal u Borči je ozloglašen po tome. Hteli bre da me biju što sam vratio štuku od 35 cm. "Šta joj fali, pa vidi kolika je, ta je dobra".
Da ne pričam, da sam svojim očima gledao čoveka, koji napeca ne kesu, već džak penkalica i umesto da se stidi i krije, on ide od ribolovca do ribolovca i hvali se, kako je on veliki majstor. "Pa to ti je grabljivica, pošast". Ti si pošast, majke ti ga skarabudžim bezobrazne.
Odg: Zašto je nema? By: NEBO Date: 14 Jun 2012, 14:42:32
Primetio sam da se kad je štuka u pitanju dešava jedna čudna pojava. Ili je ima u izobilju i radi kao blesava ili je jednostavno nema,kao da ima neke migracije i neke godine se pojavi masovno i svi je love,a onda je nekoliko godina skoro uopšte nema,samo sporadično se javlja.
Da li se ovo dogadja ove godine ? Galerije prazne, niko je skoro ne pominje.... sta se desava  :huh:
Odg: Zašto je nema? By: Zmaj Strasni Date: 14 Jun 2012, 14:50:56
Nema je. Nizak vodostaj joj ocigledno nije odgovarao. Valjda ce sada ono sto se izmrestilo da udje u bare i kanale i tu poraste