Vukovi sa DUNAVA Plovkarenje
Pages: 12
La Sirene Pain Chaillou By: pikeman Date: 09 Septembar 2014, 11:41:50
Objavljeno u Ribolovačkom Magazinu broj 15, oktobar 2002. godine.


Odg: La Sirene Pain Chaillou By: orka Date: 10 Septembar 2014, 12:06:45
Pen sajo..,nekada najpoznatiji ribolovaci hleb 90'-tih godina,ako ne i jedini u tom periodu koji je postojao..Bio je prilicno skup..Danas ima dosta domacih proizvodjaca ribolovnog hleba koji nije preterano skup..Prednost ovog hleba je njegova zilavost i veca postojanost od obicnog hleba..
Nisam ga puno koristio.,vise volim obicnu "panju".. :cheesy:
Odg: La Sirene Pain Chaillou By: tomislav34 Date: 19 Septembar 2014, 10:57:33
Koliko može stajati to pakiranje kad se otvori?
Odg: La Sirene Pain Chaillou By: Raskoljnikov Jr. Date: 19 Septembar 2014, 14:16:30
Na suvom mesto neograničeno.
Odg: La Sirene Pain Chaillou By: micko.tegi@gmail.com Date: 19 Septembar 2014, 15:32:30
Ne znam za vas, ali ja licno nikad nisam imao ulov vredan pomena na ovaj hleb, ali ne bas od La Sirene, vec neki domace radinosti. Trazio sam po prodavnicama bas ovaj, ali ga nisam nasao, pa ne mogu sa sigurnoscu da kazem da nije lovan, mozda je razlika u kvalitetu. Koristio sam ga na terenima gde je riba radila na sve mamce, ali kao da prepozna "prevaru", slabije ga uzima od obicnog hleba. Odlicno stoji na udici, odlicno izgleda kad se pokvasi, ali mozda ja tu nesto dobro ne radim  :wink:
Odg: La Sirene Pain Chaillou By: obradmiki Date: 19 Septembar 2014, 22:24:59
Da li neko zna gde se moze kupiti u Novom Sadu taj hleb?
Odg: La Sirene Pain Chaillou By: Блок_64 Date: 19 Septembar 2014, 22:46:42
Наручи из фри тајма

Odg: La Sirene Pain Chaillou By: zox Date: 20 Septembar 2014, 16:13:41
Ja sm ga prvi put kupio pre desetak godina.I da budem iskren ni na orginal ni na replike nikad ništa uhvatio nisam.E sad do čega je pojma nemam.Kolega koji je baš hlebaroš po pitanju mamaka veli da baš i nije nešto.Mi većinom pecamo na stajaćicama,možda je za tekućice bolji.
Odg: La Sirene Pain Chaillou By: orka Date: 20 Septembar 2014, 16:55:46
Ovaj hleb se koristi na tekucim vodama vozjom plovka..Obican beli hleb od koga se pravi ruza,riba vise voli i cesce uzima od ovog ribolovnog,ali prednost ribolovnog je njegova veca postojanost na udici i laksa upotreba od obicnog..Nije lako pecati ni na Pen saju., i tu treba biti majstor da bi bilo lepih rezultata.. :ok:
Odg: La Sirene Pain Chaillou By: VooDoo_CHEtnik Date: 20 Septembar 2014, 21:52:35
Nikad, ali NIKAD ne idem na skobalja bez ovoga u torbi. Od decembra, u situacijama kad hrana izgubi efekat i skobalj reaguje samo na prihranjivanje malim količinama hleba, jednostavno je nezamenljiv na udici.
Odg: La Sirene Pain Chaillou By: cardinale Date: 21 Septembar 2014, 10:31:11
Takođe kolega Wodoo, NIKAD ne idem bez ovog hleba na pecanje na mojim terenima, a pre svega na skobalja i na rekama. Kod nas ima da se uzme neka verzija u zelenom pakovanju od dve kriške, što je dosta za jedno pecanje, mislim da proizvodi neka Kruševačka firma. Prednosti ovog hleba u odnosu na obični su velike po meni. Kada se stavi na kukicu u vodi izgleda kao pahulja, više liči na hleb kojim je prihranjivano, što daje veliku prednost jer riba se lakše odlučuje da uzme takav mamac. Dalje izdržljiviji je na kukici. Teže spada sa kukice i sita se ređe odlučuje da ga uzme nego obični hleb a pogotovo crva. Meni se za 20-tak godina plovkarenja sve to pokazalo kao značajna prednost u odnosu na domaći obični hleb.
Odg: La Sirene Pain Chaillou By: tubertini Date: 28 Septembar 2014, 23:29:08
Zadnjih godina original francuz je prilično šupalj i mnogo ribolovaca koje poznajem su prešli na domaće i proizvođače  iz okruženja koji po lovnosti ne zaostaju za originalom.A kako je kriza i cena je jedan od bitnih faktora njegove sve slabije prodaje(mislim na original).
Odg: La Sirene Pain Chaillou By: vradojicic Date: 29 Septembar 2014, 09:04:21
Treba ga imati uvek, ali ne moze da porismrdi ruzi od taze belog hleba.
Cardinale, najgora saja je ta secena na dve kriske u zelenoj kesici.

Postojaniji jeste, ljudi obicno preteraju sa velicinom na udici, mnogo se rasiri u vodi.
Dobra alternativa, sve u svemu.
Odg: La Sirene Pain Chaillou By: cardinale Date: 29 Septembar 2014, 09:52:29
Pa uvek je problem ponuda. Kod nas u par radnji prodaju samo ovu Kruševačku, a jedina alternativa ostaje da se poruči pouzećem preko neta prava-original od Sirene.
VRadojicic, ako su tvoja iskustva bolja sa originalom, prelazim šta košta da košta  :cheesy:
Ipak si ti probao više tih varijanti, tako da nemam šta dodati.
Odg: La Sirene Pain Chaillou By: vradojicic Date: 29 Septembar 2014, 11:01:24
Veruj mi da 5, 6 godina nisam pecao na original, sve na zamene. Nemoj kupovati original, izgleda mi sama kora.
Pecaj na zamene a kad naidjes na neku veknicu zamenskog ti kupi pa probaj.

Ima neki bosanski, nije los, ima niski isto je ok. Najbolji je neki kupljen u Formax-u jednom, ne mogu da se setim ko je proizvodjac.