Vukovi sa DUNAVA Reke
Pages: 12345678910111213
Sava kod Sremske Mitrovice By: lekar022 Date: 18 Januar 2014, 13:40:54
Ibanezi gde su dobri tereni na Savi za bucova ako nije tajna? Mislim na okolinu Mitrovice.


Odg: Sava kod Sremske Mitrovice By: ibanezi Date: 18 Januar 2014, 15:55:49
Sto bi bila tajna?Usamoj Mitrovici zona oko pesckog mosta i s  jedne i druge strane,Tosina plaza u m.Mitrovici po povisenom vodostaju.oko slepova na starom pontonskom mostu u M.mitrovici,naspram Mitrospera,oko Matroza,usce Bosuta i drine,Cevrntija.Ravnjanski kamen,Viskupija....zavisno od vodostaja ima ga svud.Leti je tezak[onaj pravi],a pocetkom proleca i s jeseni po prvim pomutama vode-nista lakse.

Leti po bistroj vodi sve su lose,a neki slucajno moze da se zaleti na bilo koju.Eventualno sacekaj zalazak sunca,kad insekti pocnu da padaju na vodu i probaj krupan Mudllerminnov na sistemu iza vaser kugle uz obavezno brzo povlacenje niz vodu.Ja sam uspevao po nekog krupnog u takvim uslovima da prevarim.
Odg: Sava kod Sremske Mitrovice By: lekar022 Date: 18 Januar 2014, 16:42:55
hvala druze. poznajem te terene posto sam iz s. mitrovice al nisam jos imao veceg bucova na savi od 2kg iako sam prko 200dana godisnje na vodi i volim da vijam bucova nemam resenje za velike samce. na ravnjanskom kamenu sam ima priliku da gledam ogromne komade na sred save kako intezivno grupno raubuju iako sam bio sa camcem nisam ih mogao nikako prevariti. koju bi varalicu u takvim situcijama trebao da im ponudim?
Odg: Sava kod Sremske Mitrovice By: koleq3 Date: 22 Januar 2014, 19:35:25
a neka mesta za skobalja,bele gde se peca na savi u SM?
Odg: Sava kod Sremske Mitrovice By: orka Date: 22 Januar 2014, 19:56:26
Skobalj se lovi na gradskoj plazi.. :ok:
Odg: Sava kod Sremske Mitrovice By: koleq3 Date: 22 Januar 2014, 20:09:51
fala orka, mozes li samo da mi kazes koja dubina na plazi na klizni ili fixni,potreban hrana il' ima neka medarica u blizini? moze li i na feeder,hvala unapred. cisto da znam sta da ponesem sutra.
Odg: Sava kod Sremske Mitrovice By: orka Date: 22 Januar 2014, 20:50:15
Plaza je u pitanju,pa se dubina postepeno povecava.,fiksni plovak,hrana je obavezna.,mnogi bacaju usidreni dzak sa hlebom.,moze se i na feeder probati,sto da ne.. :ok:
Odg: Sava kod Sremske Mitrovice By: koleq3 Date: 22 Januar 2014, 20:56:11
aha,fino onda 5ica  i feeder malo bombardovanje kuglama nizvodno i bice to :ok:
Odg: Sava kod Sremske Mitrovice By: precisionFEEDER Date: 29 Mart 2015, 20:36:57
jel neko peca belu u sm i gde?vodostaj malo zeza al dobro,treba probati...
Odg: Sava kod Sremske Mitrovice By: udbaško dete Date: 30 Mart 2015, 08:54:39
pitanje za ibanezija,da li poznaje teren oko ravnja?na tom području imam vikendicu (najviša tačka nasipa pre ulaska u ravnje) svi moji pokušaji varaličarenja sa obale u tom delu od 3-4 km su bili bezuspešni.ogromni blokovi su spuštani u vodu pri izgradnji nasipa na tom području,dubina je negde i preko 30 metara.čak sam i sa jedinim alasom na tom delu save obilazio teren od crne bare tzv. starih mlinova pa do par km ispred ravnja prema m.mitrovici i ubeđivao me da nigde nema šanse pecati sa obale,mene je čovek skoro pa ubedio?
Odg: Sava kod Sremske Mitrovice By: ibanezi Date: 30 Mart 2015, 13:46:11
 Tereno oko Ravnja su najbolji koje Sava ima od ušća Drine, pa nizvodno do ušća u Dunav. Kamen kod izgorele Čuturine kafane, (jesi li tu negde sa vikendicom?), pa uzvodno preko Viškupije (nekada najbogatiji Savski deo opisan i u starim ribolovačkim knjigama V.Klašterke- Kad izađeš i z Ravnja i popneš se na nasip) su tereni koje sam najviše obilazio nekada. Ali to je ujedno i potpuno ispražnjen deo Save jer tu je najveći broj  Ravnjanskih i Martinačkih"alasa" koji ne biraju ni sredstva (ne samo mreže nego i struja i sve moguće sprave), ni vreme (lovostaji su vreme kada se ide u "žetvu" jer su tamo glavna mrestilišta-posle više i nema preke potrebe). Od želje svake godine  odem nekoliko puta, ali iluzorno je. Osim ponekog bucova koji još uvek nisu na meti lopova, ništa se ne može uhvatiti. A nekada sam bio skoro svakodneno. Nije mi bio problem da ako imam samo par sati slobodno, da sednem u kola i izbacam varalicu. I pecao sa obale!!!!  To je ukratko to, s tim što zaista je po visokom vodostaju teško naći prilaz za pecanje sa obale, ali po niskom ideš ko po stazi. Po višem vodostaju pristupačno ti je ušće Drine, deo Viškupije kod Branišine vikendice. I kamen kada skreneš kod Čuturine kafane na nasip, pa kada se kod rampe popneš gore, odmah tu i siđeš. Treba da ima jedan deo koji možeš malo dokrčiti i pecati skoro po svakom vodostaju. Tu je deo sa povratnim tokom i dugačkim limanom pored kojeg dere matica. Svašta mi se nekada tamo dešavalo.
Odg: Sava kod Sremske Mitrovice By: moki Date: 01 April 2015, 15:15:54
Znaš li ti prijatelju neki obećavajući teren prema Šapcu. Nekoliko godina unazad pecam više u tom kraju nego u mom rodnom (u Nišu) jer stalno boravim kod ženine familije. Pecam ja svuda ali od peševa ne mogu da živim. Te napasti ima svuda i daleko i blizu,i na plovak i na fider, dolazi na sve mamce, čak i kederu namenjenog Smuđu ispije oči i ubije ga. Vreme uglavnom utucam na Mišarskoj šljunkari ali tamo nema ribe veće od 200 gr.  Onolika voda a nigde ribe!  Ili ja negde grešim?
Odg: Sava kod Sremske Mitrovice By: udbaško dete Date: 01 April 2015, 16:49:52
ne znam gde je čuturina kafana,skretanje za vikendicu sa puta  je na pola puta između zasavice i ravnja,tako jedino mogu da se orijentišem.inače jedini alas u ravnju je čuveni Beli.dugo se čovek borio sa ribokradicama (svačega je tu bilo) i na kraju je pobedio.već 7-8 god nema ribokrađe na tom terenu osim kada voda malo preplavi nižu sremsku stranu pa još po koji meštanin razapne alat ali sve je to podnošljivo i u malom broju
Odg: Sava kod Sremske Mitrovice By: ibanezi Date: 01 April 2015, 18:49:29
Dragan Dukić Beli. Moja generacija. U časopisu "Bistro" sam pre 25 god objavio intervju sa njim.  Bili smo drugari, ali se retko sada srećemo. Prvo, nije Beli sam. A nije ni on ono što je bio. On je sam na svom delu koji je nekoliko kilometara. I tu je imao problema, jer su mu drugi upadali u teren. Inače za područje Sr. Mitrovice se izdaje 20 prof. dozvola. Od ušća Drine do ulaska Save u gradsko područje je 10ak njih. No passaran ni za jednu ribicu. Ostali su od izlaska Save iz Sr. Mitrovice. Na zabranjenom delu za vreme lovostaja gde su mrestilištea sada su svi. Naročito Beli. Po informaciji koju imam, Beli je pre 10-15 dana između ostalog uhvatio smuđa- matićnu ženku od 12kg. Beli u suštini nije loš čovek, i njegovi preci su bili alasi. Njegov deda je uhvatio Savski rekord-soma od 135kg 1939god, o čemu je i tadašnja "Politika" pisala. Beli je  imao kodeks stare alaske časti i svesti. Na žalost i on je podlegao današnjem vremenu i radi po sistemu- bolje ja nego neko drugi. Inače na mestima koje sam opisao uvek se moglo uhvatiti 3 dozvoljena smuđa po izlasku. Godinama već ni rep mu najčešće ne vidiš. Da je tako kao što Beli priča, za 7-8 god od kako se on "izborio" protiv lopova na takvim mestima kao što su tereni oko Ravnja bilo bi više ribe nego vode.
Odg: Sava kod Sremske Mitrovice By: udbaško dete Date: 03 April 2015, 17:32:09
kada sam rekao krivolov,uglavnom sam mislio na strujarenje,dinamitanje i ostale ekstremne vidove.sve vezano za očuvanje naših voda je jedno veliko vrzino kolo,kao u svemu pa i u tome je prebacivanje odgovornosti opšteprihvaćeno.malo je i nezgodno pričati o čoveku koji živi od ribolova,plaća danak državi i onda neko ko nema dozvolu pokuša da mu "počisti" teren.mi rekreativci,sportski ribolovci možemo najviše da se ljutimo na državu što je propisala takve zakone,što je alasima dozvoljeno da rade to štpo rade u određenom vremenu i određenoj količini