Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 12
Odg: Potrebna pomoć za ćurku By: Hemingway Date: 25 Oktobar 2012, 14:46:48
Kod mene onako standardno ..ponekad malo sa slaninicom spikujemo ali sasvim malo vise radi arome nego masnoce ...





a kada transiras bijelo meso ..pocinjes sa strane jedne i ides prema sredini .. pa druga strana .... i na kraju batci zabatci vrat itd ..
jede se dosta vruce i time bude dosta socnije ..
kad se ohladi moze se narezati u male snicle i sa njima sendvice sa majonezom od prsa napraviti

Odg: Potrebna pomoć za ćurku By: Majdan Date: 28 Oktobar 2012, 10:50:30
Upravo se sprema nedeljni rucak, pohovano curece belo na tiganju, u rerni krila na podvarku. Da belo meso ne bude suvo stavi ga u mleko da odstoji u frizideru preko noci i posle pohuj.
Odg: Potrebna pomoć za ćurku By: heheo Date: 16 Novembar 2012, 17:13:11
Citat: ellesar poslato 24 Oktobar 2012, 14:57:11
...Usoliš,obilno pobiberiš, staviš u pekač, ili dublju tepsiju. Nasečeš 2 velika luka na kolutove, 1 limun na kolutove, 1 limun iscediš,dodaš jedno 6-7 režnjeva slanine, malo deblje isečene....sve to stavis preko ćuretine i zaliješ čašom belog vina i pola litre supe....a :thumbup:

Ellesar svaka čast!  :ok:
Danas sam pravio, fantazija... Pred kraj otklopio, izvadio višak tekućine, ubacio šampinjone i otklopljeno vratio da se zapeče. U onom "višku tekućine" sam napravio mlince. Svaka čestitka na receptu!  :clap2:
Odg: Potrebna pomoć za ćurku By: ellesar Date: 16 Novembar 2012, 20:48:08
Hvala, vidis dobro si se setio za mlince, ja uvek pirinac sa tim :smiley: , sledeci su mlinci na redu :takoje:
A u medjuvremenu, evo ga recepat i u slici smiley033
Daklem, treba vam sve ovo + belo vino politre



Curetinu usolite, pobiberite, luk na rebarca(jedno 2 glavice), limun na kolutove, slaninu.....kako hocete :cheesy:
Sve to u dublju tepsiju, pa zalijte sa vinom i sokom jednog limuna, pa pokrijte alufolijom i u rernu....polako 2 sata :ok:



A onda.....nirvanaaaaa.....Uzivajte!!!



Znam da ja jesam :cool:

Odg: Potrebna pomoć za ćurku By: meda Date: 05 Maj 2013, 22:24:07


  Danas spremljena Uskrsnja ćurka po ellesarovom receptu

 

  :ok: fenomenalno! Probajte obavezno
Odg: Potrebna pomoć za ćurku By: smuki Date: 05 Maj 2013, 22:51:11
Ovo se oseća preko monitora,ništ ne valja  :lol: odo na šunjku
kad nema m ćurku  :thumbup:

Odg: Potrebna pomoć za ćurku By: meda Date: 05 Maj 2013, 23:03:10

Nesto do sada neprobano, ne znas da l' lepse mirisi dok se pece, ili je lepse dok se jede, ni traga cuvenoj "suvoći" ćurećeg mesa, a saft mmmm ...  smiley116
Odg: Potrebna pomoć za ćurku By: paradizo Date: 05 Maj 2013, 23:11:28
Citat: meda poslato 05 Maj 2013, 22:24:07

  Danas spremljena Uskrsnja ćurka po ellesarovom receptu

 

  :ok: fenomenalno! Probajte obavezno
Ja bih ovo turio u licnu kartu :thumbup:
Odg: Potrebna pomoć za ćurku By: Sax Date: 07 Maj 2013, 13:53:00
Ima li recept ili savet za curku koja je starija(hteo mladu curetinu ali dobio matoru) a da ne ide u supu?
Odg: Potrebna pomoć za ćurku By: srce Date: 07 Maj 2013, 14:35:32
Probaj neki gulas da napravis, malo crnog vina i voća u dinstu bi trebalo da reši problem
Odg: Potrebna pomoć za ćurku By: ellesar Date: 07 Maj 2013, 15:31:29
Probaj moj recept, koliko god da je curka stara bice mekana i socna :takoje:
Odg: Potrebna pomoć za ćurku By: Sax Date: 07 Maj 2013, 16:46:31
E hvala na savetima!!
Odg: Potrebna pomoć za ćurku By: meda Date: 07 Maj 2013, 21:28:36

Mislim da ti je najbolje da probas ovaj ellesarov, ne verujem da nece uspeti
Odg: Potrebna pomoć za ćurku By: Sax Date: 07 Maj 2013, 21:44:41
Definitivno pada ellesarov recept.Medo,onaj sok u pekacu,jel to vino?I,temperatura koja na rerni,oko 180C?Imam pekac kao meda.Slanina domaca dimljena ili kao kod ellesara barena?
Odg: Potrebna pomoć za ćurku By: meda Date: 07 Maj 2013, 22:00:42
 Ono ti je druze vino i svi ostali sokovi koji su se tu pomesali, od limuna, luka, ćurke i malo supe skuvane od ćureće šije i repa. Samo je predhodno dobro posoli i pobiberi (po ukusu) i cepaj na 180 stepeni nekih 3 sata. Videces ... Slanina suva dimljena, slucajno preostala sa Slaninijade u Kacarevu, ali mislim da neces pogresiti sa bilo kojom suvom slaninom