Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 123
Odg: Zečetina.....jer ste vi to tražili By: ellesar Date: 10 Oktobar 2012, 15:40:51
Pac je mama,trebao bi da izvuce divljinu i zamrzivac iz njega.Znaci sirce,luk,biber, lovor i voda, pomesas i ostavis zekonju da prenoci u tome, sutra operes i udri :ok:
Paprika, biber, luk i ostale mirodjije iz gulasa ce neutralisati, ako nesto eventualno zaostane.....preporucujem i jedno 3-6 rakijica dok se kuva,ma nes` nista osetiti :lol:
Odg: Zečetina.....jer ste vi to tražili By: dalibor Date: 10 Oktobar 2012, 20:17:16
Rakijice u paprikas ili u zeludac ???   :lol: :lol: :lol:
Posle 3 mozda i jos nesto osetim ali posle 6-te ima da bude veselo
smiley181
Odg: Zečetina.....jer ste vi to tražili By: heheo Date: 10 Oktobar 2012, 22:10:00
ubaci Ti i u paprikaš i u želudac -ako ne jave drugačije, čisto da ne razmišljaš :bye:
Odg: Zečetina.....jer ste vi to tražili By: bladerizer Date: 11 Oktobar 2012, 07:38:19
haha ja posle tih 6 rakijica nebi osetio sebe a kamoli gulas,skoro sam kuvao zeca i dodao casu belog vina u paprikas na nagovor jednog prijatelja,paprikas mi je imao mnogo cudan smek! smiley012 ali jeo sam ga da ispostujem drugara!
Odg: Zečetina.....jer ste vi to tražili By: ellesar Date: 11 Oktobar 2012, 08:28:12
Ja ubacivao kod divljeg zeca crnu cokoladu,fino je bilo,neoseti se cokolada,nego nekako upotpuni smek,valjda ubije tu divljinu i kiselost divljaci.....ne mnogo cokolade,mozda jedan red.... sto bi to bilo, ako tabla 100gr recimo ima 10 redova,eto 10 gr.
Jos su mi savetovali i pekmez od sljiva jednu kasikicu.....to jos nisam probao.....jos :cheesy:

Nikad nisam bio ljubitelj ubacivanja vina u paprikase i gulase.....mada za gulase redovno ubacujem pivo i to 1 dl dok se luk dinsta sa mesom..... e to mu vec da smek :takoje:
Odg: Zečetina.....jer ste vi to tražili By: kviskons Date: 11 Oktobar 2012, 09:00:56
Ne znam za sljive, par puta sam stavio pekmeza od kajsija u divljac.
Bilo odlicno, a umesto cokolade stavim malo kakao praha, isto mu dodje.
To sam video za cokoladu kod nekih likova da stavljaju u riblji paprikas  :sad:
Odg: Zečetina.....jer ste vi to tražili By: ellesar Date: 11 Oktobar 2012, 09:29:17
Citat: kviskons poslato 11 Oktobar 2012, 09:00:56
To sam video za cokoladu kod nekih likova da stavljaju u riblji paprikas  :sad:

Pu,pu,pu smiley010 ........s mesta se pomeri.....odma!!!!  :lol: :lol: :lol:
Odg: Zečetina.....jer ste vi to tražili By: heheo Date: 11 Oktobar 2012, 12:42:14
Čokolada u meso -interesantno, nisam razmišljao o tome (jeo sam pileća krilca u umaku karamele i koka kole -nije bilo loše, ali nisam razmišljao u tom pravcu). Probaće se svakako. Voće s mesom, to je već druga priča -malo nas ima tu naviku, ali ta kombinacija daje sjajne okuse (recimo divljač i šljive-prste da poližeš).
Odg: Zečetina.....jer ste vi to tražili By: ellesar Date: 11 Oktobar 2012, 12:53:59
Bas tako,dzem ili pekmez od sljiva sa svojim slatko kiselim smekom sjajno ide uz svaku divljac i generalno meso jaceg smeka....kao sto je zecetina.
Ove godine imam i pun pogodak,pekmez od sljiva sa cokoladom....samo se zekan ceka :cheesy:
Odg: Zečetina.....jer ste vi to tražili By: laki22 Date: 11 Oktobar 2012, 13:28:29
to su stare lovacke fore, pekmez i crna cokolada za kuvanje se stavlja u gulase.. bude extra. ja sam jeo gulas od divlje svinje sa tim
Odg: Zečetina.....jer ste vi to tražili By: kviskons Date: 11 Oktobar 2012, 14:37:51
Jeo sam i srnetinu i jelensko meso, i uvek je dobro staviti nesto kao pekmez.
Cak i pernata stvorenja (fazan, prepelice, jarebice, mogu da se sluze sa slatko-kiselom kombinacijom).  :takoje:
Odg: Zečetina.....jer ste vi to tražili By: wormR Date: 11 Oktobar 2012, 14:45:27
Kad vec pricamo o tome koliko se stavlja cokolade i koliko pekmeza na koliko mesa ?

Odg: Zečetina.....jer ste vi to tražili By: laki22 Date: 11 Oktobar 2012, 15:48:29
pa kasiku ili dve pekmeza i 2 reda cokolade na 2 kile mesa... a fazane prepelice i tako to , obicno kod mene spremaju supu pa posle meso ide sa sosom i kuvanim krompirima
Odg: Zečetina.....jer ste vi to tražili By: kviskons Date: 11 Oktobar 2012, 16:51:01
A sos od višanja, ogrozda, ribizli ......    smiley112 smiley114
Odg: Zečetina.....jer ste vi to tražili By: ellesar Date: 11 Oktobar 2012, 17:03:24
Odlican,ali u temi o sosevima :thumbup: