Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 123
Zečetina.....jer ste vi to tražili By: ellesar Date: 09 Oktobar 2012, 13:21:44
 Zec al forrno(zaboravio sam kako se kaže zec na talijanskom) :lol: ovo drugo je rerna,pećnica :cheesy:

Prvo usolimo zekonju,lepom krupnom morskom solju,pa ga lepo istranžiramo i spremimo beli luk i slannicu,da ga lepo špikujemo.



Oštrim spicastim nožem seckamo zeku gde god je deblje meso(kremenadla,butovi,plećke),slaninu tenko narežemo i uvijemo parče belog luka u nju,pa taj paketić stavljamo u zasek.....u svaki zasek po paketić ili 2,zavisi koliki je zarez.



Namazati senfom,pobiberiti,pa staviti sve to u pekač,sa čašom belog vina i slannicom odozgore,peći jedno 20ak minuta ......



Izvaditi iz rerne, dodati po volji krompira,šargarepe i rendanu jabuku(svo to povrće pre toga lepo usoliti), pa presuti peršunovim listom.......zapeći na nekih 200 stepeni u rerni i razvaliti se.......belo vino uz ovo....graševina....šta kažeš  Dare????




Prijatnoooo!!!!!! :ok:
Odg: Zečetina.....jer ste vi to tražili By: kviskons Date: 09 Oktobar 2012, 13:38:53
Jel ovo domaći ili divlji zec  :huh:
Odg: Zečetina.....jer ste vi to tražili By: ellesar Date: 09 Oktobar 2012, 13:47:58
Domaci,gajeni :takoje:
Odg: Zečetina.....jer ste vi to tražili By: wormR Date: 09 Oktobar 2012, 14:26:08
Ja ga samo ubacim u tepsiju u komadu kao pile i udri  smiley114, a gulas je nesto posebno  smiley038
Odg: Zečetina.....jer ste vi to tražili By: heheo Date: 09 Oktobar 2012, 15:45:46
Uf, prelepo meso! Ja ga ubacim celog u vatrostalnu (ukusniji mi je zec iz vatrostalne nego iz zemljane posude), blago začinim, udenem u njega beli luk, mrkvu i slaninu, lagano ulje i temeljac (može tekućina od supe ili malko vode -čisto da bude sočan). A tek pauflek kakav bude. Jaoooooo kud otvori temu!
Tečo gaji zečeve već dosta dugo, i čim formiram dvorište -ima da naselim "zecove".
Odg: Zečetina.....jer ste vi to tražili By: kviskons Date: 09 Oktobar 2012, 16:02:54
Spremao sam i jedne i druge.
U neko davno vreme sam gajio zecove, bilo ih puni kavezi, dok mi nisu dosadile price moje
family kako smrde. Onda sam ih jedan dan sa drugarom potamanio. I dan danas volim zecetinu.  :smiley:

Gajio sam kalifornijske bele kunice.
Odg: Zečetina.....jer ste vi to tražili By: NEBO Date: 09 Oktobar 2012, 16:16:36
Za pitomog ne znam, ali divlji obavezno da odleži u pacu bar 3 dana, posle toga bude ko duša  :ok:
Odg: Zečetina.....jer ste vi to tražili By: wormR Date: 09 Oktobar 2012, 17:37:43
Zec je divlji a ovo sto se drži u kavezima je kunić. Ove jeseni planiram kobasice od kunića ,e to je tek prava stvar  :thumbup: :takoje:
Odg: Zečetina.....jer ste vi to tražili By: heheo Date: 09 Oktobar 2012, 21:21:32
Kobaje od kunića jesu zakon, nisam ni znao da ih ljudi prave dok nisam probao jednom prilikom u Sremskim Karlovcima. Nisam želeo da znam kako (koji je odnos mesa -jer šta ostane kad ga oguliš i očistiš :huh:), samo sam uživao u okusu. :thumbup:
Odg: Zečetina.....jer ste vi to tražili By: kviskons Date: 09 Oktobar 2012, 21:32:16
Orijaši narastu do 10kg.  :smiley:
Odg: Zečetina.....jer ste vi to tražili By: heheo Date: 09 Oktobar 2012, 21:43:24
Evo juče je tečo vratio jednog sa pregleda (neke procedure pre izložbe itd.), ima 6-7kg, ali opet -kad se skrati, očisti, oguli, nikad nismo vagali, ali ode za jedan ručak. Tako da priznajem da su kobaje vrhunske, ali ne znam kako se meso meša.
Uvek ima jedan dva za izložbu, ali pošto se brzo množe, bude i za ručak.
Odg: Zečetina.....jer ste vi to tražili By: wormR Date: 10 Oktobar 2012, 13:35:22
Citat: kviskons poslato 09 Oktobar 2012, 21:32:16
Orijaši narastu do 10kg.  :smiley:

Dzaba mu i tih 10 kg i da izgleda ko prase, to je samo lepo za oko, kad ima manje mesa nego neki mesanac. Ja sam Orijasa ukrstao sa tovnim Novozelandskim i mogu ti reci da za trecinu manji kunic mesanac ima vise mesa od Orijasa
Odg: Zečetina.....jer ste vi to tražili By: dushann Date: 10 Oktobar 2012, 14:40:17
Citat: kviskons poslato 09 Oktobar 2012, 21:32:16
Orijaši narastu do 10kg.  :smiley:
Rastu oni i preko  :takoje: ja imao od 12kg komad :cheesy:
Odg: Zečetina.....jer ste vi to tražili By: dalibor Date: 10 Oktobar 2012, 14:56:52
Imam jednog divljeg zeca u zamrzivacu, koga sam udario kolima.
Stoji mi vec par meseci, kakav je zekonja kada duze stoji u zamrzivacu ?
Planirao sam ga za paprikas ali nikako da stignem  :veryangry:
Odg: Zečetina.....jer ste vi to tražili By: NEBO Date: 10 Oktobar 2012, 15:19:39
Nefali mu ništa. Stavi ga u pac da odleži par dana. Btw, nije ti stajao u frizu više od godinu dana  :eek: