Vukovi sa DUNAVA Kulinarstvo
Pages: 1234
Leskovačka mućkalica By: Slavic.Blood Date: 14 Avgust 2012, 17:39:48
Danas komša pekao rakiju kod mene, ja prvo hteo da okrećem roštilj pa se prešaltao na Leskovačku mućkalicu, evo kako je ispalo.   :wink:

uleteše i paprike

a i pivo

pa na kraju meso





Odg: Leskovačka mućkalica By: Goachild Date: 15 Avgust 2012, 09:22:56
Jel si je zaljutio propisno?  :cheesy:
Odg: Leskovačka mućkalica By: Slavic.Blood Date: 15 Avgust 2012, 11:11:56
Jašta, ali ne do kraja, poslužio sam i ljute paprike uz salatu, pa je svako izdozirao sebi ljutinu. :cool:

I danas se krčalo malo mućkalice.  :ok:

Odg: Leskovačka mućkalica By: Hemingway Date: 21 Septembar 2012, 09:44:50
svaka cast  Slavic.Blood  .. :tongue: :thumbup: :clap2:
pronasao si me ...to obozavam ...Mucaklica mi je jedna od omiljenih jela koja obozavam  :ok:
Odg: Leskovačka mućkalica By: Slavic.Blood Date: 21 Septembar 2012, 11:21:03
Kuvam je jednom u dve nedelje minimum, dok imamo sveže paprike... Mada sad pečemo papriku pa će biti pun zamarzivač za "zimsku" leskovačku mućkalicu! :ok:
Odg: Leskovačka mućkalica By: Misha Date: 03 Oktobar 2012, 11:45:46
Leskovacku muckalicu najcesce spremamo dan posle rostilja. Recimo , drustvo nije bilo pri uobicajenom apetitu, ili je neko preuvelicao porcije ili neko nije dosao na rostilj , pa nam je ostalo mesa ...
Odg: Leskovačka mućkalica By: dalibor Date: 03 Oktobar 2012, 14:57:26
Da li ste probali pilecu muckalicu ?    :ok:
Ja mogu mucku da jedem svaki dan.
Mi spremamo papriku, luk i ostale dodatke, zaprzimo i pakujemo u kutijice, pa u zamrzivac.
Izvadis iz zamrzivaca, proprzis luk, meso i samo dodas vec spremljenu osnovu. Dodas ljuto i udri  :thumbup:  :help:
Odg: Leskovačka mućkalica By: NEBO Date: 03 Oktobar 2012, 15:48:29
Ljudi dajte recept, voleo bih da spremim to  :bye:
Odg: Leskovačka mućkalica By: meda Date: 04 Oktobar 2012, 19:25:40

Stvarno, mogao bi neko da okaci recept
Odg: Leskovačka mućkalica By: Slavic.Blood Date: 04 Oktobar 2012, 20:05:09
Pošto mi je tek druga, nisam usavršio još, ni mnogo eksperimentiao, ovako nešto
1 kg mesa od vrata ili roštiljskog
7-8 pečenih mesnatih paprika 2-3 ljute
3-4 oljuštena paradajza, može i kuvani
4 -5 glavica crnog luka
2 glavice belog luka
Od začina na ovu količinu stavljam
Jednu ravnu supenu kašiku ljute i dve slatke paprike, malo bibera u zrnu, soli po ukusu.

Priprema:

Ispeći meso na roštilju(u rerni), meso od vrata najbolje kao ražnjiće ili cele komade pa iseckati na kockice, roštiljsko meso kao ćevape.
Iseckani crni luk dinstati uz dodavanje vode dok ne postane staklast, zatim dodati iseckane paprike, paradajz i beli luk, dinstati dok ne ispari voda oko 10-15 minuta, dodati meso i začine, dinstati još 20-30 miuta i GOTOVO.
Odg: Leskovačka mućkalica By: riboLovacJoca Date: 04 Oktobar 2012, 20:08:43
Ovo vam je recept koji ja koristim i fenomenalan je:
http://www.coolinarika.com/recept/prava-leskovacka-muckalica/

Ja umesto roštilja koristim obično svinjski file isečen na tračice i pečem ga na suvom tiganju.
Paprika se ne obrađuje preterano dugo jer treba da zadrži malo oblika - da može da se zagrize.

U principu je jednostavno jelo u pitanju a vrlo ukusno.
Po želji može da se zaljuti tucanom paprikom ili ljutom alevom.

Kada se mućkalica spremi na ovakav način mogu svi da je jedu jer nije masna previše a vitamini samo cepaju.

Pravo dijetalno jelo  :rolleyes:
Odg: Leskovačka mućkalica By: Misha Date: 04 Oktobar 2012, 21:50:04
  Nema tu neki posebni recept, po kafanama je to jelo koje je prakticno otpadak od onoga sto je ostalo od nepojedenog rostilja , pa isto treba ispostovati i kod kuce !
   Znaci , rostiljsko meso koje je ostalo od prethodno nepojedenog rostilja , sta god ima. Iseci ga na kockice. Crni luk moze i onaj koji je ostao , koji nije pojeden sa rostiljem. Koliko ima mesa toliko i crnog luka , koliko luka toliko crvenih paprika ( ja ih prepecem i OBAVEZNO SKINEM KOZICU ), koliko paprika toliko paradajza ( i njemu oljustim kozicu ).  Moze i koja zelena parika . Zaljutiti po zelji, posoliti po zelji , licno kombinujem vegetu i so . To je to.
  Prvo dinstati luk , papriku i paradajz , zatim zaljutiti ,onda dodati meso, pa zatim probati za slano jer je meso vec prethodno soljeno za rostilj , pa tek onda dosoliti...  smiley033
Odg: Leskovačka mućkalica By: DakiNS Date: 04 Oktobar 2012, 21:53:53
Kolega upravo to je prava mućkalica i da dodam  nekada se retko  pravila namenski nego se ostaci  roštilja i dodaci ubacili u posudu i ukraj šporeta te se krčkalo letnji dan do podne.
Odg: Leskovačka mućkalica By: Misha Date: 04 Oktobar 2012, 21:59:12
Ja volim da krkam muckalicu . Narucim je i u kafani  :rolleyes:  Ozbiljno !!!  :takoje:
Odg: Leskovačka mućkalica By: meda Date: 05 Oktobar 2012, 08:26:15
Citat: Misha poslato 04 Oktobar 2012, 21:50:04
  Nema tu neki posebni recept, po kafanama je to jelo koje je prakticno otpadak od onoga sto je ostalo od nepojedenog rostilja , pa isto treba ispostovati i kod kuce !
   Znaci , rostiljsko meso koje je ostalo od prethodno nepojedenog rostilja , sta god ima. Iseci ga na kockice. Crni luk moze i onaj koji je ostao , koji nije pojeden sa rostiljem. Koliko ima mesa toliko i crnog luka , koliko luka toliko crvenih paprika ( ja ih prepecem i OBAVEZNO SKINEM KOZICU ), koliko paprika toliko paradajza ( i njemu oljustim kozicu ).  Moze i koja zelena parika . Zaljutiti po zelji, posoliti po zelji , licno kombinujem vegetu i so . To je to.
  Prvo dinstati luk , papriku i paradajz , zatim zaljutiti ,onda dodati meso, pa zatim probati za slano jer je meso vec prethodno soljeno za rostilj , pa tek onda dosoliti...  smiley033

  Misha da li to znači da ako posle roštilja ostane npr. kobasice, ćevapa ...
sve to može u mućkalicu?