Vukovi sa DUNAVA Plovkarenje
Pages: 123456
Odg: Pecanje bele ribe u rano proleće na jezerima i barama By: Sumadinac_ribolovac Date: 16 Mart 2013, 13:59:17
Citat: Zmaj Strasni poslato 13 Mart 2013, 18:06:27
Pecam babusku u nekom trscaku i siguran sam da jos nije izasla iz mulja. Za jedno 10-ak dana kad prodje ovaj hladniji talas i pocnu temperature od 15 stepeni verovatno ce poceti. A kukuruz ne mogu da bacam zbog labudova. Pernate prozdrljivce neko hrani pa cim vide coveka na obali prilaze misleci da je hranjenje. Cekaju dok ne odem i sve pocvakaju i rasteraju ribu posto je plitko(do 1m). Moracu da se preorijentisem na praskastu hranu kod primame kad krenem ove sezone. Pretprosle godine je radila polovinom aprila, a prosle vec krajem marta.

Ima leka i za labudove...ljuta paprika se ubaci u sredinu hleba i baci njima...malo sicu i istezu vratove ali vise ne dolaze kad te vide :D

Sto se tice pecanja na Garaskom jezeru pr.vikend je razbijala bodorka i crvemperka. Na markovcu sitna deverika i bodorka... Za 2-3vikenda bice  :ok:
Odg: Pecanje bele ribe u rano proleće na jezerima i barama By: Zmaj Strasni Date: 16 Mart 2013, 14:27:04
Ma problem nije kad pecam, vec kad odem. Sve povade iz vode sto vide i poplase ribu. Sledeci dan ko bunar da bacim.
Odg: Pecanje bele ribe u rano proleće na jezerima i barama By: Executor Date: 06 April 2013, 22:57:38
Jel pecao neko ovih dana?Ja sam danas bio na jednoj barici i upecao 5 babuske koje su bile malo manje od sake!
Odg: Pecanje bele ribe u rano proleće na jezerima i barama By: orka Date: 19 April 2013, 11:31:55
Sezona je uveliko pocela,i vec ima lepih rezultata.,plica mesta,lagani plovci,tanki najloni,udice tanke zicane,i zabava moze da pocne  :cheesy:
Odg: Pecanje bele ribe u rano proleće na jezerima i barama By: Pavke98 Date: 19 April 2013, 19:17:38
tako je  :cheesy: danas sam bio na surčinskoj bari, na takmičarce sitna babuška ko luda :)
Odg: Pecanje bele ribe u rano proleće na jezerima i barama By: lukaaaa Date: 19 April 2013, 21:15:42
planiram otici u nedelju na Veliki backi kanal. Poneo bih pampur jedan i dve dubinke(sa hranilicom).
pecao bih na tanke crvene gliste, i crve. u hranilicu bih  stavio 'puru'(tako je mi zovemo) , otopis 4 kasike secera, dodas 2 solje kukuruznog brasna, 1 solju psenicnog, i solju vode, jos bih dodao keksa nekog, ubacio crva i glisti, i aromu banane.
jel imate neki savet, ili treba promeniti nesto?
Odg: Pecanje bele ribe u rano proleće na jezerima i barama By: mige.kv Date: 28 April 2014, 10:12:15
U subotu bio na kanalu Vok u Boljevcima. Radila babuska i crvenperka do 11.00 sati. Iza toga nista. Doduse duvao vetar ko lud

Odg: Pecanje bele ribe u rano proleće na jezerima i barama By: pecaros pocetnik Date: 25 Mart 2018, 19:40:49
Hladni dani su iza nas, dolaze topliji dani, dugo ocekivani. Voda se zagreva, najpre se zagreju kanali, bare, jezera, tj. plitke stajace vode. Sledeci vikend bice prava stvar za otvaranje sezone,moze pasti neko ozbiljno plovkarenje na kanalima i barama, a ono sto nas, a mene pogotovo, zanima je sistem i nacin prezentacije mamca u plicacima i obali, ko ima sta da napise bilo bi lepo sa nama.da podeli :ok:
Odg: Pecanje bele ribe u rano proleće na jezerima i barama By: NikolaNS Date: 28 Mart 2018, 11:36:24
Plovak do 1,5 grama, olovica na svakih 7 cm, udica 18. Mislim da bi to trebalo biti dobro.
Odg: Pecanje bele ribe u rano proleće na jezerima i barama By: sona Date: 28 Mart 2018, 16:52:07
Za plovak se slazem ali ja radim bez olovica na 7cm, nego stavim jedno malo klizno da bude potpuno bez otpora . smiley033
Odg: Pecanje bele ribe u rano proleće na jezerima i barama By: Stefan_feeder kid Date: 28 Mart 2018, 18:43:11
Upravo sam  se vratio sa jednog kanala u mojoj blizini.Pecano na takmičarac,osnovni najlon 0.16 predvez 0.12,udica 12.Dubina 1,2 metra.Radi sitna babuška samo i samo na glistu,crviće ni da pipne.Uopšte ne uzima mamac stidljivo,već ga pokupi i vozi,znači da se dobro probudila.Rezultat za nekih tri sata 12 babuški i jedna bodorka.Pored ovoga bilo je i mikroba naravno.
Odg: Pecanje bele ribe u rano proleće na jezerima i barama By: Milan Veličković Date: 28 Mart 2018, 18:52:20
Pozdrav kolege,

Što se tiče sistema za plićake koje su predložili NikolaNS i Sona, mislim da je bolji sistem koji je predložio NikolaNS jer tim sistemom mamac na udici tone prirodnije nego sa sistemom koji je predložio Sona. Sonin sistem bi izazvao da mamac brže i neprirodnije tone kroz vodu jer ima samo jedno klizno olovo, dakle svo opterećenje (otežanje) je na jednom mestu grupisano.
U plićacima riba vrlo lako uočava mamac pa svako njegovo neprirodno kretanje tj propadanje izaziva nepoverenje ribe u mamac i manje udaraca. Dakle treba se potruditi da mamac tone što prirodnije...
Malu korekciju Nikolinog sistem tj dopunu, nije važno da olovca budu raspoređena na 7 cm kako je napisano, već da budu raspoređena na jednakim razmacima od plovka do predveza.
Ima tu još dosta kombinacija sa rasporedom olovaca ali za pecaroša početnika koji je postavio pitanje i ovo ja za start dovoljno... :ok:

Odg: Pecanje bele ribe u rano proleće na jezerima i barama By: NikolaNS Date: 28 Mart 2018, 19:25:50
7 cm sam rekao onako otprilike, al' mora se paziti da se olovice ne razvuku previse po najlonu jer onda ceo sistem propada suvise sporo pa ce keder, koji je u ovo doba uveliko aktivan, pokupiti mamac bez razmisljanja. :takoje:
Odg: Pecanje bele ribe u rano proleće na jezerima i barama By: Dervis88 Date: 29 Mart 2018, 08:42:29
Sta mislite dal ce da krene na jezerima da se javlja riba hteo bih sutra malo da odem???

Odg: Pecanje bele ribe u rano proleće na jezerima i barama By: DOXAT Date: 29 Mart 2018, 08:48:30
A niko ne pominje lovostaj... mrest i pauzu... ima jos samo par dana za ribolov (dobro, vikenda..) :smiley: