Odg: Pecanje bele ribe u rano proleće na jezerima i barama By: zex.raseta Date: 08 Februar 2012, 15:58:58
Nemanja čitati ,čitati i samo čitati..
http://vukovisadunava.com/plovkarenje/larva-komarca-vers-de-vase/
Odg: Pecanje bele ribe u rano proleće na jezerima i barama By: nešo015 Date: 20 Februar 2012, 20:29:26
E ovako je moje iskustvo sa pecanjem bele ribe u periodu mart/april.U pitanju je mali kanal -stajaća voda, mesto biram sa plićom vodom(oko 70 cm dubine) a potom hranim par dana do dana pecanja.Hranu koristim gold pro bream (vde),šećerac(frikom u kesi),konoplju(vde) i prezlu!Hranim uveče u isto vreme a potom na dan pre pecanja preskačem hranjenje!Kad dođem na mesto da pecam pomoću čistača za travu(bacam ga u vodu 7-8 puta)dignem mulj,a zatim pecam!Od mamaca koristim šećerac,crvenu glistu i crviće!Ja sam na ovaj način lepo prolazio u ribolovu babuške na proleće.
Odg: Pecanje bele ribe u rano proleće na jezerima i barama By: Nemanja85 Date: 06 Mart 2012, 09:36:46
Ljudi interesuje me dok je jos ovako hladno jutro, vredi li da se rani ujutru na belu ribu, ili ne mora da se ide rano kao naprimer leti.Mislio sam da izadjem tek oko 9-10 ujutru.Nesto mislim da riba jos nije aktivna ujutru zbog mrazeeva, vi me ispravite ako gresim.
Odg: Pecanje bele ribe u rano proleće na jezerima i barama By: kimi Date: 06 Mart 2012, 09:51:50
Ako planiraš da loviš skobalja,sigurno da njemu neće smetati hladna voda.
Odg: Pecanje bele ribe u rano proleće na jezerima i barama By: Nemanja85 Date: 06 Mart 2012, 11:13:16
Mislio sam na jezerima i barama kao sto tema kaze

Planiram za vikend da posetim jednu baru, pa me interesuje vredili raniti.
Skobalja sam doktoriro, toliko imam teorije uglavi...Samo jos praksu da pojacam

Odg: Pecanje bele ribe u rano proleće na jezerima i barama By: SladjanNis Date: 06 Mart 2012, 11:25:42
Batusinacke bare su jos zaledjene. Ako si planirao tamo da ides...
Bovansko jezero je skroz odledjeno, za vikend bi trebalo tamo da odem malo da zabacim fider.
Odg: Pecanje bele ribe u rano proleće na jezerima i barama By: Nemanja85 Date: 06 Mart 2012, 11:49:23
Ja mislio da idem na batusinacke bare...Dal je moguce da su jos zaledjene, duze vreme je toplo, a i one su celim delom obasjane suncem.Jel to informacija od nekoga ko je bio ili nesto drugo?
Odg: Pecanje bele ribe u rano proleće na jezerima i barama By: Ivan_NIŠ Date: 16 Mart 2012, 14:31:44
Slađane jel si siguran za Bovan?
Ja sam čuo da je još zaleđen. Planirao sam sutra da idem tamo ali smo odustali zbog informacije da je zaleđen pa smo odlučili da idemo na "tref" na Brestovačko jezero.
Pozdrav,
Ivan.
Odg: Pecanje bele ribe u rano proleće na jezerima i barama By: Nemanja85 Date: 16 Mart 2012, 15:12:47
Ivane Bovan je odlodjen vec nedelju dana, kazu da je pocela riba solidno da jede. Bodorka i zutooka kazu da super rade. Proverena informacija/ od coveka koji je bio. Ja idem u nedelju. Batusinacke bare ne vredi posecivati bar jos neko vreme, jer su do skoro bile zaledjene, bio ja u proslu nedelju. Vodostaj mali, riba totalno neaktivna.Moje misljenje je da pre kraja marta, pocetka aprila ne vredi ici. Taman pred mrest babuske, kada ce sigurno da bude aktivna.
Odg: Pecanje bele ribe u rano proleće na jezerima i barama By: mokijam Date: 16 Mart 2012, 17:19:36
aaaaaa znaci pocelo da radi na bovnju

a ja tamo postavljam pitanje dal radi u temi bovansko jezero

Znaci moze da se obidje sad za vikend da se proba fider? A na kom potezu radi?

Odg: Pecanje bele ribe u rano proleće na jezerima i barama By: Nemanja85 Date: 16 Mart 2012, 20:28:32
E za deo nisam pitao

To cu da pitam sutra kad odem po mamce, posto ja u nedelju idem. Pitacu pa cu da ti javim na pp ili bolje ovde da svi vide.
Odg: Pecanje bele ribe u rano proleće na jezerima i barama By: Ivan_NIŠ Date: 16 Mart 2012, 20:32:51
Ja sam dobio informaciju od ljudi koji razvoze cigarete do Soko Banje da je jezero na sredini zaleđeno celom dužinom a da je samo kod plaže ka Banji i kod plaže na Aleksinačkoj strani odleđeno. To je bilo pre dva dana.
E sad... oni su vozači, nisu ribolovci, ko zna šta su oni videli.
U svakom slučaju idem na Brestovačko (Bojničko) jezero sutra, pa javljam kako sam prošao.
Pozdrav,
Ivan.
Odg: Pecanje bele ribe u rano proleće na jezerima i barama By: matrix357 Date: 25 Mart 2012, 23:39:46
bijeli kruh,crni kruh,kukuruzni kruh,namociti noc ranije a ujutro prije odlaska od kuce ocijediti ga i prosijati na sito.u to dodati do 10% mljevene konoplje i 5% golubljeg mljevenog izmeta.rano proljece je doba kada prva krece krupna zutooka i lov zna biti interesantan.pribor bi trebao biti max do 0,10 i predvezom 0,08.plovak ovisno o dubini jezera ili bare ali za plice vode od 4x16 do dubljih jezera(cca 5-6met) 1gr.udica od 20-14 ovisno o velicini primamljene ribe.hrana bi trebala biti vise rastresita nego kompaktna tako da kugle pucaju u kontaktu sa povrsinom i rade oblak u propadanju ali ipak uspijevaju stici do dna.ako imate mljevene skoljke(sedefni dio)ubaciti u hranu do 5% ako ne bit ce dobar i sitan pijesak.
bistro!
Odg: Pecanje bele ribe u rano proleće na jezerima i barama By: milos_pecolovac Date: 23 Jun 2012, 17:16:57
zex i ivanhoa sto su rekli ja potvrdjujem. i da dodam,zimi je bitan kvalitet a ne kvantitet. ja pravim jacu hranu koja je sladunjava i bacam u manjim kolicinama. Nekad riba ne radi pa mozes da bacas sta hoces ali prosle godine sam imao primetno vise ulova od ostalih ribolovaca i to bas na batusinackim barama u martu. ove godine sam pecao babusku na bovnu...
Odg: Pecanje bele ribe u rano proleće na jezerima i barama By: mrcko Date: 26 Jun 2012, 01:18:25
Slazem se za konstataciju da je bitnija kvalitetna hrana, nego u toplijem delu godine. Ali i manje kolicine. Jedino sto bi prednost dao mesnim aromama. A vocne bi forsirao tek kasnije. Mada opet zavisi od vode do vode i navika ribe, pa treba biti uporan u experimentisanju.