Ribočuvarska služba

Započeo darko_bogi, 09 Decembar 2009, 19:40:39

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Oliverikus

Treba iskoristiti vanredno stanje tako što će lica nađena posle 15h vikendom ili 17h radnim danom u krivolovu pre svega biti procesuirana po hitnom postupku zbog zabrane kretanja. Dežurni sudija to rešava brzo i po kratkom postupku. Za sankcionisanje krivolova kada se stvore uslovi postupak može da se pokrene i posle godinu dana.

Usput, za posetioce - ribolovce na Tamišu, voda je dosta opala, juče podignuta brana u Opovu. O nekim dobrim ulovima i nema podataka ali ima dosta ribolovaca/posetioca koji su odmah ostavili svoje tragove u vidu malih deponija. Molim sve posetioce (kampere) i ribolovce da obrate pažnju na svoje smeće i da, ako ih nije blam, opomenu bar one koji su manje inteligentni (umobolni ili ograničeni) i prave te gomile smeća.

acasim75

jesu li Srbija sume objavile nesto o kupovini godisnjih dozvola,gde i kako kad im prodajna mesta ne rade
od mene uvek mozete dobiti bezplatne i bezkorisne savete  :rolleyes: :lol:

Oliverikus

Preneću tekst objave sa FB stranice RSV-a:

Obaveštenje ribolovcima

Dobili smo nekoliko upita o udaljavanju pecaroša sa vode od strane službenih i drugih lica, pa smo odgovor potražili i u MUPu.
Pecanje, kao i do sad, nije zabranjeno, ukoliko se prate sve mere Vlade.

1 - Policija i SAMO policija može da vas udalji sa javne površine ukoliko procene da je tako nešto potrebno (videti pod 3). Ukoliko to pokuša da uradi neko drugo lice, slobodno slučaj prijavite policiji.
2 - Ovlašćenja službenog lica ribočuvara su ostala ista - kontrolisanje, pregled, foto i video zapis prekršaja, privremeno oduzimanje dozvole i alata... Ribočuvar vas može udaljiti ukoliko postoji prekršaj. Ribočuvari imaju instrukcije da i na najmanji vid agresivnog ponašanja pozovu policiju. Ribočuvari sa sobom imaju sredstva za samoodbranu.
3 - Ukoliko vas policija zamoli da se udaljite, to ne radi zato što pecate, već zato što se nalazite ili na površini gde nije dozvoljeno zadržavanje ili postoji mogućnost da se na malom prostoru nađe više ljudi. Pridržavajte se preporuke fizičkog distanciranja.
4 - Konkretno, nemojte ići na pecanje na prometna mesta, kao što su javne plaže, kej, šetališta. Osamite se, udaljite od drugih i uživajte.
5 - U vremenu krize, slabije se priča o mentalnom zdravlju. Ribolov, posebno sportski, može pomoći da prebrodite ovaj period konstantnih loših vesti. Činite to u skladu sa donetim merama i pridržavajući se policijskog časa i nećete imati nikakvih problema.
6 - Pritisak od strane ribokradica postoji, ali verujte nam na reč - bilo koje lice uhvaćeno u krivolovu, kazne za isti će mu biti najmanji problem. Profiterstvo za vreme vanredne situacije, kao i sva druga dela su ozbiljna krivična dela za koja su predviđene i zatvorske kazne.

Čuvajte sebe i druge, bistro!

bolenbgd


pikeman



prslook

To su te lepe deverike... Podrška celoj ekipi na Tamišu!


Sent from my iPhone using Tapatalk
Red or dead

dragan2006


Oliverikus

Hvala  smiley033

Pre nego što počne neko prozivanje da se samoreklamiram i slično da objasnim... Sve ovo što radim rade i mojih 9 kolega iz firme. Svi imamo iste zadatke i moramo da radimo na sličan ili isti način. Mene češće vidite jer sam se tehnički opremio mnogo pre drugih kolega, sa svim tim novotarijama se bolje snalazim i imam više snimaka.

Svi koji su meni rekli BRAVO računam kao da su rekli i mojim kolegama koje ću po nadimcima navesti:
Bane, Aca, Meda, Pera, Žile, Kosta, Miša, Kiš i Sveta.

Da bi smo svi mi funkcionisali kao tim tu su Marija i Ljubomir koji nas organizuju i pomažu. Bez Marka bi bilo mnogo teže pratiti sva dešavanja i objave... Ima tu još zaslužnih...

Juče sam na mom terenu imao peh. U Farkaždinu ne mogu mesec dana naći mrežu i juče ribolovac dođe iz Valjeva pa je nađe odmah. Od 40km terena ubode baš to mesto i jednu mrežu. Marfijevo pravilo... Malopre sam stigao sa terena. Bio sam sa Acom od Pančeva do Opova. I ovde se ribokradice stisle, nema šta da se nađe... 1 senker i manje od 80m mreže (iz 5 komada).

Kada prođe ovo vanredno stanje valjda će biti vremena za uživanje i druženje... pa da se svi vidimo na nekom POST-KORONA VUČJEM KUPU  smiley033


Milivoje

Bravi!!!

Послато са SM-A600F помоћу Тапатока


Copetić

Ja isto tako aplaudiram i kažem BRAVO kad dižem pare sa bankomata, uvek se iznenadim.

zvekete

Postovani, planiram da u skorije vreme polazem za ribocuvara, pa me zanimaju odredjene stvari. Da li se odmah dobija ugovor za stalno, i koja je pocetna plata? Da li spada u drzavne firme? Pozdrav

ravucobir

 smiley033 Prvo morate poloziti.A za zaposljavanje morate da ispunjavate sve uslove,joji su potrebni za stalni radni odnos (ako negde traze ribocuvara). smiley033

zvekete

To i sam i napisao, samo nisam dobio odgovor na sva pitanja, Sve u svemu, hvala.

ravucobir

 smiley033 Ja licno Vam ni ne mogu dati odgovore na ostala pitanja,jer oni zavise od samih preduzeca,kod kojih se neko zaposljava (nije isto)  smiley033

zvekete

Ok, ali da li spada u drzavne firme? I da li ministarstvo uplacuje platu i doprinose ili sam poslodavac?