Postavljanje - izgradnja platforme za pecanje uz obalu

Započeo Fortis, 13 Avgust 2023, 12:21:03

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Fortis

Da li je zakonom regulisano postavljanje - izgradnja platforme za pecanje uz obalu?
Zanima me sve o toj temi.

Vladimir Jekic

Druže,realno koga briga u ovoj zemlji bezakonja da postaviš sebi malu platformu koja ako nikog ne ugrožava,mislim na plivače ili ako u blizini nije sidrište i slično. Kod mene na Dunavu ima par komada uz obalu i ne vidim da nekome smeta. Kod nas generalno ima mnogo većih problema koje se ne rešavaju od te tvoje platforme.

igorsimo

Eto odgovora zasto na svakom koraku nicu platforme i splavovi.

kavaca

I ja sam na tu temu pokušavao da pronađem odgovor ali bezuspešno. Pa, pošto nisam pronašao odgovor, na kanalu sam kod Neoplante za obalu privezao ponton 2x3m, zabo štice na desetak metara od obale i pecam. Za desetak pecanja koliko sam bio niti sam video ribočuvara niti nekoga ko bi mi dao neko upozorenje ili obaveštenje da li je to ispravno ili ne. Ima još par platformi koje su ranije postavljene i privezane uz obalu i stoje duže vreme. Da li je dozvoljeno ili je protivzakonito ne znam, možda bi neko upućeniji na forumu mogao da nam da odgovor.

dragan77

Zanimljiva tema o kojoj nemam pojma. A da se ponton tretira kao splav (razmisljam naglas)?
Idemo dalje...

jera

ZAKON O PLOVIDBI I LUKAMA NA UNUTRAŠNJIM VODAMA
("Sl. glasnik RS", br. 73/2010, 121/2012, 18/2015, 96/2015 - dr. zakon, 92/2016, 104/2016 - dr. zakon, 113/2017 - dr. zakon, 41/2018, 95/2018 - dr. zakon, 37/2019 - dr. zakon, 9/2020 i 52/2021)

Značenje pojmova

Član 4

Pojedini izrazi upotrebljeni u ovom zakonu imaju sledeće značenje:

32) ploveće telo je splav ili druga konstrukcija, objekat ili spojena struktura sposobna za plovidbu, koja nije brod, tehnički plovni objekat, čamac ili plutajući objekat;
35) plovilo je brod, tehnički plovni objekat, jahta, čamac, ploveće telo, plutajući objekat, plovilo koje obavlja ribolov i drugi objekat koji je osposobljen za plovidbu i koji učestvuje u plovidbi;38) plutajući objekat je plovilo bez sopstvenog pogona koje po pravilu nije predviđeno za premeštanje niti za obavljanje posebnih radova na unutrašnjim vodama (kupatilo, hangar, vodenica, ribarska tikvara, kuća za odmor, ponton, pontonski most, stambena lađa, ugostiteljski objekat, splav kućica, plutajuća radionica i slično); :huh:  :huh:  :huh:

ima na forumu članova koji mogu dati preciznije informacije i tačne  :help:

Teme sličnog naslova (10)