Dozvole za rekreativni ribolov - 2020. godina

Započeo pikeman, 20 Avgust 2019, 11:55:45

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

pikeman

Na osnovu člana 42. stav 1. Zakona o zaštiti i održivom korišćenju ribljeg fonda (,,Službeni glasnik RS", br. 128/14 i 95/18 – dr. zakon),

Ministar zaštite životne sredine donosi
PRAVILNIK

o vrednosti dnevne, višednevne i godišnje dozvole za rekreativni ribolov za 2020. godinuČlan 1.

Ovim pravilnikom propisuje se vrednost dnevne, višednevne i godišnje dozvole za rekreativni ribolov za 2020. godinu.Član 2.

Vrednost godišnje dozvole za rekreativni ribolov iznosi 7.000 dinara.

Za lica starija od 65 godina, žene i lica sa telesnim oštećenjem od 60–80%, vrednost godišnje dozvole za rekreativni ribolov iznosi 3.500 dinara.

Za lica sa telesnim oštećenjem od 80% i više, lica sa potpunim gubitkom radne sposobnosti, za vojne invalide sa telesnim oštećenjem od 60% i više, civilne invalide rata sa telesnim oštećenjem od 60% i više i lica mlađa od 18 godina, vrednost godišnje dozvole za rekreativni ribolov iznosi 600 dinara.Član 3.

Vrednost godišnje dozvole za rekreativni ribolov na ribarskom području u zaštićenom području, za sva lica, iznosi 4.000 dinara, osim:

1) za zaštićena područja: Park prirode ,,Sićevačka klisura", Specijalni rezervat prirode ,,Jerma", Specijalni rezervat prirode ,,Ritovi donjeg Potisja", Zaštićeno stanište ,,Bara Trskovača", Park prirode ,,Ponjavica" i Predeo izuzetnih odlika ,,Karaš–Nera", u kojima iznosi 2.000 dinara;

2) za zaštićena područja: Park prirode ,,Palić" i Specijalni rezervat prirode ,,Ludaško jezero", u kojima iznosi 2.500 dinara;

3) za zaštićena područja: Park prirode ,,Zlatibor" i Park prirode ,,Radan" u kojima iznosi 3.000 dinara;

4) za zaštićena područja: Nacionalni park ,,Đerdap", Park prirode ,,Stara Tisa" kod Bisernog ostrva, Specijalni rezervat prirode ,,Obedska bara", Specijalni rezervat prirode ,,Gornje Podunavlje" i Specijalni rezervat prirode ,,Uvac", u kojima iznosi 5.000 dinara;

5) za zaštićeno područje Nacionalni park ,,Tara", u kome iznosi 4.500 dinara;

6) za zaštićeno područje Park prirode ,,Stara planina", u kome iznosi 6.000 dinara;

7) za zaštićeno područje Predeo izuzetnih odlika ,,Klisura reke Gradac", u kome iznosi 10.000 dinara.Član 4.

Vrednost dnevne dozvole na svim ribarskim područjima iznosi 1.000 dinara.

Vrednost višednevne dozvole na svim ribarskim područjima iznosi 2.000 dinara.Član 5.

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u ,,Službenom glasniku Republike Srbije", a primenjuje se od 1. januara 2020. godine.

Broj 110-00-062/2019-04U Beogradu, 6. avgusta 2019. godine

Ministar,

Goran Trivan, s.r.Nemojte u temi pisati o radu ribočuvara, ribokrađi, da li ćete kupiti dozvolu...
O tome u delu posvećenom ekologiji i zaštiti voda smiley318.
U ovoj temi pišite samo informacije u vezi dozvole za 2020. godinu.


ModusVivendiKG

Sta se podrazumeva pod visednevnom dozvolom? Odnosno da li je odredjen maksimalni broj dana?
Ako nije da uzmem visednevnu na 365 dana smiley206

Zmaj Strasni

Visednevna vazi 7 dana. Ovde se u sustini nista nije promenilo u odnosu na ovu godinu.

sona

Isto ko i prosle god.jedino se mora definisati gde vazi ta zajednicka dozvola. Jer se ne moze bas svuda pecati sa zajednickom. Ili izdati jednu bas zajednicku. Al sve u svemu nije dozvola problem ,nego savest i ponasanje ljud kao i sprovodjenje zakona.

no names

Meni trebaju 3 dozvole i 3 članske karte.....ta jedinstvena je jedinstvena samo na papiru. I kad kažu nije skupa....ma jok. 7000+5000+5000+500+500+500=18500din......DTD kanal mi na 5km od kuće....Jegrička mi na 4km od kuće samo za to dve dozvole  :rolleyes:
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

sona

Razmisljam o kupovini godisnje za neki revir u blizini N.S.
Jer mi eve ovo bas i nije jsno. smiley033

DOXAT

Dobro bi bilo da neko, ko zna, napiše, kako se i gde kupuju dnevne i ostale dozvole, na navedenim posebnim područjima, parkovima, rezervatima i slično...

Imao sam prilike da me u zoru sretnu ljudi i pitaju kako i gde da kupe dozvolu za pojedine vode, gde sam pecao, a nisam umeo da im dam odgovor...

Batica

Opet 12000 za dozvolu.
Ili je ove godine za BG bila 6000 din a sada 7000?
Zaboravio.

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka

glos

Uzmeš 5 - 6 jedinstvenih i možeš da odeš na podosta voda..
Life is what`s supposed to happen while you`re at work

Oliverikus

Sve je ostalo isto kao i za ovu godinu.
Višednevna dozvola važi do 7 dana. Ove sezone sam već ispisao 5 komada, bile su veoma tražene... a u najavi je još nekoliko. Višednevna je povoljna za one koji imaju kratak odmor koji mogu da iskoriste kada kampuju ili borave pored neke vode i osim tog odmora ne idu na vodu. Godišnja dozvola je u takvim slučajevima stvarno neisplativa.
Višednevna dozvola može da se uzme kod ribočuvara ili najavom kod udruženja (da mogu da poruče/trebuju takve dozvole). Višednevna, kao i dnevna dozvola važe samo za vodu za koju je izdata, tj npr za Tamiš vredi samo dnevna/višednevna izdata od RSV-a a nikako od Rezervata Prirode Zrenjanin ili Voda Vojvodine, i obratno, dnevna/višednevna dozvola RSV-a ne vredi na vodama drugih korisnika (bilo je takvih pokušaja).
Ove godine je nastavljen trend povećanja procenta ribolovaca sa godišnjim dozvolama, bar na Tamišu. Prodaju se dnevne dozvole ali po spiskovima vidim da je mnogo onih koji su do sada išli na varijantu dnevne prešli na godišnje dozvole.
Naziv jedinstvena dozvola jeste apsurdan, kao što je no names  smiley033 naveo.
Na spisku posebno izdvojenih voda i dalje ne vidim Labudovo okno, tj Dubovac i to je kamen spoticanja u ovom našem kraju. Koja dozvola tu važi/ne važi, ako je to zaštićeno područje zašto ima alasa (malo ih je u odnosu na lopove...), ko i kako kontroliše i kolika je to tačno teritorija koju zahvata Labudovo okno?

sona

To znaci da dozvola kupljena u Formax-u.nacionalni park. Fruska gora ne vazi na podruciju. Vojvodina vode evo sad ne znam da li dozvola vazi u Bezdanu? Iako je za sve otvorene vode. smiley033

Oliverikus

Višednevna dozvola može da se uzme kod ribočuvara ili najavom kod udruženja (da mogu da poruče/trebuju takve dozvole). Višednevna, kao i dnevna dozvola važe samo za vodu za koju je izdata, tj npr za Tamiš vredi samo dnevna/višednevna izdata od RSV-a a nikako od Rezervata Prirode Zrenjanin ili Voda Vojvodine, i obratno, dnevna/višednevna dozvola RSV-a ne vredi na vodama drugih korisnika (bilo je takvih pokušaja).

To se odnosi na dnevne i višednevne dozvole. Godišnje dozvole od 600/3500/7000 din. koje se vode kao jedinstvene važe i na drugim područjima, ne samo za vode korisnika koji je izdao tu dozvolu.

sona

Hvala ,ne bih zeleo da dodjem u situaciju da naidje kontrola i da kaze ta dozvola ovde ne vredi. smiley033

peconi

Citat: Oliverikus poslato 21 Avgust 2019, 16:17:10
Na spisku posebno izdvojenih voda i dalje ne vidim Labudovo okno, tj Dubovac i to je kamen spoticanja u ovom našem kraju. Koja dozvola tu važi/ne važi, ako je to zaštićeno područje zašto ima alasa (malo ih je u odnosu na lopove...), ko i kako kontroliše i kolika je to tačno teritorija koju zahvata Labudovo okno?

Bio ja prosle nedelje na camcu i naleteo mi cuvar. 10min pre njega razvukose mrezu od obale do obale (ade zilave). On dosao, pogledao godisnju i poceo da prdi kako ne vazi i treba da se doplati dnevna za nacionalni park. Ja mu pokazem mrezu i pitam koja je fora sa nacionalnim parkom i doplatama ako moze da radi ko sta hoce. On mi rece da su to alasi, da je sve regularno i da su kupili dozvole od drzave. Al je posle tog pitanja odustao od naplate i otisao. A malo posle njega su dosli ti sto su razvukli i pokupili mreze. To je verovatno neka sirotinja iz kraja, al bi i slep video da svi u nekom dosluhu i dogovoru i da tu regularnih alasa nema.

Spojene poruke: 21 Avgust 2019, 20:09:01

Takodje mi nije jasno to sa dnevnim dozvolama. Od cega/koga zavisi da li dnevna dozvola moze da se kupi od cuvara na vodi ili mora da se kupuje dan ranije u lokalnom udruzenju?

Zmaj Strasni

Ovo poslednje zavisi samo od volje ribocuvara i njihovih sefova. Npr. u G. Podunavlju ne daju dnevnu na licu mesta dok ribocuvari Vojvodinavoda dozvoljavaju. Po meni je logicnija ova druga opcija jer bi ih terala da idu cesce na vodu i bolje bi punili budzet, ali to vise niko ziv ne zna sta se tu desava.