Dozvole za rekreativni ribolov - 2020. godina

Započeo pikeman, 20 Avgust 2019, 11:55:45

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Mrkela

Da li jednodnevna dozvola za ribolov vazi do kraja tog dana ili 24 sata od kupovine. Po meni je ovo drugo logicnije.

slob

I meni je logično da je uzimaš za sutra ili valjda za bilo koji dan unpred :takoje: Ali neka se javi Oliver ili neko ko je uzimao već dnevnu.
"Ako  nismo u stanju da nešto predstavimo brojevima, to svakako znači da je naše znanje o tome nedovoljno."
                                                          Lord Kelvin

Oliverikus

Mrkela  smiley033
Možda logiku možemo da tumačimo na nekoliko načina?
Dnevna dozvola važi za dan kada je izdata od 00,00-23,59... tj za taj kalendarski datum. Ako bi tvoju logiku primenili, dozvole bi važile 24h ali u dva dana, tj dva datuma. Zar ti to ne bi bilo komplikovano? Meni kao ribočuvaru bi bilo komplikovanije nego sada ali bih radio i po takvom sistemu, čak i da se naplaćuje pecanje po satu!!!
Smatram da nema potrebe više zapetljavati od ovakve postavke sistema dozvola. Primer zapetljavanja je ova tzv jedinstvena dozvola sa kojom se peca na objektivnoj većini voda ali ne na svim vodama.
I godišnja dozvola važi od 01.01. do 31.12. tekuće godine, višednevna 7 kalendarskih dana (sati se ne upisuju) pa tako i dnevna dozvola.
Dozvola na sat, par sati ili poludnevna može da se primeni u ovim uslovima samo na malim, komercijalnim revirima... i zbog komplikovanja izrade i potrebe čuvanja 24h dnevno ne može koštati manje od dnevne dozvole.

rekreativo

a moze li da se uvede kvartalna dozvola,prosto nek se uvede dozvola za prvi,drugi,treci i cetvrti kvartal godine.naravno i nek bude nesto skuplja po kvartalima,ali verujem da bi vecini ribolovaca to vise odgovaralo .

Oliverikus

Mnogo toga sam mislio da napišem kao odgovor ali bih daleko izašao iz teme. U ovim uslovima, sa ovakvim stanjem i problemima jedino poboljšanje bih video u vraćanju korisničke dozvole koja bi naterala upravljače i korisnike voda da maksimalno čuvaju svoje vode. Cena dozvole, bez obzira na mišljenje mnogih, samo za vode koje se čuvaju kako treba nisu velike nego čak i skromne u odnosu na troškove. Problem je što mnogi korisnici nemaju potrebe da čuvaju vodu jer kod njih morate kupiti dozvolu bez obzira što na njihovim vodama i ne pecate (eventualno retko pecate).
Pošto je tema 2020. godina i dozvola za taj period, sve što je trebalo da se odluči, odlučeno je.
Verovatno će biti nekih promena za 2021. godinu jer se radi na izmeni zakona. Ne verujem da će biti kvartalnih dozvola jer bi imali druge probleme takvim vidom naplate u sezoni. Sasvim dovoljne su višednevne (do 7 dana) dozvole za one koji ne žele da kupe godišnju jer retko pecaju. Ko peca češće, eto godišnje dozvole i nema nikakve komplikacije.

acasim75

doneses dozvolu bez potpisa cuvara i platis 50% cene sledece godine,ribocuvar bez 200 potpisa sledece godine radi za 50% plate...ili tako nekako
od mene uvek mozete dobiti bezplatne i bezkorisne savete  :rolleyes: :lol:

orka

Kakva je situacija sa dozvolama. Da li već mogu da se kupe ili ne ?

dragan2006

Dozvole su u prodaji od sredine decembra...evo ja je malopre kupio u Pro fishing shopu. smiley033

nadal


obradovicsrdjan

Citat: rekreativo poslato 31 Avgust 2019, 13:29:43
a moze li da se uvede kvartalna dozvola,prosto nek se uvede dozvola za prvi,drugi,treci i cetvrti kvartal godine.naravno i nek bude nesto skuplja po kvartalima,ali verujem da bi vecini ribolovaca to vise odgovaralo .
Za svaki kvartal po 2000. Onda bi 80% ribolovaca kupovalo 2. i 3.kvartal tj od marta do 1.4 do 30.9, sto znaci manje para, a vise ribolovaca sa dozvolama. Znaci nema sanse:)

Sent from my Moto E (4) Plus using Tapatalk


dragan2006

Citat: nadal poslato 04 Januar 2020, 13:43:28
jel treba 2 fotografije?

Meni su trazili jednu, za u dozvolu.Treba ti ocitana licna karta ili fotokopija, to ostaje kod njih. :takoje:

zolja

Citat: sona poslato 21 Avgust 2019, 16:36:12
To znaci da dozvola kupljena u Formax-u.nacionalni park. Fruska gora ne vazi na podruciju. Vojvodina vode evo sad ne znam da li dozvola vazi u Bezdanu? Iako je za sve otvorene vode. smiley033

Ako se nešto nije promenilo, sa jedinstvenom dozvolom u okolini Sombora možeš da pecaš samo na VBK i DTD nizvodno od Kupusinačke brane......
Za Dunav, Bajski kanal, Baraćke, DTD kod Bezdana ti treba dozvola za Gornje Podunavlje   :veryangry:

goraniko

Smesno.
Posebna dozvola za Radan 3000 dinara. Pa u Kosanici na podrucju Kursumlije gde je proglaseno zasticeno podrucje Park prirode Radan planine nema vode u poslednje vreme, a o ribolovu i da ne govorimo jer je ostalo nesto malo ribe koje je sve manje zbog barikada na vodenom putu, tj.hidrocentrala u Prokuplju kod Hisara i slicne takve kod sela Plocnik obe izgradjene na reci Toplici na podrucju SO Prokuplje.
I OVAJ DEO PODRUCJA RADAN PLANINE SE UPOREDJUJE SA OSTALIM ZASTICENIM PODRUCJIMA.
Lova bato.
Pa ovde u Kosanici treba TRAJNO zabraniti ribolov jer je prirodno mrestiliste i naterati odgovorne da se resi riblja staza na hidocentralama da riba moze stavrno da nesmetano nastavi svoj put ka cilju i isti i ostvari.
Od dana izgrdnje hidrocentrala na reci Toplici Skobalj i ostale ribe vise nikada nece doci na mrest u reci Kosanici gde su se mrestile vekovima putujuci uzvodno ka Velikoj Kosanici  ispod sela Kupinova.

Vredi li u Srbiji bilo sta komentarisati ?

-3) za zaštićena područja: Park prirode ,,Zlatibor" i Park prirode ,,Radan" u kojima iznosi 3.000 dinara;


sona

Ovo sa dozvolama za otvorene vode vec postaje nocna mora.Pa zasto je onda jedinstvena ako je kupim u Formaksu a ne mogu da pecam u Bezdanu kod carde,i to je divlja voda zar ne?

Saša

U Bezdanu možeš sa njom (jedinstvenom) da pecaš samo na VBK i Korlatošu a za ostalo ti treba dozvola za Specijalni rezervat prirode Gornje Podunavlje (5.000 din).

Послато са SM-G965F помоћу Тапатока

Bass mi je opsesija...