Vukovi sa DUNAVA

PRIBOR & OPREMA => Varalice => Temu započeo: gnenad69 02 Avgust 2010, 08:58:00

Naslov: Prva varalica
Poruka od: gnenad69 02 Avgust 2010, 08:58:00
E sad ne znam jesam li pogodio mesto za ovaj post ali urednici ce mi oprostiti... :)

Iz zdravstvenih razloga preporucena mi je stroga setnja. S obzirom da zivim na 500m od obale Dunava hteo sam da spojim lepo sa jos lepsim i da tu setnju upotpunim.

Do sad sam uglavnom pecao plovkom i pomalo dubinkom ali to je sve sedeci na stolici.

Planiram da kupim stap i masinicu za malo varalicarenja uz setnju. Moram odmah da napomenem da sve i da hocu ne mogu da trosim ne znam koji novac na kupovanje mnogo dobre opreme. Imam neki stap stari DAM sa masinicom iste firme ( ne znam oznake )2,7m duzine.

Teren je pola kamenite obale, sa relativno sporim tokom kad je voda niska a druga polovina je zemljana obala sa sumom uz vodu.
Nisam do sad pecao na varalicu i zamolio bih za pomoc Vas iskusne vukove da mi objasnite u jasnim crtama koje varalice da koristim za koju ribu, nacine bacanja i vucenja , uopsteno kako to sve ide. Pregledao sam sajt ali sve je uglavnom objasnjeno za one koji imaju bar neko iskustvo a ja ga nemam uopste i nemam od koga da naucim uzivo.

Nadam se da Vam je jasno sta je pisac hteo da kaze.

Unapred zahvalan.
Naslov: Odg: prva varalica
Poruka od: maverick 02 Avgust 2010, 09:14:57
reci gdje zivis i sigurno ce se netko od vukova ponuditi da izadje s tobom i pokaze ti nesto za pocetak
Naslov: Odg: prva varalica
Poruka od: Olovo 02 Avgust 2010, 10:50:52
a mozesh i sam ,vezati cvor znash,uzmi nekoliko povrshinskih varalica, ili ih za pocetak vodi samo po gornjem sloju vode dok se malo ne uhodash, pa onda predjesh na dno.
Za razliku od staticnog ribolova , ovo bacanje varke zna da bude dosta naporna rabota ,zato ti preporucujem izlaske ranim jutarnjim satima ili uvece jer preko dana cesh se izloziti vecem naporu od vrucine pa zato za pocetak vishe  hodaj i bacaj bez veze ,jer ako varalicharish , barem ja , onda dobijesh ribu , zalepish se za jedno mesto i bacash i po 1 h na istom mestu , odvalish rame i ledja a to nije to sto zelish  smiley033
Naslov: Odg: prva varalica
Poruka od: gnenad69 02 Avgust 2010, 11:00:47
hvala za dobro uputstvo...

bicu toliko dosadan da zamolim i za izbor povrsinskih varalica.

nazivi i eventualno neka slicica, cisto da znam da prepoznam. Ostalo nece biti problem. Da li koristit najlon i koji, da li korstiti strunu i koju.

opet unapred hvala
Naslov: Odg: prva varalica
Poruka od: Olovo 02 Avgust 2010, 11:05:49
preporucio bih ti najlon za pocetak da se ne bacaju pare na strunu i da odustanesh odmah u pocetku kada se zamrsi a varalice imash u temi varalice ..pa nadji tamo ima ih gomila povrshinskih , jedne koje retko kada mashe su sfc rapaline shad rap 5-7 cm..tu cesh imati dobar pregled jer se dobro vide a i lako se sa njima peca ...
Naslov: Odg: prva varalica
Poruka od: gnenad69 02 Avgust 2010, 11:14:02
sta reci osim Hvala i skidam kapu na brzini odgovora....