Kako namotavate strunu na špulnu?

Započeo pikeman, 12 Oktobar 2010, 23:42:01

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

glos

Samo gledajte i ti i Dupli da vam pod predviđenim uglom ulazi.
Milanov pristup je na tu temu, najbezbolniji.
You know, when you f up all.

slob

E Glosu Glosu...Šta to napisa? :shocked:
"Ako  nismo u stanju da nešto predstavimo brojevima, to svakako znači da je naše znanje o tome nedovoljno."
                                                          Lord Kelvin

glos

Vidiš ovde kako na drugoj slici, lik drži, doduše silk..

Tik iza i odmah do, mjesta prolaska kroz prvu kariku.

https://www.bassfishingandcatching.com/spooling-fishing-line.html

Takođe kaže da vidiš da grešiš ako posle deset namotaja silk počinje da se frče.

Doduše ja ostajem pri svome da tenzijom i onim što izađe iza svaki smjer je proizvoljan, od raznih stvari među prstima, najviše tačkom, količinom pritiska, debljinom, dužinom kontakta itd. ovisan. Što znači da i ako smjer do prstiju valja,  ne frče, posle se sve isprevrće.

P.S.S Za pletenicu nema veze smjer, nego skliskost i vode sadržina, obim, . Što onu Milanovu motalicu čini samo za strunu dobrom.

Ps3 i prestani me više o svemu dodatno propitivati.. jer se osjećam zbog mladih plavih orlova obavezan i suvišno pojašnjavati.
You know, when you f up all.

milanstosic

Sve u svemu voda meni ne smeta nego je meni dodatna i suvisna dogma. Cak i ako joj se podize temperatura da omeksa monofil bilo bi korisno pitati, a na koju temperaturu i opet ce odgovor biti takav da se zakljuci da je beskorisno.

Sa druge strane, kako got da motamo, bice uvrtanja, vise ili manje. Na novom koturu monofila manje nego na vec premotavanim.
A sa strunom pazljivo... i ona se itekako uvrce i moze da se upropasti. Meni onaj premotac kineski pomaze da ne mislim hoce li struna da se krza na ivicu kotura koja moze biti sa prorezom. A kad treba da namotam sa spulne na kotur, tek tu mi zavrsi posao.

Slob, Glos, hvala na obrazlozenjima i strpljivoj komunikacij. Hvala i ostalima i jos jednom se izvinjavam svima koji su razumeli da mi se kod vode jedino ne svidja sto je beskorisna i dodatna peripetija, a da nekontrolisano tandrljanje kotura po kanti tek nije normalno i dovodi u zabludu, cak steti narocito kad ima boljih metoda. Sve ostalo je ok. Koji nisu razumeli i to je ok.

I svaka cast takmicarima i njihovim prijateljima narocito ako imaju volje da podele pravo znanje. Ocekujem nove clipove sa demantima zastarelih i stetnih metoda ako su pravi likovi u pitanju.   :cheesy:

glos

Eureka.


Iskreno govoreć` ja prvi nikada nemam volje - strpljenja, za razna, sipanja, nosanja,  kvašenja. Ali sada nakon ovog videa gledaću da imam takav lonac u blizini. Jer kada je blizu i pri ruci mnogo doprinese manjoj muci. A time i primjenjenoj nauci. Na koncu mnogo je lakše u ovakvom, loncu..Za veće špulne ( 600 m - 1 km 0.50 - 0.70 mm ) ču ovako kroz sredinu, a mini ( 100 - 200 m 0.16 - 0.30 mm strune ) mogu na tu za paru rupicu. Nema oštre rubove, staklo to od rupe za šrafljenje ručke..

P.S. Slobo, sada motajući preko noći kvašen silk, pomislih na momenat da sam pustio čvor, kraja, na druge role turu zavezan, da prođe. Jer je od pravilno popunjene špulne, na milimetar ispod ruba špulne, sada prešlo u prepunjenu špulnu, na milimetar preko ruba !!  Znači isti silk ista dužina, špulna prepunjena.

P.S.S. Silk više ne pokazuje ni F od federisanja. A bio je sklon. Suv.

Ps3, dodao sam u toplu vodu sinoć i ovaj kondicioner za kosu. ( Valja bilo koji, za suvu i slično, sjaj.. )
08 Maj 2024, 10:16:53Mali upgrade. Taman mi silikonski čepić, bivša stopica blendera, probušen burgijicom od 1 mm stane, i daje tenziju, zaustavlja suvišnu vlagu, a i ispravlja i isteže dodatno, te time doprinosi pozitivno, namatanju.
You know, when you f up all.

laki22Sent from my MNA-LX9 using Tapatalk


Fortis

Taman se smirile strasti, kolega opet diže tenziju i neizbežnu raspravu  :lol:

Teme sličnog naslova (10)