Surfcasting štapovi

Započeo žex.rašeta, 17 Decembar 2017, 21:01:42

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

žex.rašeta

Verovatno su svi na moru videli ribolovce sa visoko podignutim stapovima kako love ribu. Štapovi su veoma dugi i kreću se u dužinama od 3,6-5m. Trodelni ili teleskopi. Težina bacanja je od 100-300 gr u raznim kombinacijama. Najviše se koriste dužine 3,9, 4,2 i 4,5 m. Imaju dugačak 'kundak' za daleke izbačaje pa se 100m dostiže bez većih problema. Na takmičenjima spec. surf štapovima bacaju i 250m :rolleyes:. Prvi štap mi je tele-surf Lineaeefe t.b. 150 gr. Carbon štap koji na 'suvo' podiže 10 kg :takoje: (ima video  :wink:).Crni petak je dodao i jedan trodelni ...Fostoria je urađen od S.H.R.M. carbona t.b. 200 gr. Čekaju maj i namenski ribolov u Grčkoj. :rolleyes:
Biće nam bolje kada mi postanemo bolji ljudi!

milan ns

Valja se polako spremiti za ribolov na moru.Pošto je kod nas slaba ponuda takvih štapova trebala bi mi neka preporuka za telesurf štap.Koji kupiti i gde ima da se kupi?

Poslato sa SLA-L22 uz pomoć Tapatoka

Pecanje mi je opsesija.

Neustrasivi986Bez neke reklame ali kupih ovakva dva komada i dve razlicite masine za ovu godinu mozda ti se svidi
smiley033 smiley033 smiley033

milan ns

U medijuvremenu sam kupio jednog polovnjaka
Za dve nedelje proba na moru pa ću da vidim kakav je.

Poslato sa BLA-L29 uz pomoć Tapatoka

Pecanje mi je opsesija.

Neustrasivi986

Koliko si ga platio ako nije tajna??

milan ns

Pa iskreno neznam dali sam ga platio 4000 ili 40 eura al tu negde

Poslato sa BLA-L29 uz pomoć Tapatoka

Pecanje mi je opsesija.

Neustrasivi986

Lepo izgleda, nadam se da ces okaciti slike ulova  :thumbup:

milan ns

Štap je stariji ali sam malo guglao po Italijanskim forumima i komentari su dobri. A za ulov se i ja nadam

Poslato sa BLA-L29 uz pomoć Tapatoka

Pecanje mi je opsesija.

nme

Nešto surf štapova imaju u ponudi Carpologija i Blinker, pa kome trebaju...Ja za dubinku na moru koristim Byron Tri Fibre od 3.50m tb. 90 gr. ali na terenima gde nisu potrebni preterano daleki zabačaji. Ipak, ovih dana i ja nešto razgledam sajtove prodavnica, Kupujem-prodajem  :cheesy:

glos

strašno loša ponuda kod nas
a pogotovo preko 200 gramaca
( ovaj gore telesurf sa nevezanim karikama je loš izbor, takve karike prve odu )
Life is what`s supposed to happen while you`re at work

sasabosko

Imao je kod CMW-a jedan blank 4m ili 4,2 reinshadov cini mi se, dvodelni 300-650gr, iako nisam imao realnu potrebu za takvim stapom, mnogo me svrbeo i zanimalo me kakva je to zivotinja od stapa, i sta sve time moze da se baci. Surfove kod nas nisam video preko 300gr bacanja, i po pravilu su svi bili meki, moji 3,25-35 ove godine vodu ne videse, sve vise me privlace kraci stapovi :sad:
Znoj nilskog konja je roze boje

žex.rašeta

Zanima me za koje situacije je potrebno 300 gr ?
Biće nam bolje kada mi postanemo bolji ljudi!

sasabosko

Ne znam, mene su oni iz pocetka zanimali za lov soma i bacanje teskih montaza cija je duzina velika, da bih mogao recimo da bacim usidreni povrsinski sistem u sto vecu dubinu. Sto se njihove prave namene tice, to mi je potpuna nepoznanica :no:
Znoj nilskog konja je roze boje

peconi

Citat: žex.rašeta poslato 13 Avgust 2018, 22:45:39
Zanima me za koje situacije je potrebno 300 gr ?
Ziv keder ili ziva lignja + olovo = bar 300g

I ja sam se pitao cemu takve motke dok skoro ne videh na youtube-u nekog grka kako vadi gofove i tune od 50+kg na surf. Na kraju krajeva i 50g da je teret, taj stap mora bar kilogram da zabaci da bi imao snage za tolike ribetine. Uglavnom ni ne zabacuju nego razvlace onim camcima na daljinski, kao sarandzije.

Ad fines

uzeo malo da razgledam ove štapove po netu, a u jbt šta tu sve ima, beach ledgering, surf casting...  našao par trabucca, cena prava sitnica a oprema fuji, provodnici torzite.....  jedino teško nalazim podatke o težini tih štapova. Za jedan sam našao oko pola kg, i za neki Sportex 700 i neki gram. Razmišljam da nabavim 2 i da pobacam ove feederčiće pa da mogu kao čovek da zabacim na pola Save  :rolleyes: :lol: