Daiwa TD Feeder 3.60m 120gr

Započeo Dragan Nešković, 01 April 2022, 19:30:17

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Dragan Nešković

Ево да напишем коју реч на тему овог штапа, и да поставим пар фотографија.
Основне податке о овом штапу, можете погледати овде https://www.formaxstore.com/feeder-stapovi/28928-td-feeder-3-60m-120g-11744-366.

Штап долази у одличној, тврдој футроли, у којој је и посебан део за пластичну тубу са врховима . Са овом футролом, може се комотно оставити машиница на штапу, и тако носити. Уз штап долазе два добро уочљива, необележена врха (квајвер-а), различите осетљивости. Онај хејви је обележен белом тачком на свом почетку (корену). Сами врхови су прилично дугачки, целих 64,7цм, што им без обзира на масивност коју имају, даје велику осетљивост. Кроз вршне проводнике без проблема пролази чвор од шока.

Први проводник на бланку је величине 25, удаљен је 65,5цм од стопе машинице, па се може ставити и нека већа машиница, ако за тим има потребе. Држач машинице је фуџи, који се заврће од доле. Дршка је за штап ове дужине и намене, рекао бих добра, дугачка је 49,5цм. од стопе машинице.

Када се овај штап склопи, први утисак је његова невероватна лакоћа. Штап је тежак свега 189гр. што је за његову јачину изузетно. Склопљен штап без врха (квајвера) је изузетно оштар, а када се дода сам врх, онда ми је штап био некако чудан. Његови дугачки врхови дају бланку прилично другачији рад, и штап лако улази у параболу, под било којим теретом, али се не закључава и лепо води рибу. Бланк јасно даје до знања да има доста снаге, иако ми је требало пар пецања да се навикнем на ту његову снагу и мекоћу, у исто време. Штап је реално декларисан, кавезну хранилицу са кранпонима од 100гр. + храна, без икаквих напора, и без активације самог бланка, сасвим опуштено шаље на даљину од 50 метара. Са активацијом бланка при забацивању кавезне хранилице од 80гр.+ храну у њима, слао сам на нешто преко 67 метара, без икаквог напора, ни по бланк, ни по мене. Заиста изузетан штап, биће задовољство са њим пецати.

Овим штаповима сам планирао да покријем пецање са хранилицама од 50-100гр, на оним најчешћим даљинама, дакле 40-50м, али са обзиром на лакоћу и квалитет овог бланка, моје дружење са њима биће доста чешће. Нисам стигао да проверим његове крајње домете, али скоро сам сигуран да ћу без икаквих проблема достизати даљине око 80 метара, са теретима до 80 гр. Но отом потом, има времена. Иначе, штап је осетљив до те мере, да се јасно види трзај малог пеша од 2,5цм, на даљини 45м, у јаком току где је једва држала хранилица од 100 гр. која почне да се помера чим из ње изађе храна. Имао сам пар лепих деверика од око 1кг. на овом штапу, прилично оних  од 500-850гр, лепих шљивара, пар мањих мрена, и мали милион пешева, укратко речено, штап ме је одушевио како ради на риби. Бланк у току стоји добро, на фотографијама су ситуације где су хранилице од 100 гр. забачене на даљине од 35, 42, и 57м. На тим позицијама ток је био прилично јак, хранилице су одмах по пражњењу хране почињале да се померају, дубина је била од 5,5 до 8 метара на тим позицијама.

Ако услови на води буду дозвољавали током ове сезоне, ово ће ми свакако бити најчешће коришћена гарнитура за фидер пецање. Урадио сам пар резервних врхова, али имам намеру да урадим још који комад, јер хоћу да направим врхове којима ћу добити још нешто оштрији штап, бланк је ко створен за тај рад.

Поздрав  smiley033   


10 April 2022, 12:58:18
Ево још мало информација о овом занимљивом штапу ...

Не рекох у првом јављању, да су проводници (карике) на њему, ка типа. Нисам нашао информацију ко им је произвођач, рекао бих да су то Seaquide карике. Иначе карике су пристојно удаљене од бланка, како прва, тако и све стале. Што се тиче снаге овог бланка коју он свакако има, она потиче од прилично масивног првог, доњег дела, на фотографији можете видети дебљину зида на његовом врху. Средњи и вршни делови су такође масивни, наравно да се дебљина зидова благо смањује како се иде ка врху штапа, и таква конструкција даје ту приличну оштрину овом изузетном бланку.

Када сам код бланка, на фотографијама можете видети како тај бланк носи терет, поред њега сам ставио Бензар конкурс метод 3,9, и на оба штапа сам ставио пикер олово од 80гр. Оба та штапа су дакле са истом номиналном тежином бацања до 120гр. Наравно, Бензар је знатно јачи штап, али ова тим даива нема чега да се стиди, погледајте фотографије. До њеног трећег дела она носи терет скоро идентично као и Бензар, тек када се на трећи део дода даивин квајвер, тада долази до разлике, и тада ова даива иде у лепу параболу под теретом, али се не закључава како сам већ рекао.

И пар речи о футроли која долази уз ову даиву. Као што сам рекао, футрола је одлична, али у њој нема неке траке којом би се штап учврстио приликом транспорта, па ако у њој држите расклопљен штап који нисте повезали, његови делови могу прилично да ландарају унутра, јер је футрола прилично пространа. У овој футроли ја комотно носим два штапа тих димензија, и има још места у њој.

На крају да кажем, и да је ова даива идеална за коришћење упредених струна, за фидер гумом нема потребе. Ја обично ставим 1м дебљег најлона (снег лидер), на коме ми стоји хранилица и предвез. На ову даиву одлично иду машинице типа висаж 4000, риверкрафт метод, и сличне машине тог типа (величине). Штап је са њима у одличном балансу. Штап одлично носи и веће машине типа ТДР Дистанц, са том величином машинице, штап има идеалан баланс, па сад ко шта воли. То му је то што се тиче ове даиве, одличан штап, моја искрена препорука.

Поздрав, и бистро  smiley033

Поштено на води  smiley033

blaza


vradojicic

Nije obo karika K tipa, bar ne ova na slici. Nebitno, vazno da je dobra.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

blaza

Dragane,nagovorio si me i nise me prevario. EXTRA je stap. Samo ako mozes da mi kazes gde bih mogao nabaviti rezervne vrhove,konkretno bih uzeo fiberglas ako ima, za dtd i jezera

Dragan Nešković

Колега Блажо, прав за прав, нисам те бре роде ништа наговарао  :lol:
Што се тиче овог штапа, срећна ти куповина, и у здрављу, и весељу да га дуго користиш  :ok:  :thumbup:
Још ако си га купио на овом садашњем актуелном попусту, накриви капу, и уживај  :takoje:

Што се тиче резервних врхова за њега, оригиналне је тешко наћи, мислим да их нема нигде. Колико видим, ти си из Новог Сада, мој ти је савет да одеш до Формакса, понеси вршни (трећи) део свог штапа, па полако погледај шта они имају од резервних врхова за даивине фидере, и да ли неки одговара за твој штап, на пример, ако имају, пробај врхове за н-зон З серију фидера, од 80 до 120 гр, није битна дужина штапа (3,6 или 3,9). Гледај врхове од 1,5, 2, или 3 оз.  Врхове за ове н-зон З фидере, врло лако можеш прилагодити свом штапу, а они ће му додати и оштрину, тако да ћеш добити још квалитетнији штап. Што се тиче прављења врхова, ни то није неки проблем. Не знам да ли имаш у својој близини некога ко се тиме бави, овде код нас имаш МГ сервис, и они ти могу направити врхове какве год желиш.

Поздрав, срећно, и бистро  smiley033
Поштено на води  smiley033

blaza

Hvala rode moj na brzom odgovoru. Da naravno da sam iskoristio popust

Teme sličnog naslova (10)

1226

Odgovora: 6997
Pregleda: 2372391

7489

Odgovora: 3054
Pregleda: 1110269

4293

Odgovora: 2594
Pregleda: 554782

2093

Odgovora: 858
Pregleda: 531559

2675

Odgovora: 286
Pregleda: 190765

22866

Odgovora: 5
Pregleda: 5667

17019

Odgovora: 245
Pregleda: 85541