Bolonjeze štapovi...

Započeo Bigash, 05 Avgust 2008, 07:54:10

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

LimskiVuk

@matori
Probao jesam na suhom i sto se toga tice ispunjava sve uslove test provjere odnosno...jak je i izbalansiran, dobra zavrsna obrada. Ali dok ga ne testiram na vodi ne bih mogao naci neku manu specijalno zbog kojeg ga ne bih kupio (govorim za stap od 5m) ne vidim da se ljudi nesto pretjerano zale na Shimano petice...uglavnom i ako imaju nekih malih mana na to se covjek lako navikne. 

Sto vise upoznajem ljude to vise volim zivotinje...

matori

Hvala vradojcic i Limski, cenim vaše mišljenje s obzirom da pecate na Drini odnosno Limu pa znate šta tu prolazi od štapova,ozbiljno ste me zagrejali za techniuma a mislite li da cena 83 Eura +ptt, pije vodu.
Ne sjakti sve što je od zlata žarom, ni sve lutalice nisu izgubljene.

komša015


LimskiVuk

@matori
Kod tog lika sa KP sam kupio sve i svasta i do sad nemam zamjerke...sto ne znaci da nesto garantujem i ja se spremam da mu potvrdim narudzbu samo plata da legne :cheesy:
Sto vise upoznajem ljude to vise volim zivotinje...

matori

 Verovatno nema povoljnije, hvala komša015.
Limski i ja naručujem, uskoro...
Ne sjakti sve što je od zlata žarom, ni sve lutalice nisu izgubljene.

NikolaNS

 smiley033

Koja je razlika izmedju Tubertini Level Tech 7700CC i Tubertini Level Tech 7700, da li na ovom bez CC ima neke razlike u odnosu na prvi navedeni stap :question:
Rekao je Dunav, a on dobro zna, Na prvom je mestu zemlja Srbija. A gradovi i prije i sad, Kako Dunav rece, to je Novi Sad.

vradojicic

Ima, ali nebitne, ovaj bez CC nije u lak sjaju a ovaj sa CC jeste. Imam ovaj bez CC.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

milos jokanović

Stigo sa motanja kod majstora Pedje iz Krusevca  :ok: :thumbup: :cheesy: . Odlican majstor ima radova na fejsbuku. Ovaj stap je kupljen nenamoran sa ojacanjima na svakom segmentu, stavljeno 8 sprovodnika SIC od toga 3 klizna.










LimskiVuk

Shimano Technium AX TE GT 6 (4-25gr) 5m i 6m
Da napisem koju rijec i da se pohvalim kupovinom  :cheesy:
Sto se tice sestice koju sam malo vise testirao poprilicno sam zadovoljan, vrsna akcija, brz odziv i jako dobar osjecaj prilikom vadjenja ribe (imao sam srecu da zakacim mrenu cca 1kg)...pecao sam na Drini sa plovkom 5gr...ne treba neka jaka kontra dovoljan je blagi trzaj a ostalo odradi vrh stapa mada mislim da tu ima i dosta do tehnike koja dodje sa vremenom (iskustvom) kada se naviknes na stap. Sve u svemu ja sam zadovoljan mada cekam bolju priliku kad cu moci malo vise da je istestiram. U odnosu cijena-kvalitet sam zadovoljan 107e sa dostavom.

Peticu sam malo manje testirao ali nisam uspio da nadjem nijednu vecu zamjerku a i da ne hvalim previse da ih ne ureknem. Kolega je pazario peticu pa cu sacekati i njegovo misljenje jer on ima vise vremena, za prvo pecanje ni on nije nasao ni jednu vecu zamjerku.

LP








Sto vise upoznajem ljude to vise volim zivotinje...

vradojicic

Cekaj Limski, ovaj Technium AX TE 6-500GT ima fabricki Fuji karike?
Reci mi moze li da se bori sa gornjim tokom Drine, plovcima 8-12gr, ima li brzinu za kontre na daleko, kakav mu je odziv vrha?
Fuji provodnici, i te karakteristike, zaista moze biti odlicna kupovina za taj novac. Sad si me zainteresovao. :cheesy:
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

LimskiVuk

Nisam bas neki ekspert za karike ali na etiketi pise "FUJI hard"ili tako nesto, nisam siguran pa sta god to znacilo...
Na vodi sam testirao samo sesticu sa plovkom od 5gr. i prezadovoljan sam...vidi se da tu ima sirine i za teze plovke ali za svaku sesticu treba i malo tehnike ili narodski receno "da legne u ruku" ...probao sam u Gorazdu na 1,8m dubine a probao sam i u Visegradu ispod brane sa dubinom cca 4,5m i takodje ne mogu naci nijednu manu osim da je blank mogao biti i malo tanji da bude ali meni je i ovaj Ok...u nekom je prosjeku tezine sestice ove tezine bacanja...ima brz odziv i uopste ne treba jaka kontra i to je ono sto kazem da treba malo i tehnike da kad dobro vozis plovak i imas zategnut najlon dovoljna je mala kontra a samo vadjenje ribe je predobro.
Planirao sam da pecam cijeli vikend pa cu napisati jos zapazanja jer sam testirao sve ukupno nekih 4,5 sati pecanja...uglavnom omjer kvalitet-cijena je Ok i ja sam zadovoljan.
Sto vise upoznajem ljude to vise volim zivotinje...

Vaso.S

Pred godisnji odmor udjem u trgovinu polovne robe kad tamo u cosku neki stap!!! Pitam trgovca o kakvom se stapu radi,kaze on bolonjez :eek: Kad rece da mu je cijena 15 eura nisam puno razmisljao, odmah sam ga kupio.
Evo me sad u Kozuhama (selo kraj Doboja) i gledam tu "toljagu" i pitam se sta mi bi da ga kupim.U tom trenutku nisam razmisljao da li je to zaista bolonjez stap,niti o tezini stapa... :grin: :veryangry:
Radi se o stapu Shakespeare Tele-Cast Odessa,duzina mu je 5m a akcija 10-30gr.Tezina stapa, onako odoka je oko 400-500gr.
Posto je pretezak za bolonjez pitam se za sta bih ga mogao koristiti :help:?Mozda kao laganu dubinku, ali za to je opet predugadzak :no:
Izgleda da ce na kraju stvarno zvrsiti kao toljaga za tresti sljive mada ni za to nije dobar posto je
mekan/savitljiv...........ma katastrofa od stapa.
Evo par fotki mog nesrecnika...........













P.S.Posto nemam iskustva sa bolonjez stapovima(vidi se iz navedenog)ne mogu vam dijeliti neke savijete,ali kolegama koji planiraju kupovati bolonjez rekao bih de se prije kupovine dobro informisu ili pitaju iskusne kolege za savijet kojih hvala Bogu ima puno na ovom sajtu/forumu.

Eto toliko.........BISTRO!!!

Pozzz
Vaso

vradojicic

Au Vaso, jesi kupio toljagu, vala da si hteo goru tesko bi je nasao. Ne znam cemu moze da posluzi, ja bih je eventualno razmotao, iskoristio donja 3 segmenta, gore zalio sraf i napravio drsku za meredov. Samo kupis glavu za meredov od oko 1000 dinara i eto meredova, ako ga nemas.
Za pecanje iz ruke nije. Moze da posluzi za stacionarno, znaci stap u drzacu, pecanje sarana i babuske po jezerima i sporotekucim vodama. Snage ima na pretek, to se odmah vidi.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

Vaso.S

E ovo za meredov je bas dobra ideja. Moram da vidim na internetu ima li kakav maistor u blizini pa da mi mi to napravi.Hvala za ideju kolega.........

Goachild

Поклони га неком детету или познанику. Неко ће се слатко напецати њиме...
Дршке за мередове су ти од 6 до 20 евра...

Teme sličnog naslova (10)

3236

Odgovora: 270
Pregleda: 150265

12609

Odgovora: 839
Pregleda: 276858

17848

Odgovora: 462
Pregleda: 202720

9274

Odgovora: 115
Pregleda: 65800

6941

Odgovora: 65
Pregleda: 50670

5817

Odgovora: 806
Pregleda: 219715

1226

Odgovora: 6974
Pregleda: 2348877

13185

Odgovora: 203
Pregleda: 134181

22929

Odgovora: 0
Pregleda: 1363

11302

Odgovora: 56
Pregleda: 50962