Bolonjeze štapovi...

Započeo Bigash, 05 Avgust 2008, 07:54:10

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 13 gostiju pregledaju ovu temu.

vradojicic

To jeste, nema teskog stapa kad radi riba, a sta ce jadan kad ne radi. Tezak i onaj od 200gr a kamoli tezi...:)
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

Misur

Kad ne radi,na spavanje... :lol: :lol: :lol: :lol:

pexon

He, he, na spavanje  :lol:  :lol: Još bolje kad ne radi bacim dubinke, uključim signalizatore i zavalim se u stolicu za spavanje. Pod uslovom da napolju ima bar 15 - 20 stepeni. Sada zimi definitivno samo švićkanje bolonjezom, pa makar i u prazno, i rakijica za zagrevanje i duše i tela.
Što se dužine tiče, moraću da isondiram par lokacija na kojim bih pecao, ali su to uglavnom strme obale i zimovnici, pa cenim da je i dobra dubina uglavnom. Ili da odem u Sremsku Mitrovicu da vidim kako tamo ljudi pecaju na Savi, kolike dubine postavljaju itd. Ova ostala mesta su jako slabo posećena od strane ribolovaca pa ne mogu ni da saznam dubinu iz druge ruke.

miodrag

Citat: laki22 poslato 08 Decembar 2014, 18:11:14
nije nikako slab stap, zato sam i napisao da je realan 30 gramac. ja sam svoj popravio tako sto sam poslao preko onog lika iz subotice, da odnese u fabriku u madjarsku, gde su zamenili drugi segment od vrha.
vezano za taj stap energo team blade pole od 6 m bolonjez , ja sam ga koristio jedno pecanje uzeo od ortaka cisto da probam , mislim dA nije bas srecan izbor za bolonjez od 6m,jeste da je tanaku precniku ali je jako lose izbalansiran stap tako i pored toga sto je lak prilicno zamara. bolje pogledaj neki falcon cosmos ili shimano od techniuma pa nagore ako imas mogucnosti zato

Spojene poruke: 11 Decembar 2014, 20:33:35

sta kupiti falcon cosmos 6m ili marshal thunderflesh 6m prvi je 80 eur drugi 100 eur, ili dajte mi neki vas savet za bolonjez od 6 m, posto vec ima tri petice cosmos,speedmaster te7. treba mi sestica.

vradojicic

I jedan i drugi su jaki, pecao sam na oba. Tezina je ista u par grama. Falcon je bolja marka mada se i Thunderflash dokazao.
Ako je Cosmos u dobrom stanju ja bih pre uzeo Cosmos.

Ja sam danas narucio bolonjez Falcon Tempest bolo 7m. Sutra ili u ponedeljak stize. 290gr tezak namotan. Na nevidjeno ali je cena bila 100 e za nov pa sam uzeo. Svi ga hvale, kunu se u njega ljudi. Konsultovao sam se sa majstorom u Valjevu, mozda ga i razmotam ali posto sam veceras narucio i takmicarac Tubertini Area Pro 7107 PF u duzni od 7m i tezini 256gr za mizernih 80 evra (polovan bez ostecenja, bukvalno kao nov), najverovatnije ce Tempest ostati u izvedbi bolonjeza.

Ovo sto je izletelo za ovaj Tubertini je kao kec na 10, to je vrh takmicarac.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

miodrag

Extra cena ti je za taj tubertini. A reci mi kakav je trabucco energhia power txl 600 od 6 m imam ga novog 120 eur. Da li vredi te pare i da li je bolji od cosmos 6m. Mada je tezi od njega ima po katalogu 320 gr

vradojicic

Nisam ga nikad drzao, iskreno. Jesam Allround koji je takodje mnogo jak i ima 285gr ali Power je jos jaci, ne znam o njemu nista osim da ima 320gr sto nije malo nikako.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

miodrag

Pa mnogo je bas. Imas neku preporuku. Neki savet za bolonjez od 6m.

vradojicic

Ne znam druze, citaj temu ima svakakvih preporuka. Koliko planiras da izdvojis?
Cudo prodajes Speedmaster Te 7-500 GT?

Videh malopre oglas da covek prodaje isti taj Speedmaster ali u duzini od 6m. Sto ne probas da zamenis nekako?
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

miodrag

Pa stavio sam taj speed master te7 i falcon cosmos od 5 m jedan cu prodati verovatno cosmos. Posto pored ovog te7 i te5 speed master imam. Tako da mi ostanu ta dva speed mastera i jos jednu sesticu da kupim. Mozes li mi reci da taj falcon sto si ti kupio od 7m ima u duzini od 6 m. I gde se moze kupiti amo nije problem da mi kazes

vradojicic

Pa ti imas odlicne bolonjeze. Veruj mi da ne bih prodao Cosmos od 5m kojim pecam 5 godina, nema tih para.
Ostavis Cosmos 5m, i ta dva Speedmastera, ne zna se koji je bokji i pokrivas sve vode i sve situacije.
Jedino da nabavis jos neku sesticu nekako.
Ovako je steta da prodas neki od odlicnih i dugogodisnje dokazanih bolonjeza da bi nabavio sesticu.

Nema ovaj Tempest od 6m vise, to je jedna od prvih i najboljih serija Falcon bolonjeza, ne znam ni kako sam nabasao na ovaj od 7m. Posle duge potrage za dobrim takmicarcem od 7m uokviren na 100 e budzeta ja resim da uzmem njega novog a konsultujem najboljeg majstora za ribo opremu u Valjevu da li je pametno razmotati takav stap. On kaze to nije nikakav broblem, za te pare uzimaj Tempest obavezno i ja uzmem. Ocekujem da mi, stigne mozda i danas.
A kakav sam baksuz pokazuje prica oko Tubertini takmicarca, dva sata posle narucivanja ovog Tempesta izleti oglas za njega a 5 meseci jurim nesto povoljno i nema nista.

Spojene poruke: 13 Decembar 2014, 15:55:25

Danas stigao Falcon Tempest bolo 7m. Zaista dobar stap, ovako na prvu loptu.
U varijanti bolonjeza je tezak koji gram manje od 280gr, ima 11 provodnika od kojih je 4 klizna, na vrhu 3 komada i na drugom segmentu 1. halter je odlicna, vec standardni za Falcon Caxin SC-6.
Precnik rukohvata iznad haltera 24.8mm (za 0.2mm manji precnik rukohvata na Tempestu 7m nego na mojoj sestici Falcon Wonder 6m), prilicno je brz za duzinu od 7m i toliko provodnika.
Tezina bacanja deklarisana na 5-30gr.
Duzina 6.95m.
Cekam da stigne Tubertini Area Pro 7107 PF i 99% da ovaj Tempest ostaje bolonjez, necu ga razmotavati.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

pexon

 E kolega, kako lako kupiš štap kad znaš šta ti treba.  A ja važem,  merim sto puta da se ne zahebem.  Mada i ne žurim nešto pošto sada i nije sezona,  a ide Nova Godina možda bude i nekih popusta.  :cheesy:

orka

Pronadjoh podatke na netu;Falkon tempest 5m-130g,6m-215g,7m-290g tezine..,prosto neverovatno koliko su lagani,sa tezinom bacanja od 30g i cenom od oko 90 evra.. :no:
Tanki zidovi.,treba biti oprezan prilikom rukovanja sa sedmicom..,izbegavati pecanje po jakom vetru i bez naglih i ostrih zamaha..

vradojicic

Brate nisu tanki zidovi ako mi verujes. Stezem segmente i nijedan se ne ugiba a prethodni takmicarac koji sam imao od 7m, i to vrhunski Tubertini Altxeha 01 7m je pritiskanjem segmenta isao u elipsu, segmenti su mu bili bas tanki.
Majstor za stapove u Va kaze da je Tempest stap koji je ubedljivo najmanje puta popravljao, a pecalo se njim u Va bas dosta. Hvale ga ljudi.
Ja sam ga nameracio za razmotavanje i pravljenje takmicarca ali posto mi je iskrsao ovaj Tubertini Area Pro 7107 PF ostavicu Tempest kao bolonjez.
A da li mi treba bolo od 7m, iskreno ne treba mi ali probacu ga na Savi ove zime.
"...Krv je Krv! Njena boja i ukus ne zavise ni od kape koju nosis,ni od Boga kome se molis, ni od barjaka, ni od imena..."!

orka

Odlicno ako nisu..:ok: ,samo steta sto ta sedmica nije u stvari sestica,sad kad si vec odustao od razmotavanja.. :smiley:

Teme sličnog naslova (10)

12609

Odgovora: 839
Pregleda: 275103

1226

Odgovora: 6972
Pregleda: 2345653

17848

Odgovora: 462
Pregleda: 201482

9274

Odgovora: 115
Pregleda: 64661

3236

Odgovora: 270
Pregleda: 148708

13185

Odgovora: 203
Pregleda: 133036

6941

Odgovora: 65
Pregleda: 49147

5817

Odgovora: 806
Pregleda: 217802

22065

Odgovora: 0
Pregleda: 2594