Varaličarenje soma na rekama

Započeo Zmaj Strasni, 23 Novembar 2017, 09:29:07

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Zmaj Strasni

Kod mene u Apatinu ima par lokacija gde svi znaju da ga ima, ali ga retko ko hvata jer dole je velika dubina(15+), jak protok vode i gomila panjeva. Tu pecanja nema na klasican pribor cekanjem sem na glavinjare ili nezakacive montaze. Plovni put je blizu pa je sidrenje veliki rizik. Otezanje mora biti 80+ grama. Kad ostavis takvih 6-7 i 50 metara strune onda ti se i ne peca nekoliko dana.

Spojene poruke: 27 Novembar 2017, 18:37:52

Evo 2 dana nakon što sam napisao komentar posrećilo mi se na jednoj takvoj poziciji. 15-20 m dubine, voda vrti jako, na nekim mestima može 50g šed da se vertikališe, a na drugima ne može ništa ispod 80 koliko jako nosi. Mamac glavinjara od 80g i posle samo 5-6 minuta borbe izvukao sam ga na površinu. Progutao je skoro 30 cm i baš dobro se zakačio. Imao sam deblju strunu bez predveza i verovatno mnogo sreće što je nije presekao. Totalno neodgovarajuci pribor - masinica Blue Arc 7300, štap Nevis Legacy Spin 300 30-60 i mnogo sreće za 31 kg i ulov života.


Djole_Ša

Teren me jako podseca na okolinu Purine Jame, ali je ona dosta ispod Apatina.
Svaka cast za ulov!


no names

Ožvald je naš feederaš inače i to mu nije prvi kapitalac....prošle godine je imao jednog od 78kg. Vraća ih nazad što je za svaku pohvalu.  smiley033
Riba uvek jede. Na tebi je da otkriješ šta...

ravucobir

 smiley033 Čovek ih je imao vec paaar komada, a i imace ih!!! Nije on jedini sa tog dela Tise koji tako postupa sa ulovljenom ribom, zato im i Bog daje takve kapitalce!!  :tongue: smiley033

cole-jig

koje su vam se gume najbolje pokazale za jig soma u prolece
i pogodna temparatura vode   za pocetak jiganja na dunavu?

Grbo

Bela riba je na 10C izasla iz krtoga i uglavnom se naslagala na pescane platoe, a gde je klopa tu je i on. Vece gume tipa orka sirene 15cm ili nesto slicno vecih gabarita sto dobro radi i na sporo vodjenje, ili glavinjare.

Teme sličnog naslova (10)