Spadanje krupnog soma

Započeo orka, 25 April 2018, 08:51:52

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

glos

Mada fluoro ne volim.
Mislim da to pući ne može. Niti o nešto tek tako prerezati. Sem kada vučeš sa obale, Ko konj.
Vjerovatno ti se odvezao - proklizao čvor.
A ta pletenica će ti tek pucati, ako bude prilike. To jest ne pucati neko bivati prerezana. Iznebuha.
@ Saša, nebitno i da je na 100 metara dešavanje, sa krućim štapom se izbjegava po dnu prevlačenje.
Ne sto posto, ali svakako si više u kontroli i manje se ribi dozvoli.
ZOV

sasabosko

Na ljutom terenu, sve strada. Ime, najverovatnije je predljao preko neceg, i na tako napetom sistemu samo cak. Meni je stap na cim odkinuo zdrav 0,4 najlon na predvezu od olova, ali samo tih par sekundi je bilo dovoljno da se oslobodi udice. Ranije sam na tom terenu koristio kamen, od sada isto samo predvez od najlona, 0,25-0,3 da na kontri puca odmah, i oslobadja me ovakvih mogucnosti smiley033 Nema sanse da se izbegne prevlacenje, kad je predvez od olova 30cm, od udice 50-60. Som gura u dno, gde dubina 2,5-3m, savijenim stapom jednostavno olovo drlja po dnu, jer ne moze da se izgradi drugi ugao, svaka promena u konfiguraciji, prelaz s plitkog u dublje, ili obratno moze da se zavrsi tako. Verovatno pocinjem da koristim nesto blizu inline sistemu, a mamce odbacam podvodnim plovkom, jer me je ovo vec dovoljno puta kostalo. I da je stap bio 5m i ne savitljiv skroz, na toj daljini ishod isti.
Znoj nilskog konja je roze boje

glos

0.40 oće da pukne, što kažeš na cim.
Ali 0.60 je već kategorija udri me do zore ali pucanja nema, sem ako je nešto otišlo dole među kamen - školjke.
A čim on nije ubjeđen jeste li ili nije panj, pretpostavljam da je neki srednji nivo, ne dno.

Pletenica oće da se secne pa taman da je 0.90
i u srednjem toku, i u zraku.

P.S. Ovo oko uglova neću komentarisati. To je sobna logika. Na vodi se osjeti razlika.
ZOV

sasabosko

Kakva sobna logika, el toliko tesko da se razume da kad oslonim stap na kuk, onako savijen on ne prelazi visinu od 3m, stojim na obali +3m, dubina je 2m na 80m taj ugao je smesan, i olovo drlja po dnu jer je predvez 30cm. Drugo su sasvim velike dubine, jos bolje mala razdaljina iz camca. Montaza popusila za sva vremena kod mene. Inace stap od druge karike na nize, nije slabiji od onih koji se kod nas koriste. Donjiste kod njega je ko kod Spro xxx ili Daiwe catfish, samo malo elasticnije. Kad 0,6 legne preko kamena, ne pukne na prvi cim, na drugi puca. Kome nije jasno, nek zategne komad i prevuce preko ivice kamena, sve se samo kaze smiley033
Znoj nilskog konja je roze boje

marina1983

Preko skoljke puca pletenica i 0,15 i  0,60 i sigurno je na kontrama bolja pogotovo ako dalje bacas a o detekciji da negovorim .
I nije se fluo o nista prerezao pukao je pod cistim opterecenjem. E sad dal  je pukao na cvoru ili gde nebitno je .jednostavno je pukao.
A i da 0,40 konac pukne na sec preko stapa tesko da moze . Donesite taj stap da vam vezem za drvo da vidim ko ce iskida.

dragan2006

Od kako ovo čitam ne gledam više Džeremi Vejda i River Monsters.  :cheesy:

sasabosko

 smiley136 Ko Ime spominje kanap 0,4 to na zdravo ne mos pokidati. Dragane, u kojim uslovima ja pecam, osedeo samnko pomenuti smiley136 Veceras ga cackah, al nema ni njega ni druge polovinej, sitan ubija, bio sam pomaknut uzvodno 50m, ostruge su tu pa mi lakse da sidjem na prihvat smiley136 Al sto ulovih somce, ne znam, u poslednjih par godina nisam video, lepse, zdravije. Ma nista mu ne fali, proslogodisnjak, skoro kilo a dugacak skoro 50cm, ako odraste bice lepsi od ovih zlotvora :lol:


Spojene poruke: 12 Septembar 2021, 21:53:40

Drugari, ako vidite da me duze vreme nema na forumu, znaci da sam u tapaciranoj sobi u koju me oterala bas ova riba  smiley136 Od proslog vikenda nisam hteo da idem u ribolov, zbog noci bez mesecine, tad riba slabo radi i danju, zove me danas drug, i kaze da mu se javlja bela, ja ga upitah el ima mesecine, kaze ima. Resim da odem malo, da se ispricamo, znam da ce mi uloviti kedere, al aj kupim i nekog durdubaka, u cetvtoj radnji nadjem neke minijaturne, ponesem samo Beasta. Kad dodjoh, vidim voda bistra, mala, bacim ovde, onde, ma nigde ni pipanja, on peca belu, ja komentarisem da nece som do pred mrak. Odlucujem se da bacam uzvodno, preko toka pod ostrvo u mrtvu vodu, gde on komentarise da je plitko, oko 1,5m. Uz tu vodu je protok, ja mu kazem da ako pridje, izaci ce tu za belom. Taman mrak pada, vidim drn, drn, pa povijanje stapa, kontra i promasaj, ne vadim sistem, samo zatezem i vracam u drzac, znam da onih 10 durdubaka u pokusaju nije skinuo, opet ista situacija i promasaj, opet ne vadim sistem, znam da je tu i vratice se. Uzimam stap u ruku, kako sedim na kamenu, stavljam ga medju noge ugao oko 30-45 stepeni, drzim prst na kanapu. Opet 2 drn, drn, i krece da nosi, treskam ga izuvacom iz sve snage, i osecam ribu koja vuce silovito i ide, u jednom momentu labav sistem. Komentarisem drugaru da ne mogu da verujem da mi pokida zdrav kanap 0,4 i predvez 0, 6 medjutim vadim udica je tu, olovo na predvezu od 5-10cm otislo. Mogu da vam slikam udicu, tupa ko ona prosla, neka BKK 0/6, pre toga stavljena nova jer se prva utupila u zakacci :sad: Hu
Znoj nilskog konja je roze boje

marina1983

Bez ostraca udica na vodu neidem . Svako drugo trece izvlacenje zamena ili dodavanje mamaca provucem je kroz turpiju.  Nema veze proizvodjac , sve se tupe . Ucestalo ostrenje obavezno . I nove naostrim bolje nego fabrika . :wink:

sasabosko

Ma brate, nova, ostra ko zilet, kacenje mamaca jedno. Predhodna je udarila u kamen, na pitanje drugara sto je bacam odgovorio sam da je rizik. Ne secam se kad sam jace i sigurnije udario ribi kontru... Nije doslo do probadanja, kost ili cetka, a slika bi bila za ispis ove sezone. Uopste ne mogu da verujem da sam slabijim stapovima, mnogo slabijim, zakacinjao takve ribe, 2-0 za soma protiv Beasta. Sledeci put Balzer izlazi na vodu, mozda popravi skvor smiley033
Znoj nilskog konja je roze boje

Teme sličnog naslova (10)