Tehnike pecanja soma

Započeo dushann, 18 Novembar 2008, 23:37:29

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

ubistvo

Citat: tomk poslato 05 Maj 2009, 22:17:18
Interesira me kako kačite kedera(normalnog,ne kao dlan  nego manjeg),za leđa,za usta,za rep?
Evo nesto i za tebe(a i za ostale)
Tehnike mamca za soma

Momir

ihhh...nisam neki veliki ali i ja bi one glistice zarizao kao izledaju... :rolleyes:
Nothing makes a fish bigger than almost being caught.

PecaKg

Odlican snimak sa montazama!!!! :clap2: :clap2:

zmaj

Pozdrav braco po stapovima!!

MIF

Najbolja tehnika za lov velikih riba!
Ako pravilno prilagodite pribor, može se postaviti doslovno svagdje: Od dubine 1/2m do najdublje vode na terenu gdje lovite.
Problem vam mogu praviti brodovi ali pravilnom montažom i tome se može doskočiti.
Kvaka je u spajanju osnovne strune sa sidrom koje će cijeli sistem držati na mjestu.
Engleski naziv za ovaj sistem je bootle rig. Jel' probao ko pa da razmijenimo iskustva?

Kad je struju izmišljao Tesla, Ameriko sisala si vesla.

Zex

@MIF nemam iskustva sa ovom montazom, ali koliko se ja razumem... sa ovom montazom ces sav da se zamrsis  :rlol:
Ploviti se mora

Damir

veoma zinimljivo treba probati pa onda komentar :smiley:
Dunav  Dunav  Dunav Dunav Dunav Dunav

dushann

Što kaže kolega - sa ovom montažom sav će se zamrsiš :takoje: :rlol: zamisli kad ovaj "šetajući klizni" plovak dodje do drugog pa tu je neminovno da se zamrsi riba oko ovog najlona što je usidren :takoje:
Paprikaš je gotov onda kad ga pojedem!!!

MIF

Ma ovo je samo ilustracija.Ovaj dio gdje piše boje,napraviš od velikog kamena sa debelom špagom i kanisterom od 3 ili 5l i odmakneš od mjesta gdje ćeš postaviti plovak 20-ak metara.Taj kanister spojiš sa strunom sa štapa monofilom 0.30.Važno je samo to da tako postavljen štap ZATEGNEŠ što više možeš.Ima tu još načina pa ako bude zanimljivo napisat ću nešto i o tome.     Dakako da ovo nemožeš postavljati običnim priborom.Koristiti moraš štapove u kl.300gr pa na gore upredenice nosivosti min 80kg i role na koje stane min.150m takve upredenice.Plovci moraju biti klizni-od rec.200-600gr.Virble min.nosivosti100kg u trokuke vel 5/0-10/0.Za takav plovak od 600gr nijedna dunavska matica i brzina nije problem,ukoliko si kedera zakačio prvom udicom(od 3) za usta                                            Mamac u ovakvom ribolovu može biti bilo što samo da je veliko.PRObali smo mi sve,od babuške do soma od 2kg.Nekakvog uzrazitog favorita nemamo mada najrađe lovomo babuškom jer jako dugo živi.
Kad je struju izmišljao Tesla, Ameriko sisala si vesla.

Olovo

jeste preferirali lov sa obale ili iz chamca?

smiley157 smiley157


Odo krečit šljive.

ramplinstinski

Videh nesto slicno na nekim francuskim forumima za lov brke...mislim da je ok
Kupi mi majko top !

MIF

Ovako kad loviš moraš to razvlačit čamcem,a loviš sa obale.Obično imaju 2 perioda kada grizu.Vidiš ovo je ribolov koji smo prakticirali na jamama sa velikom dubinom u kojima je preko dana nevjerovatna količina velikih riba,koje sa dolaskom noći odlaze u lov u pliću vodu.Na pojedinim savskim jamama ima i po 50-ak velikih riba a šta je najzanimljivije najviše je riba između 30 i 40 kg sa 1 obavezno vrlo velikom ribom.Na jami gdje imamo kuću ta riba je po procjeni Erika Zbinovyskog,jednog od najboljih europskih somolovaca,teška PREKO 150kg.A čovjek je do sada ulovio 5 riba preko 100 kg.Na pličim terenima se lovi nešto drugačije.A sa čamca kad loviš netreba ti ovaj dodatak za sidrenje već pustiš plovke na različite daljine od čamca.
Kad je struju izmišljao Tesla, Ameriko sisala si vesla.

PosavskiVuk

Pozzz...da li zna neko zasto je zabranjeno pecanje grabljivica na babuskicu i ostale alohtone vrste :? pa kako da pecam soma,na kojeg kedera,o stuki da ne pricam? :huh:Mislim da ce da ispadne haos na vodi kad dodje kontrola :veryangry:...ja se babuskice ne odricem po cenu da bacim one lopove od kontrolora u vodu ,makar me uhapsili posle

Spojene poruke: 21 Mart 2010, 07:32:33

Svako jutro kod mene na pijaci prodaju maltene mladj od stukica i smudja...njih niko ne hapsi.Prijavljujem ali sve se zavrsi na tome-NISU NADLEZNI!!!I sad da mi  neko odredjuje na sta koju cu ribicu da pecam soma...svasta

PecaKg

Ma babuska nije u opste zabranjena koliko ja znam...cak sto vise mozes da je pecas neograniceno kao i americkog somica tj.cverglana..... :bye:

Vladimir

Možeš da je pecaš kolko god hoćeš al ne smeš da je koristiš ko mamac za grabljivice. Koja im je to logika ne znam, al tako piše u zakonu.
Zbogom Kikindo...

Teme sličnog naslova (10)