Tehnike pecanja soma

Započeo dushann, 18 Novembar 2008, 23:37:29

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

sona

Sistem na koji je pecao moj otac pecam i ja. Sve ide direkt na glavni najlon,0,45-stoper-klizno olovo 40/50gr-pa dva stopera onda udica obična sa vecin radijusom i sa okcetom. Jedina promena je da sam navukao do udice silikonski buzir za sarnski ribolov 20cm i do njega spustio drugi stoper.Onda kacim Zabca,druga varijanta mamka je da jednog kedera kacim za rep pre toga ga rasecem po stomaku,a drugog kcim da mrda i da raznese delove iznutrica onog prvog.Jeste da je surovo al to je to.

glos

Citat: lav007 poslato 29 Decembar 2022, 08:34:33Mogu li neke preporuke za pecanje soma na zivog mamca zimi na stajacim vodama poenta je da se u jezero ispusta banjska voda koja je dosta toplija smatram da bi ga tu vrijedilo probat cekat a i ovo toplo vrijeme ga vjerovatno mami da se hrani pretpostzavka je da je temparatura vode oko 7-8 stepeni.
Mene najvise interesuje koji sistem da probam do sad sam uglavnom koristio povrsinski koji ide ovako od trokuke cu krenut dakle.
trokuka sajla pa se na osnovni najlon navuce olovo i onda plovak kontra perema olovu fakticki naopacke, svezem osnovni najlon za virblu sajle i to je to. probao bih jos neke sisteme a moram reci da dubina vode ne prelazi 1,5m tako da mislim  da povrsinski sistemi su idealni.

Lave ta banjska voda je vjerovatno zagađena kao srpski zrak.
Da tu ima ribe ne bi bilo mjesta, a i tražili bi dodatnu dozvolu da se kupuje.
ZOV

sasabosko

Ne znam Sona gde pecas, iskreno bih i ja voleo da mogu tako, al meni je to prelagana montaza za mamce i uslove. Da nije tako, ne bih se gnjavio motkama od 1000gr bacanja, jer mi je negde i 600 gramac malo. Kako sam ove sezone, a i narednih ce biti tako, vise bio zainteresovan za saranolov, a mogu da pecam s 2 stapa, bacam kedera od 300 i vise grama, jer taj stap imam lufta, na njega zaboravim, kad tresne, tresne smiley033
Znoj nilskog konja je roze boje

sona

Kanali DTD i slicne vode i mesto gde se kanal spaja sa Dunavom.
Moze izmena teze olovo deblji najlon...
Ne lovim ja Somove kapitalce stap je 100gr ako udari kapitalac skacem u borbu :cheesy:

lav007

Citat: glos poslato 30 Decembar 2022, 10:35:29Lave ta banjska voda je vjerovatno zagađena kao srpski zrak.
Da tu ima ribe ne bi bilo mjesta, a i tražili bi dodatnu dozvolu da se kupuje.

Ma ribe ima sigurno za noc sam ima 2 trganja nemani samo me ovo vrijeme malo za.ebava mislim da bi trebao da uzima po ovom vremenu ali ne mora da znaci. vise me interesuju sistemi koje bih mjenjao jer vise puta kad ne ide mjenjao sam sisteme i time ribu dobijao.

DuNo.Zemun

I som ima "dušu" ..... i on bi da spava "Zimski San" kako mu je bog zapovedio  :cheesy:

 
Deda Dušan

lav007

Prvi izlazak na soma ove godine dva udarca jedan od 3 kile uhvacen drugi procjena oko 10 kg pri samoj obali se otkacio i ode al veceras nova tura ako Bog da srece i zdravlja.

WeltZumerr12

Citat: sasabosko poslato 30 Decembar 2022, 21:39:26Ne znam Sona gde pecas, iskreno bih i ja voleo da mogu tako, al meni je to prelagana montaza za mamce i uslove. Da nije tako, ne bih se gnjavio motkama od 1000gr bacanja, jer mi je negde i 600 gramac malo. Kako sam ove sezone, a i narednih ce biti tako, vise bio zainteresovan za saranolov, a mogu da pecam s 2 stapa, bacam kedera od 300 i vise grama, jer taj stap imam lufta, na njega zaboravim, kad tresne, tresne
Čini se da ste pronašli rešenje za svoje potrebe, što je super! To je zaista neverovatno koliko se može naučiti kroz iskustvo ribolova. Interesantno je da se i sa najmanjim uslovima može postići veliki uspeh. Srećno!

sasabosko

Hvala na lepim recima smiley033 Pa ne znam, sto sam vise ucio o toj ribi, vise se dovijao, nekako sve manje sam krenuo da se opterecujem tim, da svaka riba mora na obalu. Jednostavno nece, i ne vredi se opterecivati time. Redovni mi vise ne predstavljaju neko zadovoljstvo, od sitnih sam umoran godinama, a krupan nekako uvek nadje nacin. Broj odavno ne prestavlja zadovoljstvo, zasto onda ne probati nesto novo... Tehnika, pa samo jedna kojom se love velike ribe, upornost I strpljenje,i pristojan selektivni mamac, sve jako i stegnuto. Ako budem imao vremena, znam da bi ga ulepio, na neselektivne mamce, kad vodostaj bude visok, ali u stagnaciji, kod mene mozda najbolji uslovi, ali vise me ne ispunjava broj. Ima mnogo drugih riba, koje nisam ulovio, a ovdje cekam 2 metra, ne znam da li cu imati ambicije posle toga, ako bude smiley033
Znoj nilskog konja je roze boje

WeltZumerr12

Citat: WeltZumerr12 poslato 14 Jun 2023, 10:30:03Čini se da ste pronašli rešenje za svoje potrebe, što je https://cbdshop.club/hr/trgovina/cbd-krema/! To je zaista neverovatno koliko se može naučiti kroz iskustvo ribolova. Interesantno je da se i sa najmanjim uslovima može postići veliki uspeh. https://www.shopio.rs/!
Ako budem imao vremena, znam da bi ga ulepio, na neselektivne mamce, kad vodostaj bude visok, ali u stagnaciji, kod mene mozda najbolji uslovi, ali vise me ne i  :eek:  :eek:  :help:

Teme sličnog naslova (10)