Varalica ili prirodni mamac

Započeo maverick, 28 Septembar 2009, 22:03:50

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

maverick

Zanima me na sta bolje prolazite  dubinka ili varalica.....

Zex

Zavisi, uglavnom lovim smudja, i svakako je najuspesniji nacin lova muvanjem ili ako twister-e i shad-ove ubrajamo u varalice, varalicarenje je daleko uspesniji metod. To je i lako objasniti. Varalicarenjem cesto menjas poziciju i ti trazis ribu, a ne ona tvoj mamac. Na taj nacin mozes i da isprovociras grabljivicu koja nema nameru da jede(neaktivna). Zamisli da stuki u njenom zaklonu ispred nosa muvas sa necim  :eek:, pa ujesce to nesto, zar ne?  :takoje: Medjutim nikako se ne odricem pecanja na "dubinku", zabacis i uzivas  smiley001. Hocu da kazem da na vodi baaas uzivam, i nije neophodno da upecam.  :bye:
Ploviti se mora

damjan

zimi u svakom slucaju varalica ima prednost,vise zabacaja,promena mesta itd...leti je keder br 1,mada ja i leti forsiram varalicu jednostavno nevolem kedera.

Role

Ja obrnuto od kolege Damjana!!!! Ne mogu smislit varalicu. Sve je stvar ko kako voli i bitno je iči na vodu i nema da izostanu rezultati!!!
Rodio sam se da pecam, a potjerali su me da radim!

Djole

Citat: Zex poslato 29 Septembar 2009, 08:56:54
... ili ako twister-e i shad-ove ubrajamo u varalice, varalicarenje je daleko uspesniji metod. ...
Veoma čudno pitanje. Zašto "ako"?  Pa naravno da su silikonci - varalice.  Sve što je veštačko i služi za imitaciju nečeg drugog je varalica.  :takoje:

mamijo

Nikakvo uzivanje nemam ako upecam smudja na prirodni mamac ... ma to je bzv  :rolleyes: .... samo varka!
Hate to say I told you so. I do believe I told you so.

voja

Ma uvek na nesto u nekom delu gdine on bolje jede,tako da ja mislim da ne treba biti krut i kategorican po pitanju upotrebe tehnika i mamaca vec se prilagoditi momentu i to iskoristiti sto kvalitetnije.
A i dosadno mi  da uvek pecam na isti nacin  :takoje:
zzzz.......daj meredov!!!

mamijo

 :lol: Da, istina ... ja promenim varalicu / nacin vodjenja ... mesto ... Nekad kazem - danas hocu na OVU varku da upecam smudja ... itd  :wink:
Hate to say I told you so. I do believe I told you so.

perhanche

slazem se da ne treba biti krut po pitanju mamaca ume prevarant da se okrene vrlo brzo sa varalice na zivog kedera i obrnuto.u milion situacija je pokazao to...
nije vazno ciljati u metu nego metati u cilj

maverick

pitao sam zato sto na nekim mjestima sad u ovo vrijeme uredno uzima kedera a umjetne mamce ni da dirne.....500 metara dalje na kamenu ga uredno lovim varalicama...prvo mjesto je zavrsetak pjescane plaze i dosta zakorijenjena obala....a drugo je klasicni kameni sporanj

mamijo

Na "plazi" mu je spavaca soba, a "shpor" mu je trpezarija. + jel tako da na "plazi" radi za dana ... a u sumrak / zoru ga nema? A na shporu je po mraku i sumraku ...

PS oce ioce na varku i u "spavacoj sobi" ... samo treba imati dobar twich ;)
Hate to say I told you so. I do believe I told you so.

jugov

Citat: voja poslato 29 Septembar 2009, 19:14:00
Ma uvek na nesto u nekom delu gdine on bolje jede,tako da ja mislim da ne treba biti krut i kategorican po pitanju upotrebe tehnika i mamaca vec se prilagoditi momentu i to iskoristiti sto kvalitetnije.

da menja sta jede je tačno ali na živog peša uvek dolazi, bez izuzetka.
дом је тамо, где је дунав
dom je tamo, gde je dunav

maverick

pa ja jedino idem u sumrak posto radim preko dana....

Djole

Kada je voda bistra ("kao da je Drina  :eek: 'ebo te!") smuđ danju bolje uzima prirodne mamce jer se povlači ka sredini reke i skrovitim mestima, daleko od buke i "gužve na obali". (To su one situacije "kada se peševi pomame" i mogu se upecati na svaki zabačaj, čak i daleko od obale.) U tim situacijama je neophodan čamac za iole uspešniji ribolov smuđa, jer ređe izlazi iz skrovišta.

Kada je voda manje providna - situacija se vraća u "normalu", a kada je jako zamućena onda su i smuđevi veoma blizu obale. Tada prednost prelazi na stranu varalica.

Noću UVEK dajem prednost varalicama.

Damir

pošto prevali sas čamcem i po 32 km radi smuđa ......po danu ga lovim na kedera a noču vobler i silikonci ovisi gdje mi se javi smiley033
Dunav  Dunav  Dunav Dunav Dunav Dunav

Teme sličnog naslova (10)