Smudj na dubinku

Započeo dushann, 03 Jun 2009, 10:25:15

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

dushann

Zanima me koja bi vrsta ribe bila najpovoljnija za parče ili koju vrstu kedera staviti za najbolje rezultate, kako je kačite na udicu, utiče li veličina kedera na veličinu smudja koji će da ga napadne :huh:
Paprikaš je gotov onda kad ga pojedem!!!

maverick

najbolja vrsta je ona koju uhvatis na mjestu di pecas, mada kod nas na dravi u nekom periodu ide na plavisa, neznam kako se to zove kod vas

Vladimir

Ako možeš da nađeš peša obavezno ga kači, to je za smuđa  :ok:
I probaj još na filet od babuške il neke druge malo veće bele, i to zna da bude dobar mamac.
Zbogom Kikindo...

Damir

može i praksla ali najbolje je skontati koji je keder najboilji na vodi
prošle zime je grizo samo na male babuškice na jednom dijelu dunava samo zato što je babuškica bilo na tom mjestu u izobilju
Dunav  Dunav  Dunav Dunav Dunav Dunav

pecaros021

kaugler ili mali bucovčić
rođen da peca osuđen da radi

tata

U okolini Apatina najvise sam rezultata imao na parce od deverike i bucova, ali parcad moraju biti sveza.
Ako ti stoji dugo u vodi, vadi i menjaj .
Moras ga tako iseci i nakaciti na udicu da lagano talasa u vodi, a ne da se vrti zajedno sa udicom i damilom oko ose ( sto se cesto zna desiti gde je voda brza, a ne isece se lepo )

voja

Damire ista situacija sa babuskicama je prosle zime bila i u Grockoj :shocked: a nismo bas blizu
zzzz.......daj meredov!!!

jugov

Moram se sloziti sa vojam i damirom na od svih zivih ribica koje sam stavljao, mala babuska je i u slankamenu bila najuspesnija u  smiley001  na smudja i stuku, na peseve je retko kada dolazilo, i to se uglavnom desavalo posle kisa!! :huh:   :huh:   :huh:
дом је тамо, где је дунав
dom je tamo, gde je dunav

voja

Udica ispod olova pa na nju nasnirati kedera od repa  ka glavi,potom kederu prstima otkinuti glavu i malko ga stisnuti da mu izlete  crevca napolje,uklapa se u temu cim nema glavu odma je parce  :rolleyes: zabacite u panj zapalite cigaru i posle par minuta blago podignete stap TOK...
Ovako se bar meni naj bolje pokazalo pri naglim opadanjima vode kad je riba sludjena  smiley145
Beli kaugler 10cm
zzzz.......daj meredov!!!

dushann

Utiče li "veličina" na smudja, tj ako stavim veće parče ili većeg kedera znači li to da će ga i veći smidj maznuti :huh: ili će i manji krenuti na njemu prevelik zalogaj :huh:
Paprikaš je gotov onda kad ga pojedem!!!

vojvodjan

Na Dunavu kod Bačke Palanke - potez Vodenice, inače isključivo smudjaroški teren za pecanje dubinkom, kao najbolji mamac pokazao se beli peš. I to je mamac koji već godinama pali na ovim prostorima . . .  

ossa

I kod nas ga dobijaju na peša redovno  :takoje:
Hej, haj baš nas brige...

voja

Smudj posle mresta radje jede  sitnije zalogaje,manje kedere i parcice smiley114 ali zato kad prodje prva polovina oktobra kaugler od 15cm ne predstavlja krupan zalogaj ni za manje primerke,on kad hoce moze stvarno puno smiley112
da zine
zzzz.......daj meredov!!!

vojvodjan

Kolega i ja smo probali leta 2007. na istom mestu. Imali smo ukupno 6 dubinki, i svaku drugu smo stavljali "običnog" belog kedera a na preostale smo kačili peševe. Za ceo dan smo imali 4 smudja i to sve na peša. Lokacija lenji Dunav kod Bačke Palanke , kamenjar iza Čarde Florida.

dushann

Ovde kod mene u okolini slabo pecaju na peša, obično na belog kedera ili na parče od bucova i kažu da na to najbolje ide :ok:
Paprikaš je gotov onda kad ga pojedem!!!